Kachní játra na slanině

Kachní játra na slanině

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3648 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 80 g
Tuky 277 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní játra v delikátní úpravě...  Se slaninou a šalvějí tvoří dokonalou harmonii chutí. 

Související recepty

Suroviny

játra kachní 700 g
cca, viz Něco navíc
mléko 1 l
olivový olej 1 PL
anglická slanina 250 g
na nudličky
cibule červená 1 ks
na tenké klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
máslo 120 g
nahrubo
šalvěj 1 svazek
otrhané lístky
brandy 40 ml
2 PL
telecí vývar redukovaný, lze nahradit hovězím (viz Něco navíc)

1 Játra namočte na noc do mléka. Pak sceďte, zbavte žilek a očistěte a úhledně nakrájejte na menší kousky. Dejte na talíř a uložte do chladu.

2 V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm pomalu slaninu a cibuli dozlatova (10–15 minut). Odložte a uchovejte horké.

3 V míse osolte a opepřete mouku na obalení. Jinou pánev rozehřejte a nechte na ní zpěnit 30g másla. Pak obalte polovinu jater v ochucené mouce, přebytečnou oklepněte a játra opékejte na másle 1–2 minuty z každé strany dozlatova. Osušte papírovými utěrkami a přidejte do pánve k cibuli a slanině. Pokračujte s dalšími 30g másla a zbylými plátky jater.

4 Do pánve dejte zbylé máslo a opečte na něm lístky šalvěje dokřupava (1–2 minuty), pak šalvějové máslo přelijte do mísy. Pánev zastříkněte brandy a redukovaným vývarem a rozmíchejte. Játra podávejte horká, přelitá šťávou z pánve a šalvějovým máslem.

NĚCO NAVÍC

Kachní játra lze nahradit krůtími nebo telecími (ta krájejte na 5mm plátky). Redukovaný vývar si připravíte svařením domácího vývaru, ale v receptu ho můžete vynechat či nahradit vínem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit