Vyzkoušejte i siveny, americké příbuzné pstruhů, s jemným a chuťově zajímavým růžovým masem.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka. Nechte trochu prochladnout a nakrájejte na silné plátky. Řádně osolte a posypte paprikou. Promíchejte s olejem a cibulí a pečte v pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 25 minut dozlatova.
Vykuchané pstruhy s odstraněnými žábrami očistěte. Opepřete je, řádně osolte a obalte v mouce. V pánvi na rozehřátém másle opékejte šalotky 2 minuty. Pak přidejte pstruhy spolu s mandlemi a opékejte je 7 minut po každé straně dozlatova. Během opékání přelévejte máslem z pánve.
Ryby vyjměte a do šťávy dejte citron a petrželku a krátce zahřejte. Vypněte a zjemněte zakysanou smetanou. Pstruhy přelijte omáčkou s mandlemi a podávejte s paprikovými bramborami.
NĚCO NAVÍCJak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry - živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat(6 receptů )
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )