Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků

V hlavní roli skořápkové plody: Vyzkoušejte 20 skvělých ořechových moučníků
ZDROJ: ImageProfessionals

Ořechy mají skvělé využití. Vedle salátů, chlebů a jiného slaného pečiva platí za skvělou surovinu do moučníků a dezertů. Ořechové nádivky, náplně, zmrzliny, rohlíčky, perníčky, sušenky i bábovky – v těch všech umí ořechy sehrát svůj part. 

Ořechy mají všestranné využití v kuchyni. Můžete je použít ve sladkých i slaných pokrmech, umí vytvořit základ omáčky či korpusu stejně jako jídlo jenom vyladit nebo doplnit o křupavý element. Z ořechů se vyrábějí rostlinná nemléka a bezlepkové mouky

  • Ořechy se hodí do nejrůznějších koláčů, bábovek, košíčků, dortů, řezů a sušenek.
  • Výtečné jsou v kombinaci s čokoládou, karamelem, javorovým sirupem, medem, rozinkami, jablky, fíky a dalším ovocem. 

Na co vlašské ořechy

Vlašáky jsou skvělou surovinou do dezertů, cukroví, salátů i slaných jídel. Jejich konzumací prospějete pokožce, vlasům a nehtům, protože obsahují vitamíny skupiny B. Pomáhají regulovat tlak i cholesterol a navíc zklidňují pošramocené nervy. Jsou nejdostupnějším druhem ořechů u nás a vynikají svou jemnou nahořklou chutí, která dokonale doprovází  sýry.

K čemu se hodí lískové oříšky

Lískové ořechy mají skvělou chuť a široké možnosti uplatnění. Když je orestujete na sucho, zvýrazníte jejich chuť. Lískáče napomáhají dobrému stavu srdce, obsahují vitamín E a jsou bohaté na vlákninu, hořčík, vápník a zinek.

A co s mandlemi? 

Díky své jemné chuti jsou univerzálně použitelné a mají široké použití do sladkých i slaných pokrmů.

Jak použít pekanové ořechy

Pekany se k nám dovážejí a platí za cennější zboží. Mají sladkou máslovou chuť a jemnou konzistenci, chutí a tvarem trochu připomínají vlašáky. Používají se do pájů, koláčů a dalšího sladkého pečiv i salátů.

Kešú nikdy nezklamou

Kešú ořechy jsou populární v indické kuchyni. Nepatří mezi klasické skořápkové plody, rostou jednotlivě pod „jablkem“.

  • S oblibou se přidávají do indického kari a ke kuřecímu masu.
  • Namleté nebo rozmixované se přidávají do omáček, například do butter chicken.
  • Lidé, kteří z nejrůznějších důvodů nepijí mléko, z kešú připravují rostlinné nemléko či kešú „máslo“.

Pistácie milují všichni

Jemné piniové oříšky

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam