Kachní bílá polévka

Kachní bílá polévka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2734 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 347 g
Tuky 112 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pro hodobožový oběd

Suroviny

1 ks
skelet z kachny
mrkev 1 ks
celer 1 ks
petržel 1 ks
nahrubo překrájená
cibule 1 ks
bobkový list 2 ks
plus 5 kuliček nového koření a černého pepře
sůl a pepř
celer 2
200 g
drůbeží droby
máslo 1 PL
2 ks
červená a žlutá karotka na tenké nudličky
1 ks
hlávka kapusty na tenké nudličky
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
smetana ke šlehání 200 ml
petrželka hrst
na posypání
Na nudle
vejce 2 ks
mouka pšeničná polohrubá 200 g

1 Rozpalte hrnec, vložte do něj nasekaný skelet z kachny a překrájenou kořenovou zeleninu a opečte všechno ze všech stran. Přidejte rozpůlenou cibuli a koření, po chvilce zalijte 2,5 litry studené vody a osolte. Přiveďte k varu, přidejte řapíky celeru a petrželku a ztlumte. Seberte pěnu a táhněte 3–4 hodiny, po 2 hodinách přidejte omyté drůbky.

2 Mezitím udělejte nudle. Z mouky a vajec vypracujte tužší pružné těsto. Přikryjte ho vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Pak vyválejte na pomoučněné ploše dvě velmi tenké placky a nechte je proschnout na čisté utěrce. Jakmile okraje zaschnou, nakrájejte je na 5 cm pruhy. Ty složte na sebe a nakrájejte napříč na tenké nudle. Rozložte je i s drobky na utěrku a odložte.

3 V pánvi rozehřejte máslo a na menším ohni osmahněte karotky. Přidejte kapustu a česnek a opékejte do zkřehnutí. Osolte, opepřete a odstavte.

4 Vývar slijte, skelet oberte, drůbky nakrájejte a vše vraťte do vývaru. Přiveďte k varu, vhoďte nudle i všechny drobečky těsta a mouky z vyvalování a vařte asi 2 minuty. Přilijte smetanu, ochuťte muškátovým oříškem a vložte opečenou zeleninu z pánve. Nechte přejít varem, ochutnejte, případně dochuťte a vmíchejte nasekanou petrželku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit