Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovesná kaše přes noc

Tomu se říká vtipná kaše! Doporučujeme zvolit delší variantu – rozležení přes noc zajistí dokonalé změknutí vloček a prolnutí všech chutí.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Britská

Ingredience

    •  50 g sušeného drobného zdravého ovoce (kustovnice-goji, dřišťálu a/ nebo brusinek)
    •  50 g ovesných vloček
    •  100 g quinoy, dobře propláchnuté
    •  40 g rozinek
    •  1 lžička mořské soli
    •  1/2 lžičky mleté skořice
    •  1/4 lžičky mletého kardamomu

    K PODÁVÁNÍ

    •  mléko (nemusí být)
    •  javorový sirup
    •  loupaná dýňová semínka
    •  opražené vlašské ořechy
    •  jablíčko, zbavené jádřince a nakrájené

Příprava jídla

1 Všechny přísady kromě těch k podávání vložte do rendlíku spolu s 1 litrem vody a přiveďte k varu. Odstavte, zakryjte a nechte do rána stát (směs můžete také přivést k varu, zmírnit oheň a zvolna vařit doměkka, 20–25 minut).

Před podáváním kaši prohřívejte (5–8 minut) na mírném až středním ohni za občasného míchání. Podle potřeby přilijte vodu.

3 Podávejte doplněné uvedenými dobrotami.

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citrusové müsli s jogurtem

Ořechovo-kokosové müsli

Pohár s ovocem a müsli

Superzdravé banánovo-ovesné řezy

Bleskové snídaňové smoothie

10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami

Svačiny a svačinky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zajímalo by mě, proč se do té kaše přidává mořská sůl ...
Obrazek uzivatele
Kaši je třeba trošku osolit, aby byla hezky chuťově vyrovnaná. Pokud vám přijde menší lžička na 4 porce moc, rozhodně nevadí, pokud se rozhodnete přidat jenom špetku. Zcela bychom ji asi nevynechávali (pokud to pochopitelně není ze zdravotních důvodů), dodá kaši šmrnc.

Přidat komentář