0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní prsa po pekingsku

Kachní prsa po pekingsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa po pekingsku

4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2546 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 237 g
Tuky 105 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjednodušený recept na tradiční pekingskou kachnu s mandarinskými palačinkami, s nímž si tuhle jinak náročnou dobrotu můžete dopřát i v časové tísni!

Suroviny

kachní prsa 4 ks
můžete použít také zbylé kachní maso z pečínky, natrhat ho a opéct v marinádě podle receptu
sůl
sójová omáčka 1 PL
čínské víno 1 PL
Shaoxing
koření pěti vůní 0.5 ČL
slunečnicový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
Na palačinky
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
voda 1 hrnek
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
rostlinný olej
na opékání
K podávání
okurka 1 ks
nakrájená na nudličky
meloun 0.5 ks
cantaloupe, nakrájený na nudličky
jarní cibulka 3 ks
nakrájené na proužky
omáčka hoisin
koriandr
lístky

Postup

1

Kachní prsa nařízněte na kůži do mřížky, osolte a do masa ze všech stran vmasírujte marinádu smíchanou ze sójové omáčky, vína Shaoxing, koření pěti vůní, slunečnicového oleje, zázvoru a česneku. Na středním ohni rozpalte pánev a položte do ní kachní prsa kůží dolů. Opékejte 8 minut dozlatova a dokřupava. Otočte a dopečte z druhé strany ještě 3 minuty. Pak volně zabalte do alobalu a nechte 10–15 minut odpočívat.

2

Mezitím připravte palačinky. Všechny suroviny na palačinky kromě oleje umíchejte v míse dohladka. Na středním ohni rozehřejte v pánvi trochu oleje a vlijte zhruba 1/8 těsta, rozlijte jej po celém dně pánve
a opečte z obou stran dozlatova. Takto postupujte, dokud nespotřebujete celé těsto, měli byste mít asi 8 tenkých palačinek.

3

Odpočaté maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte vprostřed stolu doplněné palačinkami, nakrájenou zeleninou, omáčkou hoisin a koriandrem. Každý si do palačinky složí pokrm sám podle vlastní chuti.

NĚCO NAVÍC
Zázvor nejsnáze oloupete pomocí lžičky – jejím okrajem jde zázvorová slupka snadno seškrábnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit