Salát z pečené kořenové zeleniny

Salát z pečené kořenové zeleniny

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1347 kcal
Bílkoviny 49 g
Cukr 117 g
Tuky 72 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkaramelizované pekanové ořechy dodají salátu neopakovatelnou chuť.

 

Suroviny

červená řepa 5
menší, oloupaná a rozpůlená, lze nahradit 3 většími nakrájenými na klínky
mrkev 2 ks
oloupaná a nakrájená na šikmá kolečka
olivový olej
na pokropení
sůl
pepř
čerstvě mletý
pekanové ořechy 3 hrst
javorový sirup 2 ČL
pomerančová šťáva 2 ČL
ocet 2 ČL
balsamico
olivový olej 1 PL
panenský
salát 80 g
směs
růžičková kapusta 5 ks
rozebraná na lístky
sýr s modrou plísní 50 g
rozdrobený

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. Pečte doměkka asi 30 minut.

2 Ořechy smíchejte v misce s javorovým sirupem. Přidejte je na plech a pečte ještě 5 minut dozlatova.

3 V misce prošlehejte pomerančovou šťávu, ocet a olej. Osolte a opepřete. Do servírovací nádoby naaranžujte směs salátových lístků a kapustičky. Přidejte pečenou zeleninu, ořechy a sýr. Pokropte zálivkou. Jemně promíchejte, podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit