0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní srdíčka s omáčkou a bramborový placek

Kachní srdíčka s omáčkou a bramborový placek

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby jako hlavní chod

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 18561 kcal
Bílkoviny 951 g
Sacharidy 1060 g
Tuky 1061 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachní srdíčka nemusíte vždycky sehnat, ale stejné jídlo můžete udělat i z kuřecích, která mají všude.

Suroviny

Na 350 ml kachní omáčky
kachní kosti
olej 200 ml
mrkev 200 g
nakrájená na kostičky
celer 200 g
nakrájený na kostičky
cibule 300 g
na kostičky
česnek 100 g
podrcený
rajčatová passata - pyré 100 g
sůl 30 g
bobkový list 5 ks
nové koření 10 kuliček
pepř mletý 20 kuliček
tymián 10 g
čerstvý
vývar 5 l
nejlépe kachní
Na bramborový placek
brambory 1 kg
varný typ C
cibule 200 g
vejce 2 ks
sůl 30 g
pepř 5 g
čerstvě mletý
kmín 10 g
drcený
majoránka (drhnutá) 20 g
česnek 100 g
tymián sušený 5 g
cibule smažená 50 g
sušená
mouka pšeničná hladká 200 g
strouhanka
podle potřeby
sádlo
kachní sádlo či olej na smažení
Na srdíčka
sůl
pepř
čerstvě mletý
sádlo 1 PL
kachní sádlo či olej na smažení
K podávání
kachní škvarky (lze vynechat)

Postup

1

KACHNÍ OMÁČKA
není pro netrpělivé, vaří se dlouho, ale stojí za zkoušku!

  • Kachní kosti upečte v troubě při 160°C dozlatova, trvá to asi 45 minut.
  • Potom na oleji ve velkém hrnci opečte mrkev, celer a cibuli dozlatova, přidejte česnek a rajčatovou passatu, promíchejte, 2 minuty opékejte a zalijte vínem.
  • To nechte skoro odvařit, pak do hrnce přihoďte upečené kosti, sůl, divoké koření a tymián a zalijte vývarem.
  • Přiveďte k varu, ztlumte a táhněte při nízké teplotě bez pokličky přes noc – během vaření sbírejte pěnu.
  • Druhý den přeceďte přes gázu do čistého hrnce a nechte odvařit na středním plameni na 300 ml.
  • Omáčku, kterou nespotřebujete hned, uchovejte v lednici a použijte k dochucení dalších jídel.

Kachní omáčka

2

BRAMBOROVÝ PLACEK
Je to vlastně bramborák, ale na Valašsku, odkud Jiří pochází, ho všichni znají jako placek.

  • Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle do mísy.
  • Cibuli nakrájejte najemno a přidejte do mísy.
  • Pak do ní rozklepněte vejce, ochuťte solí, pepřem a kmínem a mezi prsty promněte majoránku.
  • Stroužky česneku nastrouhejte ke směsi na jemném struhadle, přidejte tymián a sušenou smaženou cibuli.
  • Směs jemně promíchejte rukou a zlehka do ní zapracujte hladkou mouku.

Bramborový placek

3

DOKONČETE PLACEK
Pokudho chcete pravidelně vytvarovaný, připravte si kovové tvořítko.

  • Těsto by mělo být soudržné, aby drželo při zvednutí pohromadě, když je příliš řídké, můžete ho opatrně zahustit trochou strouhanky.
  • Na pánvičce rozpalte dostatek sádla nebo oleje na smažení, doprostřed vložte tvořítko a lžící do něj naneste těsto ve výšce asi 1 cm.
  • Nechte zezlátnout zespodu, sejměte kroužek, obraťte a opečte dozlatova i z druhé strany. Stejně zpracujte všechno bramborové těsto.

Dokončení bramborového placku

4

MINUTKOVÁ KACHNÍ SRDÍČKA
jsme očekávali s největším napětím – podávat je uvnitř mírně krvavá nám připadalo přinejmenším odvážné.

  • Nejprve připravte srdíčka na opékání. Každé podélně rozřízněte a odstraňte blanku uvnitř, čistá srdíčka vypadají tak, jak to vidíte na fotografii vlevo.
  • Potom seřízněte tuk a šlašky z horního vnějšího okraje srdíček.
  • Očištěná srdíčka osolte a opepřete podle chuti.
  • Na pánvi rozpalte kachní sádlo nebo olej a připravená srdíčka na něm rychle zprudka z obou stran orestujte tak, aby zůstala uvnitř mírně krvavá, trvá to asi 3 minuty.
  • Během opékání maso jemně obraťte, ale nepíchejte do něj. Jiří srdíčka zkušeně obracel pinzetou, vy doma můžete pracovat s dřevěnými nástroji.

Minutková kachní srdíčka

5

SERVÍRUJTE
a jídlo zbytečně nezdobte ničím, co není důležité pro chuť, radí Jiří. Žádné kytičky nebo bylinky jen pro krásu na talíř podle něj nepatří.

  • Pokud chcete, připravte si z tučného kousku kachny obvyklým způsobem škvarky. Není to nutné.
  • Na talíře rozložte placky, na ně navrstvěte opečená srdíčka, posypte kachními škvarky, máte-li je, a jemně zlehka přelijte silnou kachní omáčkou.

Servírování kachních srdíček

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč