0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pekingská kachna

Pekingská kachna
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pekingská kachna

3.1 / 5. Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 224 g
Tuky 31 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjednodušený recept na perlu čínské kuchyně je ochutnávkou z knihy Culinaria Čína, kterou vydal Slovart.

Suroviny

kachna 1 ks
asi 2kg, oškubaná a vykuchaná
třtinový cukr 2 PL
Na placky
mouka pšeničná hladká 300 g
sezamový olej
Na dokončení
jarní cibulka 1 svazek
na nudličky
okurka 1 ks
na nudličky (5cm)
omáčka z černých sójových bobů (black bean sauce - viz Něco navíc)

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Vložte do ní kachnu a povařte ji 5 minut. Kachnu vyjměte a osušte. Cukr rozpusťte ve 200 ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete. Pověste ji a nechte hodinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7–8 hodin (nebo přes noc). Troubu předehřejte na 200 °C. Kachnu pečte 50 minut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180 °C.

2 Mouku na placky prohněťte v míse s cca 150 ml vlažné vody, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce a není hladké. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Pracovní plochu poprašte moukou, z těsta utvořte asi 3 cm silný váleček a rozkrájejte ho na 15 kousků. Vyválejte tenké placky, potírejte je olejem a opékejte v pánvi na středním ohni (2 minuty z každé strany).

3 Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar) a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.

NĚCO NAVÍC
Pokud se vám příčí péct kachnu neosolenou, lehce ji před potíráním osolte či potřete dobrou sójovkou. Omáčka z černých sójových bobů má příchuť, která nám připomíná lékořici a semínka fenyklu. Pokud to není vaše gusto, použijte místo ní kvalitní sójovou omáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit