Červené kari s kachními prsíčky

Červené kari s kachními prsíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1573 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 110 g
Tuky 86 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle lahůdka patří k ‚nejběžnějším‘ specialitám thajské kuchyně. Samotná kachní prsíčka se už stále častěji objevují v nabídce supermarketů.

Suroviny

olej 2 PL
kari pasta červená 3 PL
kachní prsa 300 g
pečená, s kůží
kokosové mléko 350 ml
rajčata cherry 5 ks
ananas 1 hrnek
kompotovaný
chilli paprička 2 ks
červená, čerstvá
rybí omáčka 2 PL
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
bazalka hrst
Na ozdobu
bazalka
čerstvé

1 Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej, přidejte kari pastu a za stálého míchání ji asi minutu smažte, aby se rozvinuly vůně koření. Přilijte půl šálku kokosového mléka, promíchejte a dvě minuty povařte.

2 Do omáčky vsypte na plátky nakrájená kachní prsa a zbytek mléka a všechno spolu tři minuty povařte.

3 Přisypte rozpůlená rajčátka, ananas, podlijte asi půl šálkem vody a dvě minuty poduste.

4 Ochuťte rybí omáčkou, cukrem, chilli papričkami, pokrájenými na proužky, lístky bazalky a povařte.

5 Podávejte ozdobené bazalkovými, případně i citrusovými lístky (ty můžete v bodě 4 přidat i do jídla). Nejvhodnější přílohou je jasmínová rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Obchod Apetit