Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Salát z pečené kořenové zeleniny

Salát z pečené kořenové zeleniny

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1486 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 149 g
Tuky 72 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkaramelizované pekanové ořechy dodají salátu neopakovatelnou chuť.

Suroviny

červená řepa 5 ks
menší bulvy, oloupané a rozpůlené, lze nahradit 3 většími nakrájenými na klínky
mrkev 2 ks
oloupaná a nakrájená na šikmá kolečka
pastinák 2 ks
oloupaný, nakrájený na šikmá kolečka
olivový olej
na pokropení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pekanové ořechy 3 hrsti
javorový sirup 2 ČL
pomerančová šťáva 2 ČL
balzamikový ocet 2 ČL
olivový olej panenský 1 PL
salát 80 g
směs
růžičková kapusta 5 ks
rozebraná na lístky
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. Pečte doměkka asi 30 minut.

2 Ořechy smíchejte v misce s javorovým sirupem. Přidejte je na plech a pečte ještě 5 minut dozlatova.

3 V misce prošlehejte pomerančovou šťávu, ocet a olej. Osolte a opepřete. Do servírovací nádoby naaranžujte směs salátových lístků a kapustičky. Přidejte pečenou zeleninu, ořechy a sýr. Pokropte zálivkou. Jemně promíchejte, podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit