Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní játra na slanině

Kachní játra na slanině

2.8/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3656 kcal
Bílkoviny 195 g
Sacharidy 81 g
Tuky 277 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní játra v delikátní úpravě...  Se slaninou a šalvějí tvoří dokonalou harmonii chutí. 

Suroviny

cca, viz Něco navíc
olivový olej 1 PL
na nudličky
na tenké klínky
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 120 g
nahrubo
šalvěj 1 svazek
otrhané lístky
brandy 40 ml
vývar 2 PL
telecí vývar redukovaný, lze nahradit hovězím (viz Něco navíc)

Postup

1

Játra namočte na noc do mléka. Pak sceďte, zbavte žilek a očistěte a úhledně nakrájejte na menší kousky. Dejte na talíř a uložte do chladu.

2

V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte olej a opékejte na něm pomalu slaninu a cibuli dozlatova (10–15 minut). Odložte a uchovejte horké.

3

V míse osolte a opepřete mouku na obalení. Jinou pánev rozehřejte a nechte na ní zpěnit 30g másla. Pak obalte polovinu jater v ochucené mouce, přebytečnou oklepněte a játra opékejte na másle 1–2 minuty z každé strany dozlatova. Osušte papírovými utěrkami a přidejte do pánve k cibuli a slanině. Pokračujte s dalšími 30g másla a zbylými plátky jater.

4

Do pánve dejte zbylé máslo a opečte na něm lístky šalvěje dokřupava (1–2 minuty), pak šalvějové máslo přelijte do mísy. Pánev zastříkněte brandy a redukovaným vývarem a rozmíchejte. Játra podávejte horká, přelitá šťávou z pánve a šalvějovým máslem.

NĚCO NAVÍC

Kachní játra lze nahradit krůtími nebo telecími (ta krájejte na 5mm plátky). Redukovaný vývar si připravíte svařením domácího vývaru, ale v receptu ho můžete vynechat či nahradit vínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín