Domácí nutelu můžete ve vzduchotěsných skleničkách skladovat až měsíc. Je ale tak dobrá, že málokomu vydrží déle než dva dny. Vynikající je hlavně na čerstvém, ještě horkém pečivu.
Suroviny
lískové oříšky
100
g
oloupané
kondenzované mléko
1
ks
jedna konzerva, slazené
mléčná čokoláda
200
g
rozsekaná na kusy
med
3
PL
kardamom
1
špetka
mletý
Postup
1
Oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě a ještě horké je rozmixujte na kaši.
2
Mléko, čokoládu, med a kardamom dejte do ohnivzdorné mísy, vložte ji do rendlíku s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny a zahřívejte a míchejte, abyste získali hladkou hmotu. Pak medovou čokoládu přidejte k oříškům a promixujte dohladka, aby v nutele nebyly hrudky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )
Komentáře
nikdo tento recept ani nezkoušejte je to fakt hnus :( lepkavej a super přeslazenej způsob jak zbytečně utopit peníze v nepoživatelném hubolepu :(