0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2770 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 192 g
Tuky 179 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vyzkoušejte i siveny, americké příbuzné pstruhů, s jemným a chuťově zajímavým růžovým masem.

Suroviny

pstruh 2 ks
vykuchaný
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo 80 g
šalotka 6 ks
nakrájené na hrubo
mandle plátky 50 g
citronová štáva
petržel hrst
nasekaná
zakysaná smetana 100 g
Na brambory
brambory 500 g
cibule červená 2 ks
paprika sladká 1 PL
mletá
olivový olej 3 PL

1 Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka. Nechte trochu prochladnout a nakrájejte na silné plátky. Řádně osolte a posypte paprikou. Promíchejte s olejem a cibulí a pečte v pekáčku v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 25 minut dozlatova.

2 Vykuchané pstruhy s odstraněnými žábrami očistěte. Opepřete je, řádně osolte a obalte v mouce. V pánvi na rozehřátém másle opékejte šalotky 2 minuty. Pak přidejte pstruhy spolu s mandlemi a opékejte je 7 minut po každé straně dozlatova. Během opékání přelévejte máslem z pánve.

3 Ryby vyjměte a do šťávy dejte citron a petrželku a krátce zahřejte. Vypněte a zjemněte zakysanou smetanou. Pstruhy přelijte omáčkou s mandlemi a podávejte s paprikovými bramborami.

NĚCO NAVÍC

Jak poznat čerstvou rybu? U ryb s hlavou koukejte na žábry – živá ryba je má výrazně tmavě červené, čím déle zabitá je, tím jsou bledší. Bílé nebo jen lehce růžové jsou pak krajně podezřelé. A oči musí být jasné, nezakalené. Čerstvá svalovina při zmáčknutí rychle a pružně vyrovná otisk, v uleželé zůstane důlek dlouho. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit