Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovesná kaše přes noc
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 27
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 779 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 145 g
Tuky 10 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tomu se říká vtipná kaše! Doporučujeme zvolit delší variantu – rozležení přes noc zajistí dokonalé změknutí vloček a prolnutí všech chutí. Ovesná kaše přes noc je výživná zdravá snídaně, kterou si můžete ráno doladit podle sebe.

Související recepty

Suroviny

ovoce 50 g
sušené, např. kustovnice-goji, dřišťál a/ nebo brusinky
quinoa 100 g
dobře propláchnutá
sůl mořská 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
kardamom ¼ ČL
mletý
K podávání
lze vynechat
dýňová semínka
loupaná
nakrájené

Postup

1

Všechny přísady kromě těch k podávání vložte do rendlíku spolu s 1 litrem vody a přiveďte k varu.

2

Odstavte, zakryjte a nechte do rána stát (směs můžete také přivést k varu, zmírnit oheň a zvolna vařit doměkka, 20–25 minut).

3

Před podáváním kaši prohřívejte (5–8 minut) na mírném až středním ohni za občasného míchání. Podle potřeby přilijte vodu.

4

Podávejte doplněné uvedenými dobrotami.

TIPY PRO ZDRAVÍ

  • Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
  • Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu.
  • Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
  • Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Komentáře

06.09.2016 21:14

Zajímalo by mě, proč se do té kaše přidává mořská sůl ...

08.09.2016 14:56

Kaši je třeba trošku osolit, aby byla hezky chuťově vyrovnaná. Pokud vám přijde menší lžička na 4 porce moc, rozhodně nevadí, pokud se rozhodnete přidat jenom špetku. Zcela bychom ji asi nevynechávali (pokud to pochopitelně není ze zdravotních důvodů), dodá kaši šmrnc.

Apetit magazín