Paštika z kachních jater s řepou

Paštika z kachních jater s řepou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8700 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 50 g
Tuky 849 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Červená řepa zůstane po marinování svěží a křupavá. Její nasládlá chuť s paštikou krásně kontrastuje.

Suroviny

játra kachní 150 g
sůl mořská
pepř
hrubě mletý
máslo 150 g
vejce 2 ks
anglická slanina 10 plátků
červená řepa 150 g
oloupaná
opečená bageta k podávání
Na zálivku
med 2 PL
olivový olej extra panenský 100 ml
tymián 2 snítky
vinný ocet bílý 20 ml
1 Řepu nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, medem, tymiánem a vinným octem. Nechte marinovat alespoň 12 hodin.

2 Játra odblaňte a dochuťte solí a pepřem. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Játra, máslo a vejce promixujte dohladka. Paštikovou formu nebo malé formičky vyložte slaninou a vlijte do nich rozmixovanou směs.

3 Troubu předehřejte na 140 °C. Paštiku přikryjte alobalem, dejte do pekáče a zalijte do poloviny výšky formy horkou vodou. Pečte 40 minut, pokud máte paštikovou formu; když máte malé formičky, bude stačit 30 minut.

4 Paštiku zatižte prkénkem a konzervami a nechte zchladnout. Studenou paštiku vyndejte z formy; podávejte s řepou a bagetou.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit