Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citrusové müsli s jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4053 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 545 g
Tuky 165 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně, kterou si zamiluje každý.

Suroviny

med 200 g
tekutý
pomerančová marmeláda 150 g
slunečnicový olej 2 PL
dýňová semínka 100 g
ve směsi se slunečnicovaými, sezamovými
ořechy 100 g
směs
sůl 1 ČL
Na dokončení
nasekaný
ze 2 pomerančů, nastrouhaná najemno
z 1 citronu

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Med, marmeládu (pokud je příliš hustá, můžete ji rozředit trochou vody) a olej promíchejte a zahřívejte v rendlíku na středním plameni 3–5 minut.

2

Všechny suché ingredience smíchejte ve velké míse a rozdělte je rovnoměrně na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Vše stejnoměrně pokapejte medovou směsí a pečte asi 45 minut dokřupava a dozlatova – během pečení každých 10 minut promíchejte.

3

Upečené müsli nechte vychladnout a pak do něj vmíchejte kandované citrusy a pomerančovou kůru. Podávejte s jogurtem a posypané citronovou kůrou. Co nespotřebujete hned, vydrží v uzavřené nádobě v chladu a suchu 14 dnů.

TIPY PRO ZDRAVÍ Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené. Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu. Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými. Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

28.09.2015 18:29

Vynikající, doma velký ohlas, akorát z důvodu nesehnání kandovaného citronu a pomeranče (totální výpadek v prodeji:-( změněno ovoce na sušené mango a brusinky.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...