Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/1

Představíme vám nejnovější kulinářské trendy a jídla, která budete chtít vařit po celý rok.

Na tu nejlepší oslavu roku potřebujete jen tři věci: skvělé jídlo, kvalitní pití a příjemnou společnost. První dvě zařídíme my a naše recepty, ta třetí už je na vás!

Nahlédneme do skandinávské kuchyně, která se nyní těší oblibě po celém světě. S naším severským menu pochopíte proč.

Z chladného severu přeletíme do slunečného Mexika. O své oblíbené recepty se s námi podělila usměvavá Alondra Maldonado.

 

Upoutávky z Apetitu

Upečte si maso!

Dokonalá záležitost pro zimní čas a sváteční stůl

V severském stylu

Svěží vítr na gastronomické scéně

Trendy pro rok 2016

Zdravé, hravé, chutné a plné superpotravin

Silvestr

Božské pohoštění na mejdan roku

Recepty z vydání

Zapečené těstoviny s tuňákem

Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině...

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Večeře nenáročná na přípravu i na suroviny. Zachutná celé rodině!

Pečené batáty s cizrnou

Jednoduchou bezmasou dobrotu s arabským šmrncem ocení nejen vegetariáni!

Vepřová saltimbocca

Proslulé italské řízečky ("skočdohubky") se šunkou a šalvějí by měly být z telecího masa, ale ve všední den...

Fajitas z trouby

Jednoduchý a rychlý recept přímo vybízí k úpravám typu "co dům dal", takže ho můžete donekonečna obměňovat...

Vafle ze špaldové mouky s ořechy a fíky

Vafle zbožňuje každý! Jsou skvělé s javorovým sirupem, džemem, čerstvým ovocem... Pro lepší pocit je zkuste...

Pětizrnná kaše

Kaši berte jako základ pro další kouzlení – můžete do ní vmíchat med a ovoce, javorový sirup, oříšky...

Křupavý salát s čočkou a brusinkami

Jednoduchý salát, kterému dodají švih čerstvé brusinky v zálivce a špetka kajenského pepře.

Pečená krůtí prsa s mrkví a bulgurovým salátem

Pikantní pečené krůtí plátky, sladká glazovaná mrkvička a šťavnatý salát s bulgurem. Tahle kombinace je...

Kukuřičné placky se salsou a pošírovaným vejcem

Lehké jídlo, které můžete podávat prakticky kdykoli – ráno jako vydatnou snídani, v poledne jako svěží...

Koláč s pastinákem

Pastinák do dortu? Nevěříte? Ale ano, tohle je carrot cake nové generace!

Glogg (svařené víno)

Kvůli macerování začněte s vařením den předem. Část redakce nápoj nadchl, části se zdál výsledek moc...

Zimní salát se zálivkou z podmáslí

Goudu s kmínem jsme koupili v prodejně lahůdek Moje kredenc, ale nabízejí ji i dobře zásobené supermarkety...

Gravlax s dipem z kozího sýra

Marinovat se dají různé ryby, na severu se tímto způsobem připravuje nejčastěji losos. Pstruh lososovitý má...

Bramborová polévka se slaninou

Lehce nakyslé polévce s koprem a chlebíčkům vonícím mořem to spolu náramně sluší!

Krevetové chlebíčky

Polévka i chlebíčky, které znají Seveřané pod názvem toast skagen, jsou hitem samy o sobě, ale dohromady...

Srnčí masové koule s houbovým ragú

V Česku asi nejpopulárnější skandinávské jídlo budete podle tohoto receptu vařit celou zimu. Kromě skvělé chuti...

Mandlové bábovičky s džemem

Už nikdy nechceme jiný dezert! Je v něm všechno, co máme rádi – křehké těsto, džem z lesního ovoce,...

Krůtí prso pečené v podmáslí s rybízovou omáčkou

Skvělá marináda dodá suššímu masu šťavnatost stejně jako voňavé šalvějové máslo schované "v kapse"...

Vepřová roláda se slaninou a jablky

Příprava masa na roládu není tak těžká, jak by se zdálo. Snažte se koupit užší a delší kousek masa.

Bůček na koriandru se zeleninou

Bůčku si považují kuchaři u nás i v Asii. Mrkev a cibule podpoří sladkou chuť, která v kontrastu s vínem a koriandrem...

Pomalu pečené hovězí na balzamiku

Při výběru masa dbejte na pěkné tukové mramorování - čím bude maso prorostlejší, tím bude pečínka šťavnatější.

Jehněčí plec s cizrnou

Cizrnu namočte den předem – jídlo s ní bude lepší než s tou z konzervy...

Tatarák na lžičku

Lžičkový tatarák mohou ortodoxní masožrouti mlsat jen tak, ale neuděláte chybu, když k němu budete podávat...

Krekry s řepovým pestem

Tyhle krekry mizí rychlostí blesku! Řepové pesto si zamilujete.

Pomalu vařený marinovaný bůček

Marinovaný bůček je hit! Z podnosu zmizí jako první...

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Připravte si vlastní originální pikantní ořechovou směs. Stane se okamžitě hitem. Jediný problém bude, že jí nikdy...

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Osvěžte špízky svěží okurkovou salsou! Tvoří dokonale vyvážený pár...

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Trik je v namazání chleba máslem, to totiž zabrání, aby chléb natáhl vodu z pomazánky a zvlhl.

Kapsičky s mletým masem

Listové těsto je při přípravách večírku váš nejlepší spojenec. Naplňte ho mletým masem a hosté budou blažene mlaskat.

Minikoblihy a miništrúdlíčky

Ani na silvestrovském večírku nesmí chybět sladká tečka! Na našem sladkém baru můžete kombinovat vše se vším - koblížky...

New Cosmo

Abyste mohli sami slavit, potřebujete si uvolnit ruce. Namíchejte koktejly rovnou v pořádných dávkách a pak už je jen...

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

Večírkovou klasiku jen tak něco netrumfne! Nabízíme vám léty prověřené hity i nápady na obměny klasických...

Terina s uzeným úhořem

Luxusní terinka jako by vypadla z měšťanských kuchařek konce 19. století – její příprava je ale víc...

Pečený úhoř v bylinkové strouhance

Záhadná a vzácná ryba s neobvyklým tvarem těla je luxusní pochoutkou, kterou stojí za to si dopřát, i přes její vyšší...

Kořeněná brokolice

„Možná se budete divit, ale tohle je jeden z nejpopulárnějších receptů z mé kuchařky. Je dost...

Čokoládová "nutela" s pomerančem

Když si čokoládovou pomazánku (nebo cokoli jiného) uděláte doma, víte, co jste do ní dali, a dopřejete si...

Sopa de tortilla

Jednoduchá polévka, jejímž základem jsou rajčata a chilli papričky. Svůj název získala díky tortillám...

Kuře s omáčkou mole a červenou rýží

„Na jednu z nejznámějších mexických omáček je asi tolik receptů jako na vaši svíčkovou. Tohle je ale...

Vařený jazyk s mandlovou omáčkou a rýží

Jednoduchá chuť omáčky a skvělé jemné maso... Vlastně na tom nic není, ale chutná to absolutně skvěle! Ze...

Guacamole

„Guacamole máme na stole skoro pořád a jíme ho úplně ke všemu!“ říká mexická šéfkuchařka...

Ceviche z bělomasé ryby

Ceviche - ryby, případně i jiné mořské plody nasyrovo a nakyselo jsou hitem celé Latinské Ameriky. Recepty se liší,...

Avokádovo-jahodové smoothie

Skvělá snídaně pro všechny, kdo jsou už ráno ve skluzu. Suroviny stačí jen rozmixovat, vlít do lahve a...

Přidat komentář