Kachní bílá polévka

Kachní bílá polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní bílá polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3133 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 362 g
Tuky 139 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro hodobožový oběd

Související recepty

Suroviny

kachna 1 ks
skelet z kachny (viz recept na kachnu)
mrkev 1 ks
nahrubo překrájená
celer 0.5 ks
nahrubo překrájená
petržel 1 ks
nahrubo překrájená
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
nové koření 5 kuliček
pepř celý 5 kuliček
sůl
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 2 ks
kuřecí vnitřnosti 200 g
drůbeží droby
máslo 1 PL
mrkev 2 ks
červená a žlutá karotka – na tenké nudličky
kapusta 0.5 ks
polovina hlávky kapusty – na tenké nudličky
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
smetana ke šlehání 200 ml
muškátový oříšek 1 špetka
petrželka 1 hrst
na posypání
Na nudle
vejce 2 ks
mouka pšeničná polohrubá 200 g

1 Rozpalte hrnec, vložte do něj nasekaný skelet z kachny a překrájenou kořenovou zeleninu a opečte všechno ze všech stran. Přidejte rozpůlenou cibuli a koření, po chvilce zalijte 2,5 litry studené vody a osolte. Přiveďte k varu, přidejte řapíky celeru a petrželku a ztlumte. Seberte pěnu a táhněte 3–4 hodiny, po 2 hodinách přidejte omyté drůbky.

2 Mezitím udělejte nudle. Z mouky a vajec vypracujte tužší pružné těsto. Přikryjte ho vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Pak vyválejte na pomoučněné ploše dvě velmi tenké placky a nechte je proschnout na čisté utěrce. Jakmile okraje zaschnou, nakrájejte je na 5 cm pruhy. Ty složte na sebe a nakrájejte napříč na tenké nudle. Rozložte je i s drobky na utěrku a odložte.

3 V pánvi rozehřejte máslo a na menším ohni osmahněte karotky. Přidejte kapustu a česnek a opékejte do zkřehnutí. Osolte, opepřete a odstavte.

4 Vývar slijte, skelet oberte, drůbky nakrájejte a vše vraťte do vývaru. Přiveďte k varu, vhoďte nudle i všechny drobečky těsta a mouky z vyvalování a vařte asi 2 minuty. Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a vložte opečenou zeleninu z pánve. Nechte přejít varem, ochutnejte, případně dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit