Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/6

Červnový Apetit je opět plný svěžích nápadů, kterými si můžete zpříjemnit začátek léta. Podlehněte sladkému kouzlu jahod, vychutnejte si štiplavou chuť pažitky, připravte si neokoukané saláty či sendviče z celého světa nebo se pusťte do výroby té nejlahodnější domácí zmrzliny. S novým číslem také hravě zvládnete přichystat dětem nezapomenutelnou oslavu nebo se naučit pár tajných triků, které vám během náročného pracovního dne ušetří spoustu drahocenného času. V červnovém vydání pochopitelně nemůže chybět ani velký průvodce 7. ročníkem Apetit pikniku! Už se na vás zase moc těšíme!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Chutné zkratky

Tradiční recepty na klasiku, jako je řecká musaka nebo italské rizoto, jsme zrychlili, odlehčili a upravili tak, aby odpovídaly všem našim požadavkům na pohodové letní vaření.  

Jahody

Jahody jsou synonymem začátku léta a prázdninové pohody. Dnes je sice seženete téměř celoročně, ale ty letní, vypěstované na našich zahrádkách jsou prostě víc – šťavnatější, sladší, voňavější, červenější, jednoduše jahodovější...  

4x domácí zmrzlina

Recepty pro všechny, kteří chtějí vyzkoušet domácí zmrzlinu, ale ještě nedospěli do fáze, kdy by investovali do přístroje na její výrobu. Naštěstí existuje pár triků, jak udělat zmrzlinu nejen bez zmrzlinovače, ale také skoro bez práce!

Hvězdy Apetit pikniku

V červnu nežijeme ničím jiným než přípravou dalšího Apetit pikniku. Těšíme se na známé tváře (Divoženka a Chlebíček Store), na nováčky (Street Catering) i na ty, kteří se na akci objeví po delší pauze (Laskominy). Seznamte se s nimi už dnes a ochutnejte jejich originální recepty! 

Recepty z vydání

Minestrone s citronem

Je lehká a díky citronu svěží. A také značně variabilní – klidně lze uvařit stylem „co dům dal...

Blesková pizza s brokolicovým pestem

Kupované těsto ušetří práci i čas. Pokud toužíte po domácím, recept najdete zde .

Kuře s chřestem a bylinkami

Kuře a jarní zelenina je kombinace, která nikdy neomrzí. Díky vaření zvlášť zůstane zelenina svěží a...

Jehněčí kofty s bylinkovým kuskusem

Koftám prospěje chvíle odležení, aby se koření dokonale spojilo s masem. Lze je připravit až 12 hodin dopředu...

Pizza z pánve podle Jamieho Olivera

Recept na bleskovou pizzu bez kynutí jsme si vypůjčili od našeho oblíbence Jamieho. Tuhle chutnou zkratku si zamilujete!

Rychlý kyjevský řízek

Řízek Kyjev, tedy kuřecí prsa plněná máslem s čerstvými bylinkami, solí a česnekem, je oblíbeným receptem už...

Italské rizoto z trouby

Rizoto bez hlídání? Není to sen. Máme pro vás recept!

Lucčina musaka

Recept naší nové šéfredaktorky Lucky Kubrové nás dostal – jednoduchostí, a především výslednou chutí!...

Bleskové kuřecí pho

Rychlá vzpruha i pohlazení...

Košíčky à la baklava

Vždy jste si při čtení receptu na baklavu říkali, že je moc složitá a raději jste se do její přípravy nepustili? Pak je...

Bruschetty s jahodami a sýrem

Recept, který pochází z naší kuchařky Léto. Je ale tak boží, že jsme ho museli zařadit i sem!

Jahodová crostata s tymiánem

Koláč, který vypadá jako malé umělecké dílo! Tymián navíc pozvedne lahodné jahody na úplně novou úroveň...

Jahodový chia džem

Zdravější a expresní varianta jahodového džemu. Do půl hodiny si jej můžete mazat na tousty!

Jahodový míša do skleničky

Na klasického míšu nedáme dopustit. Spojení čokoládového těsta a tvarohového krému je zkrátka legendární...

Jahodový džem s vanilkou a limetou

Tenhle jahodový džem voní létem. Až ho v zimě otevřete, okamžitě vám připomene slunné teplé dny plné...

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

Jakmile se z trouby začne linout libá vůně, budete muset mlsouny odhánět násilím. Alespoň u nás v redakci...

Bramborovo-pažitková polévka

Dlouhá stébla s nezaměnitelnou štiplavou chutí dodají i těm nejobyčejnějším rustikálním jídlům správný...

Špaldové noky s míchanými vejci a pažitkovým pestem

Zbylé pažitkové pesto dejte do vyvařených skleniček a zalijte olejem, v chladu vydrží až měsíc.

Česnekovo-pažitkové máslo

Ochucené máslo můžete mít v mrazáku v pohotovosti – hodí se na steaky i na brambory...

Hořčicový dresink

Dresink s dijonskou hořčicí oživí fazolkový i těstovinový salát a snese i odvážnou kombinaci s ovocem.

Dresink ze sýra s modrou plísní

Hutný dresink s výraznou chutí i vůní sluší svěžím lehkým salátům složeným výhradně z čerstvé...

Kedlubnovo-mrkvový salát s dresinkem z modrého sýra

Dobrý salát nabízí různé barvy, různé konzistence a chutě. Díky zálivce z modrého sýra máte o slanou...

Bylinkovo-ančovičkový dresink

Božský dresink, v němž se snoubí výrazná chuť ančoviček s jemnými voňavými bylinkami.

Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Ančovičková zálivka dokonale zvýrazní hlávkový salát, ale skvěle doplní i grilovanou zeleninu a podtrhne...

Vanilková zmrzlina z kondenzovaného mléka s jahodovým mramorováním

Neskonale krémový výsledek zahuštěné metody...

Snídaňová zmrzlina

Snídat zmrlinu? My jsme pro! Hřešit se občas musí...

Mixovaná mangová zmrzlina

Známou techniku mražených a rozmixovaných banánů lze použít na výrobu zmrzliny z celé řady jiných druhů...

Kuře v bezinkovém sirupu

„Tenhle recept vznikl úplnou náhodou díky tomu, že jsem doma měla spoustu bezinkového sirupu. A experiment...

Linguine s mušlemi

Pokud nemáte čerstvé těstoviny nebo tenké nudle, které jsou hotové hned, uvařte těstoviny zvlášť a...

Mrkvový chlebíček

Na 6. Apetit pikniku jsme u stánku Chlebíček Store ochutnali hned několik variant a všechny opravdu skvělé...

Jogurtový koláč s ořechy a rozinkami

Hustý řecký jogurt s medem a ořechy je pochoutka sama o sobě. Když jej navíc doplníte rozinkami, kořením a...
reklama

Přidat komentář