Novinky a zajímavosti

Kdo je svatý Martin a proč slavíme jeho svátek?
  • Novinky a zajímavosti

Kdo je svatý Martin a proč slavíme jeho svátek?

Také už pociťujete, že se venku ochladilo a teplota není daleko od nuly? Blíží se totiž svátek svatého Martina, který přijíždí na bílém koni a přináší s sebou podle tradic zimu a sníh. Na zimu se možná netěšíme, ale na co se určitě těšíme,...
5 typů knedlíků k svatomartinské huse
  • Novinky a zajímavosti

5 typů knedlíků k svatomartinské huse

Svatomartinské oslavy jsou za dveřmi a královská posvícenská hostina se dá skvěle připravit jednoduše i doma. Máme pro vás tipy, jak na to. Zaměřili jsme na typy knedlíků, které se rozhodně nemusíte bát podávat k slavnostnímu pokrmu....
Zemřel otec tiramisu. Slavný dezert přitom nevymyslel
  • Novinky a zajímavosti

Zemřel otec tiramisu. Slavný dezert přitom nevymyslel

Ve věku 93 let zemřel restauratér Ado Campeol, kterého italská média označují jako otce tiramisu. Slavný dezert přitom nevymyslel, stojí za ním jeho manželka a šéfkuchař restaurace, kterou Ado Campeol vlastnil. ...
Co ochutnáte v Mexiku během Día de los muertos?
  • Novinky a zajímavosti

Co ochutnáte v Mexiku během Día de los muertos?

Mexičané milují oslavy, které trvají až do rána. Dušičkové období je tak jednou z mnoha příležitostí, Día de los muertos prý dokonce slaví víc než Vánoce. ...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...
Zelenina nebo koření? Fenykl zvládne obojí
  • Novinky a zajímavosti

Zelenina nebo koření? Fenykl zvládne obojí

Fenykl obecný je rostlina bohatá na vitamín C, vápník, hořčík, draslík a mangan roste především ve středomoří. U nás ji najdeme hlavně na jižní Moravě. Kromě léčebných účinků fenykl vyniká svěží anýzovou chutí. Zužitkovat lze všechny jeho...

Obchod Apetit