Snídaně, kterou si zamiluje každý.
Suroviny
med
200
g
tekutý
pomerančová marmeláda
150
g
slunečnicový olej
2
PL
ovesné vločky
350
g
dýňová semínka
100
g
ve směsi se slunečnicovaými, sezamovými
ořechy
100
g
směs
sůl
1
ČL
Na dokončení
citron kandovaný
50
g
nasekaný
ze 2 pomerančů, nastrouhaná najemno
z 1 citronu
Postup
1
Předehřejte troubu na 160 °C. Med, marmeládu (pokud je příliš hustá, můžete ji rozředit trochou vody) a olej promíchejte a zahřívejte v rendlíku na středním plameni 3–5 minut.
2
Všechny suché ingredience smíchejte ve velké míse a rozdělte je rovnoměrně na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Vše stejnoměrně pokapejte medovou směsí a pečte asi 45 minut dokřupava a dozlatova – během pečení každých 10 minut promíchejte.
3
Upečené müsli nechte vychladnout a pak do něj vmíchejte kandované citrusy a pomerančovou kůru. Podávejte s jogurtem a posypané citronovou kůrou. Co nespotřebujete hned, vydrží v uzavřené nádobě v chladu a suchu 14 dnů.
TIPY PRO ZDRAVÍ Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené. Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu. Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými. Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami(10 receptů )
Komentáře
Vynikající, doma velký ohlas, akorát z důvodu nesehnání kandovaného citronu a pomeranče (totální výpadek v prodeji:-( změněno ovoce na sušené mango a brusinky.