Salát z pečené kořenové zeleniny a červené řepy je skvělý recept na podzimní jídlo, které nejen zasytí, ale také vám dodá tolik potřebné živiny. Zkaramelizované pekanové ořechy salátu vtisknou neopakovatelnou chuť, díky níž salát s červenou řepou z vaší paměti jen tak nevymizí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Plech či velký pekáč vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něj řepu, mrkev a pastinák a pokropte olejem. Osolte a opepřete. Pečte doměkka asi 30 minut.
Ořechy smíchejte v misce s javorovým sirupem. Přidejte je na plech a pečte ještě 5 minut dozlatova.
V misce prošlehejte pomerančovou šťávu, ocet a olej. Osolte a opepřete. Do servírovací nádoby naaranžujte směs salátových lístků a kapustičky. Přidejte pečenou zeleninu, ořechy a sýr. Pokropte zálivkou. Jemně promíchejte, podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )