Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

JAK NA TO: porcování kachny

salát s kachním masem
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Dovednost, která se vám vyplatí. Ušetříte nemalou částku peněz. Poradíme jak na to. Chlazená kachna se prodává v celku, ale běžně koupíte také stehna a prsa samostatně.

Cenově výhodné je koupit celou kachnu a porce použít do různých pokrmů. Prsíčka na minutky, křídla, páteř a přilehlé kosti do polévky a stehna připravit podle našich receptů.

celá syrová kachna

Jak kachnu rozporcovat?

  • Dělení. Stehna odřízněte shora od trupu, odtlačte a oddělte v kloubu od páteře. Odřízněte je s co největším množstvím masa. Potom odřízněte křídla. Nakonec od trupu oddělte prsa. Nejprve podélně odřízněte maso od prsní kosti, a to co nejtěsněji. Pak ho prsty odtlačte a pokračujte v odřezávání od hrudního koše. Kůži ponechte, jen u krajů odřízněte přebytečný tuk a nevzhledné okraje. Kůži můžete mělce naříznout do mřížky.
  • Stehna. Na nadívání vyjměte stehenní kost blíže trupu. Položte stehno silnější vrstvou masa dolů. Nařízněte podélně na kosti až ke kloubu a pomocí prstů a nože kůstku oddělte a vyjměte.

porcování kachny

V časové tísni

Nemáte-li času nazbyt, sáhněte po samotných kachních prsou. Večeři budete podávat do půl hodiny.

  • Na minutku Kachní prsa kupujte bez kosti a s kůží. Po opečení získáte krásně růžové a šťavnaté masíčko s křupavou kůžičkou.
  • Kachna vs. kačer Kachna má křehčí a šťavnatější maso (je proto lepší na pečení v celku), kačer zase výraznější chuť, a tak jsou nejlepší prsa z něj.

CO SI Z KACHNÍHO MASA PŘIPRAVIT:

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč