Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachna pečená s bylinkami a kmínem

Kachna pečená s bylinkami a kmínem

4.5/5 Počet hodnocení: 8
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 467 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 28 g
Tuky 29 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K začátku listopadu sice patří svatomartinská husa, ale my jsme se letos rozhodli oslavit vrchol podzimu dostupnější kachnou. Krásně propečená kůrka, šťavnatá prsíčka a lahodný výpek skvěle ladil ke knedlíkům a zelí. Pokud je i pro vás husa příliš, toto je její neméně chutná alternativa.

Související recepty

Suroviny

cca 2-2,5 kg
sůl vločková
rozmarýn 2 snítky
+ trocha navíc na ozdobení
majoránka (čerstvá) 2 snítky
tymián 5 snítek
čerstvý + trocha navíc na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200–220 °C.

2

Kachnu osušte papírovou utěrkou, kde je třeba, doškubejte peří. Osolte ji (chcete-li, i zevnitř), do dutiny vložte bylinky (mohou, ale nemusí být svázané kuchyňským provázkem, stejně tak jako nohy kachny).

3

Kachnu položte zády dolů do pekáče, posypte ji kmínem a podlijte trochou horké vody. Pekáč přiklopte víkem nebo druhým pekáčem, popřípadě zakryjte vyklenutým alobalem.

4

Vložte do předehřáté trouby a po 30 minutách snižte teplotu na cca 150 °C. Pečte ještě asi 3 hodiny. Na posledních 30–45 minut můžete odklopit.

5

Kachnu můžete nést na stůl v celku, podloženou čerstvými snítkami bylinek. Porce kachny podávejte s knedlíky promíchanými se zelím a cibulkou, s vypečenou šťávou a s jablky se slaninou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...