Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

Delikátní a lehce stravitelné telecí je pro horké dny jako stvořené. V každém soustu téhle rolády navíc překrásně voní slanina a křupou piniové oříšky...

Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Pečení 0:50

Ingredience

    • 700 g telecího masa z kýty
    • 1 větší cibulku
    • 3 stroužky česneku
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100 g slaniny
    • 250 g špenátových listů, spařených
    • 20 g piniových oříšků
    • pepř a sůl

Příprava jídla

1. Na oleji osmažte cibulku a česnek. Z telecího vytvořte plát: špalíček masa podélně nařízněte, ale nedokrojte až do konce, a pak ho rozložte jako knihu. (Nebo o úpravu požádejte řezníka, v dobré masně vám rádi vyjdou vstříc.)

2. Maso poklaďte osmaženou cibulkou s česnekem, listy špenátu, plátky slaniny. Všechno posypte piniovými oříšky, osolte a opepřete. Maso srolujte, svažte provázkem, podle chuti posypte hrubým pepřem a zabalte do pečicího papíru.

3. Pečte při 175, v horkovzdušné troubě při 155 °C, zhruba 50 minut. Chvíli před koncem pečení sejměte papír, aby maso hezky zhnědlo. Před podáváním roládu nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gazpacho

Smažená mozzarella na listovém salátu

Angreštový koláč se smetanovým krémem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.32

Přidat komentář