Kachní ragú s bramborovou kaší

Kachní ragú s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní ragú s bramborovou kaší

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3059 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 209 g
Tuky 166 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniální způsob, jak zužitkovat maso zbylé od oběda.

Suroviny

sádlo 2 PL
kachní, lze nahradit olivovým olejem
mrkev 2 ks
menší, na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
rozmarýn 1 ČL
čerstvý, nasekaný
víno červené 250 ml
suché
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy
bobkový list 2 ks
čerstvý
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
kachna 500 g
pečené kachní maso
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná nahrubo
bramborová kaše
k podávání

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte kachní sádlo nebo olej a přidejte mrkev, celer, cibuli, česnek a rozmarýn. Opékejte asi 5 minut, až zelenina změkne.

2 Zalijte vínem a vařte 3 minuty. Pak přidejte rajčata, bobkový list, špetku muškátového oříšku a kachní maso rozdělené na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a přiklopené dejte do trouby.

3 Duste 35–45 minut, až ragú zhoustne a chuť omáčky se zintenzivní. Vyjměte z trouby, osolte a opepřete a vmíchejte petrželku. Podávejte s bramborovou kaší.

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Více

NĚCO NAVÍC
Nemáteli do ragú pečené maso, kupte celou asi 2 kg kachnu. Svařte 1,5 litru vody, 300 g soli, 275 g cukru, 5 kuliček jalovce, 2 bobkové listy a 10 kuliček černého pepře. Vychladlým nálevem zalijte kachnu tak, aby byla ponořená, a nechte přes noc v lednici. Pak kachnu osušte. Na oleji ji opečte ze všech stran dozlatova. Tuk slijte. Dále pokračujte podle receptu od předehřátí trouby a opékání zeleniny. Po přidání muškátového oříšku vložte celou opečenou kachnu, přiklopte a v troubě duste 2–2,5 hodiny, až bude měkké maso téměř odpadávat od kostí. Během dušení odebírejte přebytečný tuk. Kachnu nechte trochu zchladnout a oberte maso. Natrhejte ho a vraťte do omáčky.

JAK NA TO: porcování kachny

JAK NA TO: porcování kachny

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit