Kachní prsa po pekingsku

Kachní prsa po pekingsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa po pekingsku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2546 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 237 g
Tuky 105 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjednodušený recept na tradiční pekingskou kachnu s mandarinskými palačinkami, s nímž si tuhle jinak náročnou dobrotu můžete dopřát i v časové tísni!

Suroviny

kachní prsa 4 ks
můžete použít také zbylé kachní maso z pečínky, natrhat ho a opéct v marinádě podle receptu
sůl
sójová omáčka 1 PL
čínské víno 1 PL
Shaoxing
koření pěti vůní 0.5 ČL
slunečnicový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
Na palačinky
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
voda 1 hrnek
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
rostlinný olej
na opékání
K podávání
okurka 1 ks
nakrájená na nudličky
meloun 0.5 ks
cantaloupe, nakrájený na nudličky
jarní cibulka 3 ks
nakrájené na proužky
omáčka hoisin
koriandr
lístky

Postup

1

Kachní prsa nařízněte na kůži do mřížky, osolte a do masa ze všech stran vmasírujte marinádu smíchanou ze sójové omáčky, vína Shaoxing, koření pěti vůní, slunečnicového oleje, zázvoru a česneku. Na středním ohni rozpalte pánev a položte do ní kachní prsa kůží dolů. Opékejte 8 minut dozlatova a dokřupava. Otočte a dopečte z druhé strany ještě 3 minuty. Pak volně zabalte do alobalu a nechte 10–15 minut odpočívat.

2

Mezitím připravte palačinky. Všechny suroviny na palačinky kromě oleje umíchejte v míse dohladka. Na středním ohni rozehřejte v pánvi trochu oleje a vlijte zhruba 1/8 těsta, rozlijte jej po celém dně pánve
a opečte z obou stran dozlatova. Takto postupujte, dokud nespotřebujete celé těsto, měli byste mít asi 8 tenkých palačinek.

3

Odpočaté maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte vprostřed stolu doplněné palačinkami, nakrájenou zeleninou, omáčkou hoisin a koriandrem. Každý si do palačinky složí pokrm sám podle vlastní chuti.

NĚCO NAVÍC
Zázvor nejsnáze oloupete pomocí lžičky – jejím okrajem jde zázvorová slupka snadno seškrábnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit