Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát Barbra
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1771 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 67 g
Tuky 125 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Věřím, že jste o salátu s takovým názvem v životě neslyšeli. Vymyslela jsem ho sama. Chtěla jsem použít kachní prsa, a jakmile mě napadlo anglické ‚duck‘, hned si vybavím americké DJ duo Duck Sauce a jejich singl Barbra Streisand. Když pracujete v rádiu, některé songy se vám zkrátka dostanou pod kůži,“ říká Veronika Koko Šmehlíková.

Suroviny

rozválené
s kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 snítka
2 oříšky másla
salát 150 g
směs ddrobných salátových listů (nejlépe s červenou čekankou)
řapíkatý celer 2 ks
sůl vločková
fleur de sel nebo maldonská
Na dresink
řeřicha 1 bal
vanička
kefír 150 ml
čerstvý sýr s ořechy (např. Président Rondelé Noix)
olivový olej 2 PL
nebo ořechového
zelené, pár kapek (nemusí být)

Postup

1

Rozpalte troubu na 200°C a začněte s krutony z listového těsta. Rozviňte těsto a ostrým nožem odřízněte část velkou přibližně 20 x 20 cm, tím proříznete i papír. Teď už tolik netlačte, prořízněte těsto vždy až k papíru a vytvořte mřížku – kostičky by měly mít cca 1 x 1 cm. Po upečení vzniknou krutony, které půjdou snadno oddělovat. Těsto s papírem přesuňte na plech a do trouby. Pečte zhruba 10 minut, dokud krutony nezezlátnou.

2

Kůži na kachních prsou nařízněte do mřížky tak, abyste neprokrojili až do masa – řežte ostrým nožem v úhlu 45°. Osolte, opepřete a vložte do sáčku pro přípravu sous vide spolu se snítkou tymiánu a 1 oříškem másla. Nastavte lázeň na teplotu 58°C (pro ještě krásně růžová prsíčka v celém průřezu, pokud je máte rádi více propečená, volte teplotu 63 °C, kdy dosáhnou stavu propečenosti medium). Nechte ‚šplouchat‘ 90 minut.

3

Hotové maso vyjměte z pytlíčku, osušte a ještě je nejprve kůží dolů a pak i z druhé strany
bleskově opečte na rozpálené pánvi na dalším oříšku másla, aby dostalo barvu. Dejte zatím stranou a filírujte na plátky až ve chvíli, kdy dokončíte salát.

4

Odeberte část řeřichy na ozdobení a poté rozmixujte všechny přísady na dresink ve vyšší nádobě ponorným mixérem.

5

Směs salátů natrhejte (nebo překrájejte) větší listy na kusy tak akorát na vidličku. Škrabkou oloupejte řapíky celeru a nakrájejte je na velmi tenké plátky. Ve velké míse smíchejte salát a celer s polovinou dresinku, zbylou část nechte na případné přidání, salát musí být vzdušný. Rozdělte zeleninu na talíře, posypte připravenými krutony, ořechy a odloženou řeřichou a poklaďte tenkými plátky růžových kachních prsíček. Na závěr lehce posypte vločkovou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč