Tahle lahůdka patří k ‚nejběžnějším‘ specialitám thajské kuchyně. Samotná kachní prsíčka se už stále častěji objevují v nabídce supermarketů.
Suroviny
Postup
Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně koření. Přilijte půl šálku kokosového mléka, promíchejte a dvě minuty povařte.
Do omáčky vsypte na plátky nakrájená kachní prsa a zbytek mléka a všechno spolu tři minuty povařte.
Přisypte rozpůlená rajčátka, ananas, podlijte asi půl šálkem vody a dvě minuty poduste.
Ochuťte rybí omáčkou, cukrem, chilli papričkami, pokrájenými na proužky, lístky bazalky a povařte.
Podávejte ozdobené bazalkovými, případně i citrusovými lístky (ty můžete v bodě 4 přidat i do jídla). Nejvhodnější přílohou je jasmínová rýže.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů )
- Kachna na všechny způsoby: 36 ověřených receptů s kachním masem(36 receptů )
Komentáře