Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2770 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 192 g
Tuky 179 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte i siveny, americké příbuzné pstruhů, s jemným a chuťově zajímavým růžovým masem.

Suroviny

pstruh 2 ks
vykuchaný
sůl a pepř
nakrájené na hrubo
mandle plátky 50 g
petržel hrst
nasekaná
Na brambory
olivový olej 3 PL

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka. Nechte trochu prochladnout a nakrájejte na silné plátky. Řádně osolte a posypte paprikou. Promíchejte s olejem a cibulí a pečte v pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 25 minut dozlatova.

2

Vykuchané pstruhy s odstraněnými žábrami očistěte. Opepřete je, řádně osolte a obalte v mouce. V pánvi na rozehřátém másle opékejte šalotky 2 minuty. Pak přidejte pstruhy spolu s mandlemi a opékejte je 7 minut po každé straně dozlatova. Během opékání přelévejte máslem z pánve.

3

Ryby vyjměte a do šťávy dejte citron a petrželku a krátce zahřejte. Vypněte a zjemněte zakysanou smetanou. Pstruhy přelijte omáčkou s mandlemi a podávejte s paprikovými bramborami.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry - živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín