Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z pečené kořenové zeleniny

Zkaramelizované pekanové ořechy dodají salátu neopakovatelnou chuť.

 

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Salát

Ingredience

    • 5 menších bulev červené řepy, oloupaných a rozpůlených (lze nahradit 3 většími, nakrájenými na klínky)
    • 2 mrkve, oloupané, nakrájené na šikmá kolečka
    • 2 pastináky, oloupané, nakrájené na šikmá kolečka
    • olivový olej na pokropení
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 hrsti pekanových ořechů
    • 2 lžičky javorového sirupu
    • 2 lžíce pomerančové šťávy
    • 2 lžičky balzamikového octa
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 80 g směsi salátových lístků
    • 5 růžičkových kapustiček, rozebraných na lístky
    • 50 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. Pečte doměkka asi 30 minut.

2 Ořechy smíchejte v misce s javorovým sirupem. Přidejte je na plech a pečte ještě 5 minut dozlatova.

3 V misce prošlehejte pomerančovou šťávu, ocet a olej. Osolte a opepřete. Do servírovací nádoby naaranžujte směs salátových lístků a kapustičky. Přidejte pečenou zeleninu, ořechy a sýr. Pokropte zálivkou. Jemně promíchejte, podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dýňovo-řepný salát se smetanou

Salát s ostružinami a řepou dvou barev

Vietnamský karotkový salát

Syté & pestré saláty

REKLAMA

Přidat komentář