Moučník, který milují všechny generace. Míša řezy jsou ve své podstate jednoduhé - Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou. Rychlé, prosté, ale prostě božské!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem.
Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody.
Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům.
Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.
Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.
Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů)
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- Socialistické dezerty, které si svou slávu udržely dodnes(18 receptů)
- Nejlepší retro dezerty: 18 receptů od obližprstu po žloutkové řezy(18 receptů)
- Řezy de luxe aneb koláče na plech, co mají šmrnc. Upečte si nadýchané rychlé dezerty(12 receptů)
- Retro dezerty: 18 nejlepších receptů od obližprstu po žloutkové řezy(18 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
Určitě bych nedávala méně másla, výsledkem jsou řezy, ne buchta s tvarohem, takže je žadaný krém a do něj patří máslo. Cukru podle chuti, ale také jsem pro spodní hranici. A jde to i s jinou čokoládou, ale do Míša řezů, jak je znám i já z dětství, patří kaštany, a s nimi je to něco úplně jiného...
Souhlas s Michaelou, mnohem min masla do tvarohu a hlavne min cukru - davejte postupne a ochutnavejte, ja dala jen 150g a bylo to dost. K cokopoleve staci 4 lzice masla nebo kokosoveho oleje :-)
Použila jsem jen těsto, takový korpus pod šlehačkový dortík už se mi dlouho nepovedl:-) Díky.
Míša řezy se mi povedly, byly vynikajicí. Jen celá kostka másla na tak málo polevy mi přišla opravdu hodně, použila jsem cca 70 g másla a bohatě stačilo. Polevu jsem dělala z čokolády na vaření a také méně másla.