Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní recept na perfektní drobenku: Naučte se dokonalou žmolenku na koláč

Základní recept na perfektní drobenku: Naučte se dokonalou žmolenku na koláč
sdílet:

Jaký je správný poměr surovin, aby drobenka nebo žmolenka nebyla příliš mastná a po upečení hezky křupala?

Drobenka bude držet v pevných hrudkách a nerozplizne se na jednolitou krustu, pokud se budete držet základního pravidla.

  • Poměr surovin na drobenku by měl být 2 : 1 : 1, tedy dva díly mouky (polohrubé či hrubé) k jednomu dílu másla a stejnému množství cukru.
  • Připravená drobenka by měla být drobivá, při stisku mezi prsty držet pohromadě, neměly by však být příliš mastná.
  • Pokud se začíná podobat spíše křehkému těstu, nebojte se přisypat trochu mouky. Jen tak docílíte správných drobečků.

NĚCO NAVÍC

Chcete žmolenku po upečení opravdu křehkou a křupavou? Přidejte k základním surovinám navíc jeden žloutek.

Další drobenkové tipy a triky najdete v článku Jak na dokonalou drobenku.

zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín