Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maso v krustě z ovesných vloček

Vychutnejte si libovou vepřovou pečínku ve zdravém kabátku!
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 60 minut
P
Britská

Ingredience

    • 800 g vepřové panenky, kýty nebo vepřové pečeně zbavené kosti a tuku
    • 1 lžíce meruňkového džemu
    • 50 g strouhanky
    • 50 g ovesných vloček
    • 3 větvičky tymiánu nebo 1 lžička sušeného
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Obalte maso
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a potřete pěkně ze všech stran džemem.

2. Upečte jej

Smíchejte strouhanku, ovesné vločky a tymián a ve vzniklé směsi důkladně obalte vepřové. Přemístěte je do zapékací mísy vymaštěné olejem a pečte asi hodinu, až je maso pěkně propečené; můžete ho podlít trochou vody. Pak je vyjměte z trouby a před podáváním nechte odkryté asi deset minut odpočívat. Pokrájejte.

Podávejte s opečenými bramborami.

Dietní opečené brambory

Rozpalte troubu na 200 °C. 800 g omytých a rozčtvrcených brambor dejte spolu se stroužkem česneku do pekáče. Přilijte k nim 200 ml zeleninového bujonu a povrch pokapejte olejem. Osolte a okořeňte je kmínem, dejte do trouby a pečte asi padesát minut. Posledních deset až patnáct minut, až se vývar úplně vsákne, je občas potřete olejem, ať jsou pěkně zlatavé a křupavé.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář