Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachní ragú s bramborovou kaší

Geniální způsob, jak zužitkovat maso zbylé od oběda.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Dušení 0:45
Maso Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce kachního sádla či olivového oleje
    • 2 menší mrkve, nakrájené na kostičky
    • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • 250 ml suchého červeného vína
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • 2 čerstvé bobkové listy
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 400–500 g pečeného kachního masa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nahrubo nasekané hladkolisté petrželky
    • bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte kachní sádlo nebo olej a přidejte mrkev, celer, cibuli, česnek a rozmarýn. Opékejte asi 5 minut, až zelenina změkne.

2 Zalijte vínem a vařte 3 minuty. Pak přidejte rajčata, bobkový list, špetku muškátového oříšku a kachní maso rozdělené na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a přiklopené dejte do trouby.

3 Duste 35–45 minut, až ragú zhoustne a chuť omáčky se zintenzivní. Vyjměte z trouby, osolte a opepřete a vmíchejte petrželku. Podávejte s bramborovou kaší.

Bramborová kaše

Lahodně krémová s porcí strouhaného parmazánu

NĚCO NAVÍC

Nemáteli do ragú pečené maso, kupte celou asi 2 kg kachnu. Svařte 1,5 litru vody, 300 g soli, 275 g cukru, 5 kuliček jalovce, 2 bobkové listy a 10 kuliček černého pepře. Vychladlým nálevem zalijte kachnu tak, aby byla ponořená, a nechte přes noc v lednici. Pak kachnu osušte. Na oleji ji opečte ze všech stran dozlatova. Tuk slijte. Dále pokračujte podle receptu od předehřátí trouby a opékání zeleniny. Po přidání muškátového oříšku vložte celou opečenou kachnu, přiklopte a v troubě duste 2–2,5 hodiny, až bude měkké maso téměř odpadávat od kostí. Během dušení odebírejte přebytečný tuk. Kachnu nechte trochu zchladnout a oberte maso. Natrhejte ho a vraťte do omáčky.

JAK NA TO: porcování kachny

Dovednost, která se vám vyplatí. Ušetříte nemalou částku peněz. Poradíme jak na to.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachní prsa se salátem s hruškami

Kachní stehna dušená se zeleninou

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

REKLAMA

Přidat komentář