Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pařížské ořechy

Temná chuť čokolády s ořechy skvěle ladí. Hříšně dobré cukroví.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
81 (hlas)
Počet porcí: Na 50 ořechů
Doba přípravy:
Odležení: 1 hodinaPečení: 8-10 minut
P
Cukroví Východoevropská

Ingredience

    • 180 g moučkového cukru
    • 25 g kakaa holandského typu
    • 280 g másla
    • 300 g hladké mouky
    • 60 g polohrubé mouky
    • 120 g mletých vlašských ořechů
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu

    Na pařížský krém
    • 1 kelímek smetany ke šlehání
    • 100 g čokolády na vaření
    • 250 g másla, změklého
    • 100 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice. Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém. Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte. Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi.

2
Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát. Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyborne cukroví, nemá chybu

Přidat komentář