Kdo jednou ochutná kachnu s touto fantastickou omáčkou, nikdy ji už nebude chtít jinak...
Suroviny
Postup
Na oleji na mírném plameni doměkka osmahněte cibulku, jablko, česnek, zázvor a případně chilli; trvá to tak deset minut. Přilijte ocet a vařte, dokud směs nezhoustne asi na poloviční objem. Přidejte deci vody a trochu cukru na ochucení. Varem se zredukuje asi o třetinu. Přimíchejte rybíz a balzamikový ocet a vařte pět minut. (Takto připravená omáčka vydrží v lednici až týden.)
Křížem krážem nařežte kůži a tuk na prsíčkách, a to téměř až na maso. Osolte a potřete kořením.
Rozpalte pánev a položte na ni maso kůží dolů. Pečte asi pět minut, až se začne vypékat tuk.
Když kůže začíná být křupavá, smažte ještě asi dvě minuty, vypečeným sádlem prsíčka přelijte a otočte na druhou stranu. Smažte pět až osm minut. Sejměte z plamene a nechte pět minut stát. Prsíčka na šikmo pokrájejte a podávejte s lehkým zeleným salátem a omáčkou.
Komentáře