Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na kachnu

Kachní maso je oproti kuřecímu nebo krůtímu masu tučnější, proto se u nás často podává se zelím a knedlíkem podobně jako vepřové. Chuti kachního masa prospívají i sladké ovocné tóny. V našich receptech tak najdete inspiraci na sváteční oběd či večeři v podobě kachny na pomerančích, kachny na jablkách, na švestkách nebo na medu. Celosvětově proslulá je pekingská kachna nebo pokrm z kachních či husích jater foie gras. Oblíbenou pochoutkou představuje i sváteční polévka z drobů kachní kaldoun

...

 

Kachny na pečínku a další kuchyňské zpracování mohou pocházet buď z farem, nebo z divoké přírody. Divoké kachny jsou menši a mají sušší maso než kachny domácí. V každém případě platí, že čím mladší kus, tím šťavnatější pečínka. Kachnímu masu také svědčí kombinace s bylinkami nebo sladkou chutí ovoce

Kachna po česku 

Trochu vás trápí obavy, jak si celou kachnou poradíte, abyste ji využili beze zbytků? Nemusíte se ničeho strach. Máme pro vás spoustu rad a tipů, jak kachnu naporcovat a využít. Těšit se můžete na celou škálu kachních receptů. 

Dokonalý zdroj tuku a bílkovin 

Díky tučnějšímu masu kachna nejen výtečně zasytí, ale zároveň poskytne i nezanedbatelné množství vitaminů a dalších prospěšných látek. Vedle vitaminu B3, který pomáhá se správnou funkcí trávicí soustavy. Ze skupiny vitaminu B obsahuje ještě B1, B2, B5, B6, B9 (kyselina listová) a B12. Najdeme v něm rovněž vitaminy A, C, E, F a minerály vápník, fosfor, hořčík, draslík, sodík, selen, mangan, železo, měď a zinek


Celý popis