Červené kari s kachními prsíčky

Červené kari s kachními prsíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (2)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1573 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 110 g
Tuky 86 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle lahůdka patří k ‚nejběžnějším‘ specialitám thajské kuchyně. Samotná kachní prsíčka se už stále častěji objevují v nabídce supermarketů.

Suroviny

olej 2 PL
kari pasta červená 3 PL
kachní prsa 300 g
pečené, s kůží
kokosové mléko 350 ml
rajčata cherry 5 ks
ananas 1 hrnek
kompotovaný, na kostičky
chilli paprička 2 ks
červená, čerstvá
rybí omáčka 2 PL
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
hrst
bazalkové listy nakrájené
Na ozdobu
bazalka
čerstvé
citrusové listy lze vynechat
1. Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně koření. Přilijte půl šálku kokosového mléka, promíchejte a dvě minuty povařte.

2. Do omáčky vsypte na plátky nakrájená kachní prsa a zbytek mléka a všechno spolu tři minuty povařte.

3. Přisypte rozpůlená rajčátka, ananas, podlijte asi půl šálkem vody a dvě minuty poduste.

4. Ochuťte rybí omáčkou, cukrem, chilli papričkami, pokrájenými na proužky, lístky bazalky a povařte.

5. Podávejte ozdobené bazalkovými, případně i citrusovými lístky (ty můžete v bodě 4 přidat i do jídla). Nejvhodnější přílohou je jasmínová rýže.

Obchod Apetit