Bramborová kaše
Do 20 minut
Velmi snadné
Geniální způsob, jak zužitkovat maso zbylé od oběda.
NĚCO NAVÍC
Nemáteli do ragú pečené maso, kupte celou asi 2 kg kachnu. Svařte 1,5 litru vody, 300 g soli, 275 g cukru, 5 kuliček jalovce, 2 bobkové listy a 10 kuliček černého pepře. Vychladlým nálevem zalijte kachnu tak, aby byla ponořená, a nechte přes noc v lednici. Pak kachnu osušte. Na oleji ji opečte ze všech stran dozlatova. Tuk slijte. Dále pokračujte podle receptu od předehřátí trouby a opékání zeleniny. Po přidání muškátového oříšku vložte celou opečenou kachnu, přiklopte a v troubě duste 2–2,5 hodiny, až bude měkké maso téměř odpadávat od kostí. Během dušení odebírejte přebytečný tuk. Kachnu nechte trochu zchladnout a oberte maso. Natrhejte ho a vraťte do omáčky.
Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte kachní sádlo nebo olej a přidejte mrkev, celer, cibuli, česnek a rozmarýn. Opékejte asi 5 minut, až zelenina změkne.
Zalijte vínem a vařte 3 minuty. Pak přidejte rajčata, bobkový list, špetku muškátového oříšku a kachní maso rozdělené na kousky velikosti sousta. Osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu a přiklopené dejte do trouby.
Duste 35–45 minut, až ragú zhoustne a chuť omáčky se zintenzivní. Vyjměte z trouby, osolte a opepřete a vmíchejte petrželku. Podávejte s bramborovou kaší.