Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek
Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek
V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty – na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi) a vybrané regionální speciality například z Jižního Tyrolska nebo Sicílie. A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo…
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a používat italské suroviny - od olivového oleje přes parmazán a mozzarellu až po zeleninu a ovoce (artyčok, fíky atd.), co si přivézt z dovolené, jak číst v jídelním lístku v pizzerii atd.
„Autorka kuchařky Katka Švejdová žila pár let v Itálii a propadla šarmu italských mužů, ale především kouzlu italské kuchyně. Recepty, které jí často prozradily právě mamme italiane, jsou tak opravdu autentické, ověřené redakcí časopisu Apetit, ale hlavně uvařitelné i v českých podmínkách,“ říká šéfredaktorka Apetitu Marie Holobrádková.
P. S. Apetit vám doma zařídí pořádnou itálii!
160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do sedmi kapitol:
- Šupito presto
- Bravo, pizza!
- Pasta, a basta!
- Pod jižním sluncem
- Horská výprava
- Grandiózní hostina
- Sladký život