Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míša řezy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 464
Více než hodinu Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7204 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 427 g
Tuky 513 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Míša řezy jsou ve své podstatě jednoduché – kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou. Je to naprosto luxusní dezert na plech, který milují děti i dospělí po celé generace. Aby také ne, vždyť předlohou jim byl dnes už legendární tvarohový nanuk.

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
slunečnicový olej 6 PL
Na krém
máslo 250 g
nebo více, podle chuti
Na polevu
Ledové kaštany 2 ks
nebo 100 g tmavé čokolády
tuk 100 g
100% (např. Omega) nebo kakaové máslo (stačí méně)

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C a plech o rozměrech 20x30 cm s vyššími okraji vyložte pečicím papírem.

2

Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem a pak pomalu postupně přišlehávejte 5 lžic horké vody.

3

Smíchejte všechny suché přísady a střídavě s olejem je přidávejte ke žloutkům.

4

Až bude směs spojená, zlehka zapracujte sníh vyšlehaný z bílků.

5

Těsto vlijte do formy a pečte 15–20 minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

6

Na krém: prošlehejte máslo, tvaroh a cukr (vše o pokojové teplotě!) na hladký krém a rovnoměrně jím potřete korpus.

7

Na polevu: nakonec nad horkou vodní lázní rozpusťte ledové kaštany s tukem a polevou polijte povrch krému. Nechte v chladu aspoň 2 hodiny ztuhnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Komentáře

16.02.2017 17:33

Určitě bych nedávala méně másla, výsledkem jsou řezy, ne buchta s tvarohem, takže je žadaný krém a do něj patří máslo. Cukru podle chuti, ale také jsem pro spodní hranici. A jde to i s jinou čokoládou, ale do Míša řezů, jak je znám i já z dětství, patří kaštany, a s nimi je to něco úplně jiného...

19.03.2016 22:20

Souhlas s Michaelou, mnohem min masla do tvarohu a hlavne min cukru - davejte postupne a ochutnavejte, ja dala jen 150g a bylo to dost. K cokopoleve staci 4 lzice masla nebo kokosoveho oleje :-)

31.01.2016 19:12

Použila jsem jen těsto, takový korpus pod šlehačkový dortík už se mi dlouho nepovedl:-) Díky.

19.02.2015 10:37

Míša řezy se mi povedly, byly vynikajicí. Jen celá kostka másla na tak málo polevy mi přišla opravdu hodně, použila jsem cca 70 g másla a bohatě stačilo. Polevu jsem dělala z čokolády na vaření a také méně másla.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...