0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

JAK NA TO: porcování kachny

salát s kachním masem
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Dovednost, která se vám vyplatí. Ušetříte nemalou částku peněz. Poradíme jak na to. Chlazená kachna se prodává v celku, ale běžně koupíte také stehna a prsa samostatně.

Cenově výhodné je koupit celou kachnu a porce použít do různých pokrmů. Prsíčka na minutky, křídla, páteř a přilehlé kosti do polévky a stehna připravit podle našich receptů.

celá syrová kachna

Jak kachnu rozporcovat?

  • Dělení. Stehna odřízněte shora od trupu, odtlačte a oddělte v kloubu od páteře. Odřízněte je s co největším množstvím masa. Potom odřízněte křídla. Nakonec od trupu oddělte prsa. Nejprve podélně odřízněte maso od prsní kosti, a to co nejtěsněji. Pak ho prsty odtlačte a pokračujte v odřezávání od hrudního koše. Kůži ponechte, jen u krajů odřízněte přebytečný tuk a nevzhledné okraje. Kůži můžete mělce naříznout do mřížky.
  • Stehna. Na nadívání vyjměte stehenní kost blíže trupu. Položte stehno silnější vrstvou masa dolů. Nařízněte podélně na kosti až ke kloubu a pomocí prstů a nože kůstku oddělte a vyjměte.

porcování kachny

V časové tísni

Nemáte-li času nazbyt, sáhněte po samotných kachních prsou. Večeři budete podávat do půl hodiny.

  • Na minutku Kachní prsa kupujte bez kosti a s kůží. Po opečení získáte krásně růžové a šťavnaté masíčko s křupavou kůžičkou.
  • Kachna vs. kačer Kachna má křehčí a šťavnatější maso (je proto lepší na pečení v celku), kačer zase výraznější chuť, a tak jsou nejlepší prsa z něj.

CO SI Z KACHNÍHO MASA PŘIPRAVIT:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč