Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Paštika z kachních jater s řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8700 kcal
Bílkoviny 222 g
Sacharidy 50 g
Tuky 849 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červená řepa zůstane po marinování svěží a křupavá. Její nasládlá chuť s paštikou krásně kontrastuje.

Suroviny

sůl mořská
pepř
hrubě mletý
máslo 150 g
vejce 2 ks
oloupaná
bageta
opečená, k podávání
Na zálivku
med 2 PL
olivový olej extra panenský 100 ml
tymián 2 snítky
vinný ocet bílý 20 ml

Postup

1

Řepu nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, medem, tymiánem a vinným octem. Nechte marinovat alespoň 12 hodin.

2

Játra odblaňte a dochuťte solí a pepřem. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Játra, máslo a vejce promixujte dohladka. Paštikovou formu nebo malé formičky vyložte slaninou a vlijte do nich rozmixovanou směs.

3

Troubu předehřejte na 140 °C. Paštiku přikryjte alobalem, dejte do pekáče a zalijte do poloviny výšky formy horkou vodou. Pečte 40 minut, pokud máte paštikovou formu; když máte malé formičky, bude stačit 30 minut.

4

Paštiku zatižte prkénkem a konzervami a nechte zchladnout. Studenou paštiku vyndejte z formy; podávejte s řepou a bagetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...