Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pečené kořenové zeleniny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1491 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 151 g
Tuky 72 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z pečené kořenové zeleniny a červené řepy je skvělý recept na podzimní jídlo, které nejen zasytí, ale také vám dodá tolik potřebné živiny. Zkaramelizované pekanové ořechy salátu vtisknou neopakovatelnou chuť, díky níž salát s červenou řepou z vaší paměti jen tak nevymizí.

Související recepty

Suroviny

menší bulvy, oloupané a rozpůlené, lze nahradit 3 většími nakrájenými na klínky
mrkev 2 ks
oloupaná a nakrájená na šikmá kolečka
oloupaný, nakrájený na šikmá kolečka
olivový olej
na pokropení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pekanové ořechy 3 hrsti
pomerančová šťáva 2 PL
balzamikový ocet 2 ČL
olivový olej panenský 1 PL
salát 80 g
směs
rozebraná na lístky
rozdrobený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. Pečte doměkka asi 30 minut.

2

Ořechy smíchejte v misce s javorovým sirupem. Přidejte je na plech a pečte ještě 5 minut dozlatova.

3

V misce prošlehejte pomerančovou šťávu, ocet a olej. Osolte a opepřete. Do servírovací nádoby naaranžujte směs salátových lístků a kapustičky. Přidejte pečenou zeleninu, ořechy a sýr. Pokropte zálivkou. Jemně promíchejte, podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...