
Ovesná kaše přes noc
Tomu se říká vtipná kaše! Doporučujeme zvolit delší variantu – rozležení přes noc zajistí dokonalé změknutí vloček a prolnutí všech chutí.
Vydání: 2014/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 50 g sušeného drobného zdravého ovoce (kustovnice-goji, dřišťálu a/ nebo brusinek)
- 50 g ovesných vloček
- 100 g quinoy, dobře propláchnuté
- 40 g rozinek
- 1 lžička mořské soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- mléko (nemusí být)
- javorový sirup
- loupaná dýňová semínka
- opražené vlašské ořechy
- jablíčko, zbavené jádřince a nakrájené
K PODÁVÁNÍ
Příprava jídla
1 Všechny přísady kromě těch k podávání vložte do rendlíku spolu s 1 litrem vody a přiveďte k varu. Odstavte, zakryjte a nechte do rána stát (směs můžete také přivést k varu, zmírnit oheň a zvolna vařit doměkka, 20–25 minut).
2 Před podáváním kaši prohřívejte (5–8 minut) na mírném až středním ohni za občasného míchání. Podle potřeby přilijte vodu.
3 Podávejte doplněné uvedenými dobrotami.
TIPY PRO ZDRAVÍ
- Aby byla snídaně opravdu zdravá, všechna semínka, oříšky, mandle a podobně musejí být vždy čerstvé, nesolené a nepražené.
- Ze stejného důvodu nakupujte i nesířené sušené ovoce (sice nevypadá tak hezky, ale stojí za to si zvyknout), a není-li uvedeno jinak, pak i neproslazovanou variantu.
- Ovesné vločky lze prostřídat třeba ječnými nebo pohankovými.
- Někteří celiaci mohou jíst oves, ale i v takovém případě je třeba použít zásadně výrobky pro ně určené (nabízí například Country Life).
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Kateřina Nováková
6. Září 2016 21:14
Martina Zajícová
8. Září 2016 14:56