Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní prsa po pekingsku

Kachní prsa po pekingsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa po pekingsku

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2546 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 237 g
Tuky 105 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zjednodušený recept na tradiční pekingskou kachnu s mandarinskými palačinkami, s nímž si tuhle jinak náročnou dobrotu můžete dopřát i v časové tísni!

Suroviny

můžete použít také zbylé kachní maso z pečínky, natrhat ho a opéct v marinádě podle receptu
sůl
sójová omáčka 1 PL
Shaoxing
koření pěti vůní ½ ČL
slunečnicový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 5 cm
oloupaný, nastrouhaný
česnek 4 stroužky
prolisované
Na palačinky
voda 1 hrnek
vejce 1 ks
sůl 1 špetka
rostlinný olej
na opékání
K podávání
nakrájená na nudličky
meloun ½ ks
cantaloupe, nakrájený na nudličky
jarní cibulka 3 ks
nakrájené na proužky
koriandr čerstvý
lístky

Postup

1

Kachní prsa nařízněte na kůži do mřížky, osolte a do masa ze všech stran vmasírujte marinádu smíchanou ze sójové omáčky, vína Shaoxing, koření pěti vůní, slunečnicového oleje, zázvoru a česneku. Na středním ohni rozpalte pánev a položte do ní kachní prsa kůží dolů. Opékejte 8 minut dozlatova a dokřupava. Otočte a dopečte z druhé strany ještě 3 minuty. Pak volně zabalte do alobalu a nechte 10–15 minut odpočívat.

2

Mezitím připravte palačinky. Všechny suroviny na palačinky kromě oleje umíchejte v míse dohladka. Na středním ohni rozehřejte v pánvi trochu oleje a vlijte zhruba 1/8 těsta, rozlijte jej po celém dně pánve
a opečte z obou stran dozlatova. Takto postupujte, dokud nespotřebujete celé těsto, měli byste mít asi 8 tenkých palačinek.

3

Odpočaté maso nakrájejte přes vlákno na tenké plátky a podávejte vprostřed stolu doplněné palačinkami, nakrájenou zeleninou, omáčkou hoisin a koriandrem. Každý si do palačinky složí pokrm sám podle vlastní chuti.

NĚCO NAVÍC
Zázvor nejsnáze oloupete pomocí lžičky – jejím okrajem jde zázvorová slupka snadno seškrábnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč