Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pečené kořenové zeleniny

Salát z pečené kořenové zeleniny

4.1/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1486 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 149 g
Tuky 72 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkaramelizované pekanové ořechy dodají salátu neopakovatelnou chuť.

Suroviny

menší bulvy, oloupané a rozpůlené, lze nahradit 3 většími nakrájenými na klínky
mrkev 2 ks
oloupaná a nakrájená na šikmá kolečka
oloupaný, nakrájený na šikmá kolečka
olivový olej
na pokropení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pekanové ořechy 3 hrsti
pomerančová šťáva 2 ČL
balzamikový ocet 2 ČL
olivový olej panenský 1 PL
salát 80 g
směs
rozebraná na lístky
rozdrobený

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. Pečte doměkka asi 30 minut.

2

Ořechy smíchejte v misce s javorovým sirupem. Přidejte je na plech a pečte ještě 5 minut dozlatova.

3

V misce prošlehejte pomerančovou šťávu, ocet a olej. Osolte a opepřete. Do servírovací nádoby naaranžujte směs salátových lístků a kapustičky. Přidejte pečenou zeleninu, ořechy a sýr. Pokropte zálivkou. Jemně promíchejte, podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...