Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

Tenhle recept je stejně jako celá kuchyně Středního východu barevnaý, plný koření a chuťových protikladů, sladkých, slaných i kyselých. Ideální terapie proti nudě!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT20M
Vaření 0:20
Kuře

Ingredience

    • 600g kuřecích stehenních řízků, bez kosti a kůže
    • 2 lžíce řeckého jogurtu
    • olivový olej podle potřeby
    • 2 lžičky mletého římského kmínu
    • 2 lžičky mletého koriandru
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1/2 lžičky kajenského pepře
    • 1 citron, z 1/2 poloviny nastrouhaná kůra a z celého šťáva
    • sůl

    NA SALÁT

    • 1 velká salátová okurka, nakrájená na kostičky o hraně 1 cm
    • 2 lžíce římského kmínu, nasucho opraženého a nahrubo podrceného
    • 2 lžíce semínek koriandru, nasucho opražených a nahrubo podrcených
    • 1 lžíce chilli vloček
    • 200 g sušených višní (nebo brusinek), propláchnutých
    • svazek jarní cibulky, najemno nakrájený
    • 150 g oříšků kešú, nasucho opražených
    • svazek koriandru, lístky nasekané a stonky najemno nakrájené
    • 4 lžíce rýžového octa
    • 2 lžíce medu
    • panenský olivový olej na pokapání

Příprava jídla

1 Kuřecí maso naložte do marinády z jogurtu, 3 lžic olivového oleje, koření, citronové kůry a šťávy a nechte nejméně 30 minut marinovat (klidně i déle). Vyndejte z lednice 20 minut před tím, než začnete kuře připravovat, aby maso došlo do pokojové teploty. Osolte a znovu v marinádě promíchejte.

2 Na větší pánvi rozehřejte trošku oleje a na střední teplotě opékejte pozvolna kuře (cca 10 minut po každé straně), dokud není maso na povrchu zlatavé a uvnitř hotové. Pak nakrájejte na kousky.

3 Sestavte salát. Smíchejte v míse kousky kuřete, kostičky okurky, římský kmín a seme- na koriandru, chilli vločky, višně (brusinky), jarní cibulku, kešú a lístky koriandru. Přidejte rýžový ocet, med a zakapejte olivovým olejem. Osolte, promíchejte a servírujte v široké a mělké míse nebo na velkém plochém talíři.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem

Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

REKLAMA

Přidat komentář