0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míša řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 321
Více než hodinu Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7204 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 427 g
Tuky 513 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Moučník, který milují všechny generace. Míša řezy jsou ve své podstate jednoduhé - Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou. Rychlé, prosté, ale prostě božské!

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr 6 PL
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
jedlá soda 0.5 ČL
kakao holandského typu 4 PL
slunečnicový olej 6 PL
Na krém
máslo 250 g
tvaroh měkký 500 g
moučkový cukr 150 g
nebo více, podle chuti
Na polevu
Ledové kaštany 2 ks
nebo 100 g tmavé čokolády
tuk 100 g
100% (např. Omega) nebo kakaové máslo (stačí méně)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem.

2

Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody.

3

Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům.

4

Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků.

5

Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

6

Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.

7

Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

Michaela Kašparová

Míša řezy se mi povedly, byly vynikajicí. Jen celá kostka másla na tak málo polevy mi přišla opravdu hodně, použila jsem cca 70 g másla a bohatě stačilo. Polevu jsem dělala z čokolády na vaření a také méně másla.

Anonym

Souhlas s Michaelou, mnohem min masla do tvarohu a hlavne min cukru - davejte postupne a ochutnavejte, ja dala jen 150g a bylo to dost. K cokopoleve staci 4 lzice masla nebo kokosoveho oleje :-)

Veronika H

Určitě bych nedávala méně másla, výsledkem jsou řezy, ne buchta s tvarohem, takže je žadaný krém a do něj patří máslo. Cukru podle chuti, ale také jsem pro spodní hranici. A jde to i s jinou čokoládou, ale do Míša řezů, jak je znám i já z dětství, patří kaštany, a s nimi je to něco úplně jiného...

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit