Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachní bílá polévka

Pro hodobožový oběd

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT4H
Vaření 4:00
Polévka Česká

Ingredience

    • skelet z kachny (viz recept na kachnu)
    • 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, nahrubo překrájená
    • 1 cibule
    • 2 bobkové listy, po 5 kuličkách nového koření a černého pepře
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 řapíky celeru
    • 200 g drůbežích drobů
    • 1 lžíce másla
    • 1 žlutá a 1 červená karotka, na tenké nudličky
    • 1/2 hlávky kapusty, na tenké nudličky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • špetka muškátového oříšku
    • hrst petrželky + na posypání

    NA NUDLE

    • 2 vejce
    • 200–250 g polohrubé mouky

     

Příprava jídla

1 Rozpalte hrnec, vložte do něj nasekaný skelet z kachny a překrájenou kořenovou zeleninu a opečte všechno ze všech stran. Přidejte rozpůlenou cibuli a koření, po chvilce zalijte 2,5 litry studené vody a osolte. Přiveďte k varu, přidejte řapíky celeru a petrželku a ztlumte. Seberte pěnu a táhněte 3–4 hodiny, po 2 hodinách přidejte omyté drůbky.

2 Mezitím udělejte nudle. Z mouky a vajec vypracujte tužší pružné těsto. Přikryjte ho vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Pak vyválejte na pomoučněné ploše dvě velmi tenké placky a nechte je proschnout na čisté utěrce. Jakmile okraje zaschnou, nakrájejte je na 5 cm pruhy. Ty složte na sebe a nakrájejte napříč na tenké nudle. Rozložte je i s drobky na utěrku a odložte.

3 V pánvi rozehřejte máslo a na menším ohni osmahněte karotky. Přidejte kapustu a česnek a opékejte do zkřehnutí. Osolte, opepřete a odstavte.

4 Vývar slijte, skelet oberte, drůbky nakrájejte a vše vraťte do vývaru. Přiveďte k varu, vhoďte nudle i všechny drobečky těsta a mouky z vyvalování a vařte asi 2 minuty. Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a vložte opečenou zeleninu z pánve. Nechte přejít varem, ochutnejte, případně dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborovo-batátové pyré

Nadívaná kachna na švestkách

Tvarohový závin s vinnou pěnou

Přidat komentář