Tahle lahůdka patří k ‚nejběžnějším‘ specialitám thajské kuchyně. Samotná kachní prsíčka se už stále častěji objevují v nabídce supermarketů.
Suroviny
1 Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně koření. Přilijte půl šálku kokosového mléka, promíchejte a dvě minuty povařte.
2 Do omáčky vsypte na plátky nakrájená kachní prsa a zbytek mléka a všechno spolu tři minuty povařte.
3 Přisypte rozpůlená rajčátka, ananas, podlijte asi půl šálkem vody a dvě minuty poduste.
4 Ochuťte rybí omáčkou, cukrem, chilli papričkami, pokrájenými na proužky, lístky bazalky a povařte.
5 Podávejte ozdobené bazalkovými, případně i citrusovými lístky (ty můžete v bodě 4 přidat i do jídla). Nejvhodnější přílohou je jasmínová rýže.
Komentáře