OBCHOD

Čokoláda

Už jen pohled na voňavou a vláčnou čokoládovou lahůdku vám spraví náladu. A co teprve až ochutnáte…

TIPY & TRIKY

CHILLI Špetka tohoto koření přidaná do každého našeho receptu udělá neuvěřitelné divy. S čokoládou i s vámi.

DALŠÍ KOŘENÍ Čokoládové výrobky a pokrmy se tradičně koření vanilkou, výborná je ale i skořice nebo špetka mletého hřebíčku či kardamomu. Božský je zázvor a melasa v našem perníku.

VODNÍ LÁZEŇ Zahřívání v tzv. vodní lázni se používá u surovin, které by se na intenzivnějším a méně rovnoměrném zdroji tepla srazily. Vedle čokolády jsou to například žloutkové krémy a omáčky jako třeba zabaglione ze žloutků a likérového vína marsala nebo jemná holandská omáčka z másla a žloutků. Na sporák postavte hlubší hrnec do poloviny naplněný vodou. Přiveďte k varu a zmírněte zdroj tepla. Voda by měla jen jemně perlit (rozhodně ne vařit se klokotem), jinak by se mohly některé ohřívané pokrmy srazit. Na hrnec postavte širší kovovou mísu, jejíž dno se však nesmí dotýkat vody. Do ní vložte čokoládu a za občasného míchání nechte rozpustit.

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Super jídla :)

Přidat komentář