Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lahůdková domácí paštika

Touto zcela individuální směsí potěšíte i ty nejmlsnější jazýčky!

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Vaření 0:40
Francouzská

Ingredience

    • 220 g plátkové anglické slaniny
    • 380 g vykostěného kuřecího masa
    • 250 g jemně mletého libového  vepřového
    • 1 lžíci citronové šťávy (nebo koňaku)
    • 1/2 malé cibule, nakrájené na kostičky
    • 2 rozšlehaná vejce
    • 2 lžíce petrželky, jemně nasekané
    • 1 lžičku soli
    • 1 lžičku černého pepře
    • 1 lžičku olivového oleje na pomazání alobalu
    • 10 opražených půlek mandlí na ozdobu

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou chlebíčkovou formu o objemu 900 g vyložte plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a nahoře formu přesahovaly.

2. Třetinu kuřecího masa nakrájejte na jemné proužky a v misce je pokapejte šťávou či koňakem. Zbytek nasekejte spolu s mletým vepřovým a cibulí v robotu. Spojte s vejci, přidejte petrželku, sůl a pepř.

3. Polovinu směsi natlačte do formy; poklaďte proužky kuřecího masa a pokryjte zbytkem směsi. Překryjte přečnívající slaninou a alobalem potřeným olejem, postavte do pekáčku a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do 3/4 formy. Vložte do trouby a pečte ve vodní lázni 40–50 minut.

4. Nechte vychladnout, ozdobte mandlemi, úhledně zabalte.
 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
zkoušel jsem dvojnásobnou dávku do naší hotelové restaurace na snídaně.nejde o klasickou paštiku.roztíratelnost je 0,ale chut´ výborná příprava jednoduchá
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.51

Přidat komentář