0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní ragú s bramborovou kaší

Kachní ragú s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní ragú s bramborovou kaší

4.3 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 209 g
Tuky 166 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální způsob, jak zužitkovat maso zbylé od oběda.

NĚCO NAVÍC
Nemáteli do ragú pečené maso, kupte celou asi 2 kg kachnu. Svařte 1,5 litru vody, 300 g soli, 275 g cukru, 5 kuliček jalovce, 2 bobkové listy a 10 kuliček černého pepře. Vychladlým nálevem zalijte kachnu tak, aby byla ponořená, a nechte přes noc v lednici. Pak kachnu osušte. Na oleji ji opečte ze všech stran dozlatova. Tuk slijte. Dále pokračujte podle receptu od předehřátí trouby a opékání zeleniny. Po přidání muškátového oříšku vložte celou opečenou kachnu, přiklopte a v troubě duste 2–2,5 hodiny, až bude měkké maso téměř odpadávat od kostí. Během dušení odebírejte přebytečný tuk. Kachnu nechte trochu zchladnout a oberte maso. Natrhejte ho a vraťte do omáčky.

Suroviny

sádlo 2 PL
kachní, lze nahradit olivovým olejem
mrkev 2 ks
menší, na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, nasekaný
víno červené 250 ml
suché
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
bobkový list 2 ks
čerstvý
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
kachna 500 g
pečené kachní maso
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nahrubo
bramborová kaše
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte kachní sádlo nebo olej a přidejte mrkev, celer, cibuli, česnek a rozmarýn. Opékejte asi 5 minut, až zelenina změkne.

2

Zalijte vínem a vařte 3 minuty. Pak přidejte rajčata, bobkový list, špetku muškátového oříšku a kachní maso rozdělené na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a přiklopené dejte do trouby.

3

Duste 35–45 minut, až ragú zhoustne a chuť omáčky se zintenzivní. Vyjměte z trouby, osolte a opepřete a vmíchejte petrželku. Podávejte s bramborovou kaší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč