0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pekingská kachna

Pekingská kachna
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pekingská kachna

3 / 5. Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1487 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 224 g
Tuky 31 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjednodušený recept na perlu čínské kuchyně je ochutnávkou z knihy Culinaria Čína, kterou vydal Slovart.

Suroviny

kachna 1 ks
asi 2kg, oškubaná a vykuchaná
třtinový cukr 2 PL
Na placky
mouka pšeničná hladká 300 g
sezamový olej
Na dokončení
jarní cibulka 1 svazek
na nudličky
okurka 1 ks
na nudličky (5cm)
omáčka z černých sójových bobů (black bean sauce - viz Něco navíc)

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Vložte do ní kachnu a povařte ji 5 minut. Kachnu vyjměte a osušte. Cukr rozpusťte ve 200 ml vody a roztokem pomocí štětce kachnu potřete. Pověste ji a nechte hodinu schnout. Znovu potřete cukerným roztokem a nechte zavěšenou schnout 7–8 hodin (nebo přes noc). Troubu předehřejte na 200 °C. Kachnu pečte 50 minut, vyjměte z trouby, obraťte a pečte znovu 50 minut či o něco déle při 180 °C.

2 Mouku na placky prohněťte v míse s cca 150 ml vlažné vody, dokud se těsto nepřestane lepit na ruce a není hladké. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat. Pracovní plochu poprašte moukou, z těsta utvořte asi 3 cm silný váleček a rozkrájejte ho na 15 kousků. Vyválejte tenké placky, potírejte je olejem a opékejte v pánvi na středním ohni (2 minuty z každé strany).

3 Kachní maso nakrájejte na tenké plátky (z kostry můžete udělat skvělý vývar) a podávejte s plackami, cibulkou, okurkou a omáčkou z černých sójových bobů.

NĚCO NAVÍC
Pokud se vám příčí péct kachnu neosolenou, lehce ji před potíráním osolte či potřete dobrou sójovkou. Omáčka z černých sójových bobů má příchuť, která nám připomíná lékořici a semínka fenyklu. Pokud to není vaše gusto, použijte místo ní kvalitní sójovou omáčku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč