0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zajímavosti

7 receptů z britské kuchyně, které musíte vyzkoušet
  • Zajímavosti

7 receptů z britské kuchyně, které musíte vyzkoušet

Anglická gastronomie je plná rozmanitých chutí. Na rozdíl od své francouzské rivalky není možná tak proslulá, rozhodně ale má čím zaujmout. Vydejte se s námi na cestu do hrdého Albionu: připravili jsme pro vás 7 neodolatelných pokrmů, které...
Nutriční terapeutky: Müsli tyčinky nejsou správná svačina
  • Zajímavosti

Nutriční terapeutky: Müsli tyčinky nejsou správná svačina

Nutriční terapeutky Veronika Pourová a Andrea Jakešová založily blog Ne hladu a vydaly knihu O výživě. Povídali jsme si s nimi o tom, co by měla obsahovat správná svačina do školy a proč je důležitá nejen pro děti. Celý rozhovor se do...
Rozhovor s mexickým šéfkuchařem Carlosem Ozunou Recinosem
  • Zajímavosti

Rozhovor s mexickým šéfkuchařem Carlosem Ozunou Recinosem

Carlos Ozuna Recinos kdysi představil na Festivalu mexické kuchyně v hotelu Hilton Praguje českým labužníkům autentické mexické chutě v moderním kabátu. Jak prozradil, Čechům se snažil nabídnout jídla tradiční, výrazně z nich však...
Zpátky do režimu aneb Jak na svačiny a obědy do práce?
  • Zajímavosti

Zpátky do režimu aneb Jak na svačiny a obědy do práce?

Návrat do běžného režimu plného práce a povinností už klepe na dveře. S tím je často spojeno, že nemáme čas na pořádné jídlo během dne a odbýváme se něčím rychlým a nezdravým. Ale i v práci se dá díky lahodným jídlům v krabičkách či...
Sladký život bez bílého cukru
  • Zajímavosti

Sladký život bez bílého cukru

Cukr moučka, krystal nebo kostkový. Ať už doma skladujete cukr v jakékoliv podobě, jistě nám dáte za pravdu, že se hodí především při pečení sladkých receptů. Kdybyste chtěli cukr nahradit alternativou, která váš dezert nejen osladí, ale...
Budeme opravdu muset v budoucnu jíst hmyz?
  • Zajímavosti

Budeme opravdu muset v budoucnu jíst hmyz?

Když v MasterChefovi uvařila studentka Lucie hmyzí tacos, porotci se nejprve netvářili nadšeně. Hmyz zkrátka v Evropě není příliš populární, možná ale bude muset být. Smažení cvrčci na školním jídelníčku a burger z moučných červů k...
Tipy na víkend: Filmy k sežrání
  • Zajímavosti

Tipy na víkend: Filmy k sežrání

Pochmurné dny přímo vybízejí k tomu, abychom se schouleli na gauči a pustili si film. Sepsali jsme pro vás tipy na skvělé filmy, které jsou nějakým způsobem spojeny s jídlem a jejichž sledování nás vždy pobaví, zahřeje na duši nebo...
Ústřice: Jak se z jídla chudých stala luxusní pochoutka
  • Zajímavosti

Ústřice: Jak se z jídla chudých stala luxusní pochoutka

Ústřice jsou dnes symbolem luxusu. Ne vždy tomu tak však bylo, ještě před 200 lety se tito mořští mlži rozdávali zdarma v nejobyčejných bistrech po celé Anglii. Jak je tedy možné, že dnes za ně zaplatíte několik set, někdy i tisíce korun? ...
Proč tloustneme? Tři tipy, jak jíst lépe
  • Zajímavosti

Proč tloustneme? Tři tipy, jak jíst lépe

Naše těla touží po výživné stravě. Místo toho jim často dopřáváme průmyslově upravená jídla, která jsou plná výrazných chutí, ale chudá na živiny. Co jíst, abyste tělu dodali, co potřebuje, a zbytečně jste nepřibírali? ...
Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...

Obchod Apetit