0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míša řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 363
Více než hodinu Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7204 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 427 g
Tuky 513 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Moučník, který milují všechny generace. Míša řezy jsou ve své podstate jednoduhé - Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou. Rychlé, prosté, ale prostě božské!

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr 6 PL
mouka pšeničná polohrubá 6 PL
jedlá soda ½ ČL
kakao holandského typu 4 PL
slunečnicový olej 6 PL
Na krém
máslo 250 g
moučkový cukr 150 g
nebo více, podle chuti
Na polevu
Ledové kaštany 2 ks
nebo 100 g tmavé čokolády
tuk 100 g
100% (např. Omega) nebo kakaové máslo (stačí méně)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem.

2

Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody.

3

Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům.

4

Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků.

5

Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

6

Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.

7

Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

Michaela Kašparová

Míša řezy se mi povedly, byly vynikajicí. Jen celá kostka másla na tak málo polevy mi přišla opravdu hodně, použila jsem cca 70 g másla a bohatě stačilo. Polevu jsem dělala z čokolády na vaření a také méně másla.

Anna Klosová

Použila jsem jen těsto, takový korpus pod šlehačkový dortík už se mi dlouho nepovedl:-) Díky.

Anonym

Souhlas s Michaelou, mnohem min masla do tvarohu a hlavne min cukru - davejte postupne a ochutnavejte, ja dala jen 150g a bylo to dost. K cokopoleve staci 4 lzice masla nebo kokosoveho oleje :-)

Veronika H

Určitě bych nedávala méně másla, výsledkem jsou řezy, ne buchta s tvarohem, takže je žadaný krém a do něj patří máslo. Cukru podle chuti, ale také jsem pro spodní hranici. A jde to i s jinou čokoládou, ale do Míša řezů, jak je znám i já z dětství, patří kaštany, a s nimi je to něco úplně jiného...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč