Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou
kachní prsíčka
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou

3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1610 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 92 g
Tuky 92 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo jednou ochutná kachnu s touto fantastickou omáčkou, nikdy ji už nebude chtít jinak...

Suroviny

každé o váze cca 150g
sůl špetka
koření špetka
čínské koření např. "pěti vůní"
Na omáčku
zelené, malé, bez jader, nakrájené na drobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
nemusí být
olivový olej 2 PL
vinný ocet červený 100 ml
přírodní
lze nahradit mrazeným
balzamikový ocet 2 PL

Postup

1

Na oleji na mírném plameni doměkka osmahněte cibulku, jablko, česnek, zázvor a případně chilli; trvá to tak deset minut. Přilijte ocet a vařte, dokud směs nezhoustne asi na poloviční objem. Přidejte deci vody a trochu cukru na ochucení. Varem se zredukuje asi o třetinu. Přimíchejte rybíz a balzamikový ocet a vařte pět minut. (Takto připravená omáčka vydrží v lednici až týden.)

2

Křížem krážem nařežte kůži a tuk na prsíčkách, a to téměř až na maso. Osolte a potřete kořením.

3

Rozpalte pánev a položte na ni maso kůží dolů. Pečte asi pět minut, až se začne vypékat tuk.

4

Když kůže začíná být křupavá, smažte ještě asi dvě minuty, vypečeným sádlem prsíčka přelijte a otočte na druhou stranu. Smažte pět až osm minut. Sejměte z plamene a nechte pět minut stát. Prsíčka na šikmo pokrájejte a podávejte s lehkým zeleným salátem a omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 17:57
Recept se nachází v č.11/05, str.30