0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované kachní prso s celerovým pyré a omáčkou z demi-glace

Grilované kachní prso s celerovým pyré a omáčkou z demi-glace
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované kachní prso s celerovým pyré a omáčkou z demi-glace

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2310 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 99 g
Tuky 194 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na hlavní chod našeho elegantního valentýnského menu pro vás připravili Marika a Jirka z blogu Kitchen story.

Suroviny

Na celerové pyré
celer 1 ks
střední velikost
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 2 PL
smetana ke šlehání 150 ml
33%
máslo 2 PL
Na kachní prso
cca 300g, s kůží a bez kosti
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 2 PL
rostlinný olej ½ PL
rozmarýn 1 snítka
čerstvý
tymián 2 snítky
čerstvý
česnek 2 stroužky
lehce rozmáčknuté
Na omáčku z demi-glace
máslo 3 PL
studené + trocha na opekání
šalotka 6 ks
malá, oloupaná
rozmarýn 2 snítky
tymián 2 snítky
vývar zeleninový 150 ml
demi-glace – viz Něco navíc
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu rozehřejte na 200°C. Celer na pyré oloupejte, omyjte a nakrájejte na menší kousky. Dobře osolte, opepřete a lehce zakápněte rostlinným olejem. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby na 50 minut, dokud celer nezměkne a lehce se neopeče.

2

Upečený celer vytáhněte z trouby a teplotu stáhněte na 160°C. Celer přendejte do mixéru, přidejte část smetany a máslo a rozmixujte na pyré. Podle potřeby dochuťte solí, pepřem a hustotu pyré dotáhněte množstvím smetany.

3

Na kachní prso: kůži nakrájejte do mřížky. Maso dobře osolte, opepřete a směs vmasírujte do všech záhybů. Pánev vhodnou do trouby rozpalte, nechte na ní rozpustit máslo s rostlinným olejem. Přidejte rozmarýn, tymián a česnek, aby se máslo krásně provonělo. Vložte kachní prso kůží dolů a opékejte na středním plameni do zezlátnutí. Je lepší pozvolné opékání, aby se co nejvíce vypekl tuk a kůže byla křupavá. Během opékání občas přelijte kachní prso máslem z pánve.

4

Kachní prso obraťte kůží nahoru a pánev přesuňte do trouby. Pečte 6–7 minut, aby byl střed masa dorůžova. Po vyndání nechte odpočinout na prkénku.

5

Na čisté pánvi rozpusťte kousek másla. Šalotky spolu s rozmarýnem a tymiánem opečte. Přidejte zeleninové demi-glace a nechte lehce provařit, poté stáhněte z plamene. Do ještě horké omáčky přidejte 2–3 lžíce másla a za stálého míchání nechte rozpustit. Dochuťte podle potřeby solí a pepřem a vyjměte bylinky.

6

Kachní prso nakrájejte na tenké plátky. Podávejte s celerovým pyré a s omáčkou z demi-glace a šalotkami.

NĚCO NAVÍC
Recept na zeleninové demi-glace najdete na stránkách food blogerů Kitchenstory.cz. Pokud ho nemáte v mrazáku, použijte silný zeleninový vývar a trochu suchého červeného vína. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč