Kachní bílá polévka

Kachní bílá polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní bílá polévka

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3133 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 362 g
Tuky 139 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro hodobožový oběd

Suroviny

kachna 1 ks
skelet z kachny (viz recept na kachnu)
mrkev 1 ks
nahrubo překrájená
celer 0.5 ks
nahrubo překrájená
petržel 1 ks
nahrubo překrájená
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
nové koření 5 kuliček
pepř celý 5 kuliček
sůl
pepř
čerstvě mletý
řapíkatý celer 2 ks
kuřecí vnitřnosti 200 g
drůbeží droby
máslo 1 PL
mrkev 2 ks
červená a žlutá karotka – na tenké nudličky
kapusta 0.5 ks
polovina hlávky kapusty – na tenké nudličky
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
smetana ke šlehání 200 ml
muškátový oříšek 1 špetka
petrželka 1 hrst
na posypání
Na nudle
vejce 2 ks
mouka pšeničná polohrubá 200 g

1 Rozpalte hrnec, vložte do něj nasekaný skelet z kachny a překrájenou kořenovou zeleninu a opečte všechno ze všech stran. Přidejte rozpůlenou cibuli a koření, po chvilce zalijte 2,5 litry studené vody a osolte. Přiveďte k varu, přidejte řapíky celeru a petrželku a ztlumte. Seberte pěnu a táhněte 3–4 hodiny, po 2 hodinách přidejte omyté drůbky.

2 Mezitím udělejte nudle. Z mouky a vajec vypracujte tužší pružné těsto. Přikryjte ho vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Pak vyválejte na pomoučněné ploše dvě velmi tenké placky a nechte je proschnout na čisté utěrce. Jakmile okraje zaschnou, nakrájejte je na 5 cm pruhy. Ty složte na sebe a nakrájejte napříč na tenké nudle. Rozložte je i s drobky na utěrku a odložte.

3 V pánvi rozehřejte máslo a na menším ohni osmahněte karotky. Přidejte kapustu a česnek a opékejte do zkřehnutí. Osolte, opepřete a odstavte.

4 Vývar slijte, skelet oberte, drůbky nakrájejte a vše vraťte do vývaru. Přiveďte k varu, vhoďte nudle i všechny drobečky těsta a mouky z vyvalování a vařte asi 2 minuty. Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a vložte opečenou zeleninu z pánve. Nechte přejít varem, ochutnejte, případně dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit