Červená řepa zůstane po marinování svěží a křupavá. Její nasládlá chuť s paštikou krásně kontrastuje.
Suroviny
Postup
Řepu nakrájejte na plátky, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, medem, tymiánem a vinným octem. Nechte marinovat alespoň 12 hodin.
Játra odblaňte a dochuťte solí a pepřem. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu. Játra, máslo a vejce promixujte dohladka. Paštikovou formu nebo malé formičky vyložte slaninou a vlijte do nich rozmixovanou směs.
Troubu předehřejte na 140 °C. Paštiku přikryjte alobalem, dejte do pekáče a zalijte do poloviny výšky formy horkou vodou. Pečte 40 minut, pokud máte paštikovou formu; když máte malé formičky, bude stačit 30 minut.
Paštiku zatižte prkénkem a konzervami a nechte zchladnout. Studenou paštiku vyndejte z formy; podávejte s řepou a bagetou.