Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh na mandlích

Vyzkoušejte i siveny, americké příbuzné pstruhů, s jemným a chuťově zajímavým růžovým masem.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Opékání 0:15
Středomořská

Ingredience

    • 2 pstruzi nebo siveni, vykuchaní
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na obalení
    • 80 g másla
    • 6 šalotek, nakrájených nahrubo
    • 50 g mandlových lupínků
    • šťáva z 1/2 citronu
    • hrst nasekané petrželky
    • 100 g zakysané smetany

    NA BRAMBORY

    • 500 g brambor
    • 2 červené cibule
    • 1 lžíce mleté sladké papriky
    • 3 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka. Nechte trochu prochladnout a nakrájejte na silné plátky. Řádně osolte a posypte paprikou. Promíchejte s olejem a cibulí a pečte v pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 25 minut dozlatova.

2 Vykuchané pstruhy s odstraněnými žábrami očistěte. Opepřete je, řádně osolte a obalte v mouce. V pánvi na rozehřátém másle opékejte šalotky 2 minuty. Pak přidejte pstruhy spolu s mandlemi a opékejte je 7 minut po každé straně dozlatova. Během opékání přelévejte máslem z pánve.

3 Ryby vyjměte a do šťávy dejte citron a petrželku a krátce zahřejte. Vypněte a zjemněte zakysanou smetanou. Pstruhy přelijte omáčkou s mandlemi a podávejte s paprikovými bramborami.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hronovy kapří škvarky se dvěma dipy

Candát na víně

Marinovaný kapr

Amur na sardeli

Krémová rybí polévka s uzeným pstruhem a pórkem

Skvělá ryba... 6 receptů, které musíte ochutnat

Ryba s cibulí a paprikou

30 receptů s rybami a mořskými plody

REKLAMA

Přidat komentář