Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí nutela
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 88
Do hodiny Velmi snadné 2 menší skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2284 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 204 g
Tuky 146 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí nutelu můžete ve vzduchotěsných skleničkách skladovat až měsíc. Je ale tak dobrá, že málokomu vydrží déle než dva dny. Vynikající je hlavně na čerstvém, ještě horkém pečivu.

Suroviny

lískové oříšky 100 g
oloupané
jedna konzerva, slazené
rozsekaná na kusy
med 3 PL
kardamom 1 špetka
mletý

Postup

1

Oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě a ještě horké je rozmixujte na kaši.

2

Mléko, čokoládu, med a kardamom dejte do ohnivzdorné mísy, vložte ji do rendlíku s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny a zahřívejte a míchejte, abyste získali hladkou hmotu. Pak medovou čokoládu přidejte k oříškům a promixujte dohladka, aby v nutele nebyly hrudky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Komentáře

28.11.2017 15:58

nikdo tento recept ani nezkoušejte je to fakt hnus :( lepkavej a super přeslazenej způsob jak zbytečně utopit peníze v nepoživatelném hubolepu :(

Apetit magazín