Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Císařská bábovka

V téhle parádně vláčné bábovce křupou mandle a oříšky a báječně se v ní prolínají všechny chutě.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 bábovku
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Česká

Ingredience

    • 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť 
    • špetka soli
    • 250 g másla
    • 180 g krupicového cukru
    • 5 lžic zlatého sirupu
    • 1 lžička vanilkového extraktu 
    • 200 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 50 g mletých mandlí
    • 100 g lískových oříšků, nasekaných
    • 100 g tmavé čokolády, nasekané 
    • 50 g rozinek, namočených 1 hodinu předem v rumu
    • 100 g tmavé čokolády na polevu (aspoň 60 % kakaové hmoty)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Utřete máslo a cukr do pěny, přidejte žloutky a šlehejte 10 minut. Pak zašlehejte zlatý sirup a vanilkový extrakt. Promíchejte mouku, kypřicí prášek, mandle, oříšky a čokoládu, smíchejte se žloutkovou směsí a vmíchejte okapané rozinky. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Dejte do vymazané a vysypané formy a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu. Nechte trochu vychladnout a vyklopte. 

2 Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a přelijte jí zcela vychladlou bábovku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Perníkové bábovičky

Skořicová bábovka s brusinkami a ořechovou drobenkou

Kynutá bábovka podle Sandtnerové

Banánová bábovka s karamelovou polevou

Borůvkovo-citronová bábovka

10x hříšná čokoláda

20x dokonalá bábovka

Bábovka nejen na neděli

Komentáře

Obrazek uzivatele
Právě zkouším, tak uvidíme, jak to dopadne. Nemám ráda rozinky, tak jsem namočila datle a místo lískových oříšků, na které jsem alergická, jsem dala vlašské :)
Obrazek uzivatele
Pokud snizite maslo a cukr minimalne na polovinu tak celkem ujde ale prilis nedoporucuji, chutove nic extra
Obrazek uzivatele
A zkoušela jste bábovku podle receptu, nebo jste rovnou snižovala množství másla a cukru? Obáváme se, že v druhém případě nelze zaručit, že chuť odpovídá původnímu receptu.

Přidat komentář