Míša řezy jsou ve své podstatě jednoduché – kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou. Je to naprosto luxusní dezert na plech, který milují děti i dospělí po celé generace. Aby také ne, vždyť předlohou jim byl dnes už legendární tvarohový nanuk.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20 x 30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem.
Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody.
Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům.
Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo až špejli zapíchnutou do středu těsta vytáhnete suchou. Nechte vychladnout.
Na krém prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše musí být o pokojové teplotě) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.
Na polevu ve vodní lázní rozpusťte čokoládu s tukem, promíchejte dohladka a vzniklou polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14x lahodné tvarohové dezerty(14 receptů )
- Řezy de luxe aneb koláče na plech, co mají šmrnc. Upečte si nadýchané rychlé dezerty(12 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Socialistické dezerty, které si svou slávu udržely dodnes(18 receptů )
- Retro dezerty: 18 nejlepších receptů od obližprstu po žloutkové řezy(19 receptů )
Komentáře
Určitě bych nedávala méně másla, výsledkem jsou řezy, ne buchta s tvarohem, takže je žadaný krém a do něj patří máslo. Cukru podle chuti, ale také jsem pro spodní hranici. A jde to i s jinou čokoládou, ale do Míša řezů, jak je znám i já z dětství, patří kaštany, a s nimi je to něco úplně jiného...
Souhlas s Michaelou, mnohem min masla do tvarohu a hlavne min cukru - davejte postupne a ochutnavejte, ja dala jen 150g a bylo to dost. K cokopoleve staci 4 lzice masla nebo kokosoveho oleje :-)
Použila jsem jen těsto, takový korpus pod šlehačkový dortík už se mi dlouho nepovedl:-) Díky.
Míša řezy se mi povedly, byly vynikajicí. Jen celá kostka másla na tak málo polevy mi přišla opravdu hodně, použila jsem cca 70 g másla a bohatě stačilo. Polevu jsem dělala z čokolády na vaření a také méně másla.