0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červené kari s kachními prsíčky

Červené kari s kachními prsíčky

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1573 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 110 g
Tuky 86 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle lahůdka patří k ‚nejběžnějším‘ specialitám thajské kuchyně. Samotná kachní prsíčka se už stále častěji objevují v nabídce supermarketů.

Suroviny

olej 2 PL
kari pasta červená 3 PL
pečená, s kůží
kokosové mléko 350 ml
rajčata cherry 5 ks
ananas 1 hrnek
kompotovaný
chilli paprička 2 ks
červená, čerstvá
rybí omáčka 2 PL
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
bazalka hrst
Na ozdobu
bazalka
čerstvé

1 Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně koření. Přilijte půl šálku kokosového mléka, promíchejte a dvě minuty povařte.

2 Do omáčky vsypte na plátky nakrájená kachní prsa a zbytek mléka a všechno spolu tři minuty povařte.

3 Přisypte rozpůlená rajčátka, ananas, podlijte asi půl šálkem vody a dvě minuty poduste.

4 Ochuťte rybí omáčkou, cukrem, chilli papričkami, pokrájenými na proužky, lístky bazalky a povařte.

5 Podávejte ozdobené bazalkovými, případně i citrusovými lístky (ty můžete v bodě 4 přidat i do jídla). Nejvhodnější přílohou je jasmínová rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč