
Císařská bábovka
V téhle parádně vláčné bábovce křupou mandle a oříšky a báječně se v ní prolínají všechny chutě.
Vydání: 2013/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť
- špetka soli
- 250 g másla
- 180 g krupicového cukru
- 5 lžic zlatého sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 50 g mletých mandlí
- 100 g lískových oříšků, nasekaných
- 100 g tmavé čokolády, nasekané
- 50 g rozinek, namočených 1 hodinu předem v rumu
- 100 g tmavé čokolády na polevu (aspoň 60 % kakaové hmoty)
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 175 °C. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Utřete máslo a cukr do pěny, přidejte žloutky a šlehejte 10 minut. Pak zašlehejte zlatý sirup a vanilkový extrakt. Promíchejte mouku, kypřicí prášek, mandle, oříšky a čokoládu, smíchejte se žloutkovou směsí a vmíchejte okapané rozinky. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Dejte do vymazané a vysypané formy a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu. Nechte trochu vychladnout a vyklopte.
2 Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a přelijte jí zcela vychladlou bábovku.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Petra Slabihoudkova
14. Červenec 2015 16:44
Šarka Zlobilka
16. Březen 2019 20:54
Lucie Velek
18. Březen 2019 14:39
Charlotte Char
30. Prosinec 2019 17:55
Lucie Velek
6. Leden 2020 10:08