Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/12

Prosincové číslo Apetitu plné vánoční inspirace je tu! Víme, že se na svátky těšíte celý rok stejně jako my. A proto jsme si dali opravdu záležet, abyste si je v naší společnosti opravdu užili. Upečeme si nové neokoukané druhy cukroví, k dokonalosti vyladěné francouzské makronky či okouzlující dezerty s vůní perníkového koření. Štědrý den zahájíme rozmazlovací snídaní, v poledne naservírujeme postní oběd a na závěr nás čeká dokonalá hostina plná tradičních chutí s novým nábojem. Autoři nových českých kuchařek nám představí své oblíbené sváteční recepty. Společně také vyrobíme jedlé dárky, které jsou hotové raz dva. Přejeme překrásné svátky a dobrou chuť!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Štědrý den podle Apetitu

Užijte si 24. prosinec tak, jak ho máte rádi! V prosincovém čísle najdete recepty na tradiční pokrmy, které k Štědrému dni patří, ale i obměny pro ty, kdo hledají něco nového či alternativu pro mlsné děti. 

Cukrovi - 8 druhů, které musíte mít

Stejně jako vy i my v redakci máme své oblíbené cukroví. Někdo dává přednost klasice, jiný kouskům s čokoládou či krémem, další zdravějším druhům... Proto vám nabízíme takové recepty, mezi nimiž si svého favorita najde úplně každý!  

Dárečky z kuchyně

Nesedá na ně prach, potěší všechny smysly a zvládnete je připravit i na poslední chvíli. Tohle jsou naše tipy na jedlé dárky, které udělají radost obdarovanému – ať už je to žena, muž, nebo dítě.  

Vánoce na perníku

Perníková chaloupka už není v kurzu, letos své hosty ohromíte vtipnými dezerty ozdobenými perníčky. Jejich pečení a zdobení vás dostane!   

Recepty z vydání

Vývar s masovými kuličkami

Předvánoční čas bývá hektický. Dětské besídky střídají večírky, pečeme cukroví, sháníme dárky.....

Šišky se zelím a slaninou

Bramborové šišky se nejlépe válejí z brambor uvařených den předem. Pokud ale brambory z předchozího dne...

Ratatouille na toustech

Pravé ratatouille je náročné na přípravu, jednotlivé druhy zeleniny se opékají zvlášť. Verze z trouby se...

Chili con carne s domácími pečenými fazolemi

Z vlastní zkušenosti doporučujeme vyhnout se příliš drobným fazolím cannellini, které se snadno rozvaří...

Kuře v krémové omáčce

Kuře + smetanová omáčka = spokojení strávníci!

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Nenápadné cukroví během focení naprosto učarovalo celé redakci. Zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku! Jeden kousek...

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Cukroví zcela bez laktózy! Křehké hvězdičky plné ořechů si ihned zamilujete.

Pohankové linecké karty s mandlemi

Křehoučké cukroví bez lepku neodolatelně voní mandlemi.

Košíčky s karamelovým krémem

Košíčky jsou hit! Kdo by odolal křehkému těstu plněnému lahodným karamelovým krémem?

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Svěží citronová kolečka plná voňavého krému nám učarovala na první ochutnání!

Nepečené arašídové kuličky

Cukroví, kterým potěšíte téměř všechny! Je totiž veganské, bez lepku i laktózy...

Stříkané cukroví

Jemné máslové sušenky namočené v čokoládě a obalené v oříšcích vykouzlí spokojený úsměv na tváři dětí i dospělých.

Máciny čokoládové řezy

Řezy podle receptu naší art directorky Marcely Kubíkové upečte až těsně před Štědrým dnem. Uchovávejte je...

Marinované olivy s balkánským sýrem a chilli

Perfektní dárek pro milovníky ostrých a výrazných chutí a skvělé pohoštění na večírek.

Slané krekry s uzenou paprikou

Díky poměru surovin 1:1 jsou krekry velmi jemné a lahodné, ale také křehké. Nakládejte s nimi proto opatrně a...

Perníková granola

Křupavá snídaně s vůní Vánoc.

Střepy z bílé čokolády

Nápad za milion, který jsme odkoukali od naší šéfredaktorky Lucky Kubrové. Díky!

Snadné marshmallows

Geniální recept na výrobu domácích marshmallows jsme získali od naší food stylistky Mileny Volfové. Příprava...

Perníčky s polevou

Do perníčkového těsta nepřidávejte vodu ani mléko – když se vám ho nebude dařit zpracovat, pomozte si...

Perníkové oplatky se zmrzlinou

Inspirovali jsme se oblíbenou ruskou zmrzlinou, ale vdechli jsme jí vánočního ducha – tímhle nápadem...

Brusinková bábovka s perníkovým parožím

Užijte si Vánoce ve skandinávském stylu, do něhož skvěle zapadají brusinkové bábovičky s perníkovým...

Mrkvové muffiny se sněhovou čepicí

Letošní Vánoce budou na sněhu! Postarají se o to vláčné mrkvové muffiny plné křupavých ořechů s...

Vánoční dort inspirovaný Nigellou Lawson

Hutný vánoční dort plný ovoce je typicky anglický a ani trochu dietní – vždyť jsme si ho vypůjčili od...

Voňavé vánoční kakao

Teplá vánočka a voňavé kakao jsou předzvěstí všeho krásného, co Štědrý den přinese...

Vánočky do dlaně

Těsto bohaté na tuk potřebuje dlouze kynout, nejvíc mu to svědčí v chladu. Vánočky chtějí čas, odměna je...

Ovocná bowle

Lehké ovocné pití, které můžete popíjet celé sváteční odpoledne.

Rýžový kuba

Vánoční kuba z krup je sice tradiční, ale ne každý má kroupy v oblibě. My jsme se při vymýšlení receptu...

Tradiční rybí polévka s hrachem

Štědrovečerní hostinu zahajte klasickou polévkou!

Mandlové řízečky z vepřové panenky

Křehounké medailonky obalené v křupavých mandličkách... může být snad něco lepšího? Tohle jsou...

Kapří kuličky

Chyták, jak přimět děti sníst rybu, a ještě si přidat. Křupavé kuličky jsou totiž vždycky sázka na...

Krůtí pečeně na černo

Kapr v černé omáčce nikoho nejspíš nepřekvapí, zkusili jsme proto na stejný způsob připravit krůtu –...

Zelný salát s mrkví

Je to ten nejjednodušší salát, a přesto by neměl na stole chybět. Dodá totiž na svěžesti a celou večeři...

Salát Venezuela

Recept naší produkční Míši Englišové, která podobný salát kdysi ochutnala ve Venezuele. Byl součástí...

Krupicové noky

Odpalované těsto nemusí být jenom na větrníky – tyhle noky jsou toho perfektním důkazem...

Třísýrová kaše

Bramborová kaše de luxe! A pokud náhodou zbude, posypte ji troškou parmazánu a dejte zapéct. I napodruhé tak...

Opilé ovoce

Rozkrojit jablíčko patří k štědrovečerním zvykům – až se potěšíte pohledem na hvězdičku, použijte...

Domácí zmrzlina z mascarpone

Zmrzlina, která se udělá skoro celá sama a to i bez zmrzlinovače. Jediné, co potřebuje, je trocha času v...

Kuřecí polévka se špenátem

Zaručeně vás postaví na nohy!

Kuřecí hot pot

Zapečené brambory jsou sázka na jistotu!

Nasi goreng

Nasi goreng neboli smažená rýže pochází z Indonésie, kde ji koupíte u každého pouličního stánku. Je to rychlé a chutná...

Kuřecí závin

Slané koláče a záviny jsou skvělé teplé i studené. První den máte skvělou večeři, druhý zase oběd do krabičky či...

Kapustičky s klikvou, ořechy a modrým sýrem

Advent spojený s přípravami na svátky bývá náročným obdobím jak pro nervy, tak i pro žaludek. Odlehčit...

Pórková polévka s brokolicí a modrým sýrem

Zelenina, kterou v některých zemích považují i za koření, je skutečnou hvězdou zimní kuchyně.

Pečené zimní rizoto s pórkem

Výhodou pečeného rizota je, že nemusíte stát u sporáku, míchat a postupně přilévat vývar, protože trouba...

Pórkový koláč s hořčicí a mrkví

Zatepla ho můžete podávat k večeři, studený bude hitem večírkového bufetu.

Makronky

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát zasvětí do výroby křehkých makronek a přidá i recepty na dvě...

Přidat komentář