Novinky a zajímavosti

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...
  • Novinky a zajímavosti

7 letních burgerů, které si zamilujete

Šťavnaté mleté maso, houska a něco svěžího křupavého – základní varianta burgeru nabízí stovky obměn, na kterých si pochutnají i ti, které maso zrovna neláká.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Lichořeřišnice: zázračné přírodní antibiotikum

Při pohledu na tuto barvami hýřící rostlinku by málokdo tušil, jak zázračně může na lidský organismus působit. Největším benefitem lichořeřišnice či řeřichy je schopnost bojovat se záněty, dopřát si ji můžete i preventivně v rámci očistné...
  • Novinky a zajímavosti

Objevte nevšední chutě olejů

Oleje v teplé a studené kuchyni Rostlinné za studena lisované oleje nabízejí široké spektrum zdraví prospěšných látek. Jejich nejlepší použití je za studena, jelikož vysokými teplotami se většina vitaminů ztrácí. I ke smažení se...
  • Novinky a zajímavosti

Správný pitný režim pro zdravý život

Naše tělo tvoří voda  v průměru z 50 až 70 %. Přesný podíl závislosti na věku, hmotnosti nebo pohlaví. Čistá voda by také měla tvořit hlavní součást pitného režimu. Sladké nápoje s cukrem či náhradními sladidly, iontové či alkoholické...
  • Novinky a zajímavosti

Čas májové brynzy

Na rozdíl od Česka, kde k brynze nemáme tak silný vztah, mají Slováci jasnou představu i předpis, co to bryndza je, a jak by měla vypadat. Jde o „specifický přírodní sýr vyráběný ze zrajícího nebo skladovaného ovčího hrudkového sýra, ke...
  • Novinky a zajímavosti

Mechový dort: hit Instagramu i milovníků zdravějších dezertů

Zelený zeleninový dezert Způsobů, jak ozvláštnit dezerty, je nespočet. Jedním z nich je přidání zeleniny, které mu dodává na barvě a přináší vlákninu. Korpus je tak neodolatelně vláčný, zdravější a sytější. Dort z mrkve se už...
  • Novinky a zajímavosti

Želatinu, nebo agar?

Chlazenému zákusku nebo dortíku by chyběl lesk skleněné dokonalosti, kdybychom neznali želatinu nebo agar. Obě látky patří mezi tzv. rosolotvorné a při správném postupu dovedou způsobit zahuštění a ztuhnutí suroviny, do které je přidáme....
  • Novinky a zajímavosti

Druhá vlna jarních dnů Marianne startuje již tento víkend!

Od 14.–16. května můžete nakupovat v kamenných obchodech se slevou až 50 %. V první řadě vás ale chceme poprosit, abyste v rámci nákupů dodržovali všechna bezpečnostní opatření. Situace okolo koronaviru se pomalu zlepšuje a my všichni...
  • Novinky a zajímavosti

Jak získat co nejvíc živin ze špenátu? Použijte špenátový prach

Co je špenátový prach a jak se vyrábí? Špenátový prach je prach z čerstvých špenátových listů. Ty se nejprve mrazem vysuší (lyofilizují) a následně namelou na jemný prášek, který má matný vzhled, zelenou barvu a jemnou, špenátovou chuť....
  • Novinky a zajímavosti

Kyselina citronová – levný pomocník do každé kuchyně

Kyselina citronová je krystalický bílý až průsvitný prášek, který se používá k úpravě kyselosti pokrmu. Setkáte s ní v receptech na džemy a návodech na zpracování ovoce, hojně se však používá v potravinářství. Na obalech potravin...
  • Novinky a zajímavosti

Oslavte den muškátového vína s moravskou odrůdou

Tato bílá odrůda révy vinné se zrodila v Československu na Šlechtitelské stanici vinařské v moravských Polešovicích zkřížením Muškátu Ottonel a Prachttraube. Druhá zmíněná odrůda se dá do češtiny přeložit jako nádherný hrozen...
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází speciál Apetit Grilování

Grilování – nejlepší televizní program, oblíbená zábava, dlouho odkládané potěšení i radost, když to konečně přijde. Jasně, grilovat se dá po celý rok, ale co si budeme povídat, právě první teplé jarní dny a večery...
  • Novinky a zajímavosti

Překvapte maminku milým dárkem k svátku

Svátek matek se blíží a vy ještě pro maminku nemáte dárek? Květiny samozřejmě vždy potěší, ale máme pro vás pár dalších nápadů, jak v neděli mamince udělat radost. Předplaťte mamince Apetit Předplatné je dárkem, který přináší radost...
  • Novinky a zajímavosti

Jarní dny Marianne pokračují v kamenných obchodech

Během dubnového víkendu jsme si užili výhodné nákupy v e-shopech. Slíbili jsme, že kupony do kamenných prodejen ale nepřijdou nazmar a vy je budete moci využít během druhé vlny jarních Dnů Marianne. A náš slib plníme! Od 14....
  • Novinky a zajímavosti

12 zajímavostí o jahodách, které vás překvapí

1. Jahoda není plod  Čtete správně, ta červená, sladká věc, do které se v létě rádi zakousneme, není plod jahodníku, ale jeho zvětšené květní lůžko. Zatímco plody jako je angrešt, malina nebo borůvka mají semínka uvnitř...
  • Novinky a zajímavosti

Kyselina listová – důležitý vitamin nejen pro těhotné

Co je kyselina listová a k čemu je dobrá? Kyselina listová, jinak zvaná také jako folát nebo folacin, je ve vodě rozpustný vitamin ze skupiny B, konkrétně se jedná o vitamin B9.  Společně s vitaminem B12 je nezbytná...
  • Novinky a zajímavosti

Jak připravit vodní kefír a probiotické limonády

Svěže nakyslý, aromatický a nádherně šumivý – vodní kefír (známý jako tibi krystaly nebo tibicos) je přirozeně fermentovaný nápoj, který přímo překypuje prospěšnými probiotickými bakteriemi. Díky své jemné chuti a přirozené šumivosti...
  • Novinky a zajímavosti

Vitaminem D k lepší imunitě, pevným kostem i dobré náladě

Proč je tak důležitý? Vitamin D je nepostradatelný, přitom tři čtvrtiny Čechů trpí jeho nedostatkem. Ovlivňuje mnoho funkcí v těle, jako je vstřebávání vápníku čímž zajišťuje správný růst a strukturu kostí. Napomáhá také funkci...

Obchod Apetit