Vedl luxusní restaurace i obrovskou gastro skupinu, ale nejvíce známý je z televizních pořadů MasterChef a Moja mama varí lepšie ako tvoja. Nyní otevírá další restauraci.
...
Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Zanzibar. Trochu exotiky můžete díky tradičním pokrmům dostat i do vaší kuchyně. A až...
Kolem másla se toho v posledních letech hodně událo, jeho vysoké ceny se jeden čas staly dokonce předvolebním tématem. Řeší se i kvalita, proto se máslu opakovaně věnuje časopis dTest. Po posledním testování vyslal...
Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Kefalonie patří k oblíbeným turistickým destinacím a ne nadarmo se jí přezdívá perla Jónského moře. Mě tato řecká ostrovní dáma uchvátila nejen antickou historií, tradičním folklórem nebo jednou z nejkrásnějších pláží na světě, ale také...
V Reykjavíku najdete špičkové restaurace, Islanďané si ale rádi pochutnávají na fastfoodu. Dopustit nedají na hot dogy, hranolky, burgery ani fish and chips. Když však vaří doma, tak upřednostňují tradiční jídla z lokálních surovin....
Známá módní ikona Gabrielle „Coco“ Chanel způsobila začátkem minulého století doslova poprask v dámské konfekci. Zrušila korzety, zkrátila sukně a naučila ženy nosit kalhoty. Úspěšná návrhářka si po celý život držela štíhlou postavu a...
Patříte mezi milovníky dobrého jídla a na pravý gurmánský zážitek nedáte dopustit? Pak vás jistě nadchne dovolená do zemí, které jsou známé svou špičkovou gastronomií a kvalitními ingrediencemi. Nechte se unést chutěmi Španělska a Itálie....
Češi jsou národem houbařů, ale když už se v restauraci nějaké houby objeví, jsou to hřiby, žampiony nebo hlíva. Tím to hasne. Anně Grosmanové chybí restaurace, která by nabízela širší paletu hub a jejich různé zpracování, a také ví, kde...
Jeden z nejznámějších českých kuchařů vyrazil za dalším dodavatelem – zavítal do Černčic v Ústeckém kraji, kde zjišťoval původ vajíček pro snídaňovou nabídku a také to, jak se zachází s nosnicemi.
...
Rakousko-uherská kuchyně měla na tu naši nesporný vliv a mnoho receptů jsme přijali za vlastní. Co by byl nedělní oběd bez řízku a odpoledne bez kávy a štrúdlu! Připomeňte si s námi ta jídla, která se k nám...
Dny Marianne, které probíhaly od pátku 15. 9. do neděle 17. 9. 2023, jsme si my všechny v redakci opravdu užily. V sobotu 16. 9. jsem se sešly v Metropoli Zličín, abychom návštěvníkům obchodního centra zpříjemnily nakupování ochutnávkou...
Bakterie mléčného kvašení dodávají zelí chuť i zdraví prospěšné látky. Kysané zelí je skvělým zdrojem vitaminu C, probiotik, vlákniny a minerálů. Navíc z něj uvaříte spoustu skvělých jídel.
...
Vítězka soutěže MasterChef Česko Kristína Nemčková sbírá zkušenosti v zahraničí a nyní pracuje v nejlepší restauraci světa – Geranium v Dánsku. Pro Apetit píše o gastronomických trendech. Tentokrát se podělila o svou zkušenost se...
Dnes máme na výběr z více než dvou desítek tisíc restauračních zařízení, které nabízejí českou kuchyni, ale i velký výběr kuchyní ze všech koutů světa. Za socialismu se sem tam objevila kuchyně francouzská nebo čínská, převažovala ale...
Systém školního stravování v České republice je potřeba změnit, upozorňuje iniciativa Skutečně zdravá škola. Kvůli vyhlášce totiž musí být každému dítěti vydaná určitá gramáž porce, děti ale jídlo vyhazují. Podle průzkumu by stačilo...
Dubaj je známá svými luxusními hotely, mrakodrapy a světově proslulými podniky, ale nabízí také řadu restaurací, které překvapí svou chutí a autentičností, aniž by výrazně zatížily vaši peněženku. I s menším rozpočtem si můžete v Dubaji...
Všechno, co milujete na Big Macu, ovšem ve formě tacos? Geniální nápad, který jsme museli vyzkoušet! Big Mac tacos nebo také smash burger tacos jsou skvělá večeře i party jídlo. Budete potřebovat poměrně hodně surovin,...
Oblíbili jste si japonskou kuchyni a mezi vaše favority patří například sushi? Pak vám nesmí uniknout ani onigiri nebo onigirazu, japonský sendvič, který se sushi chutěmi i ingrediencemi podobá.
...
Dětská výživa jak ji známe dnes, tedy jednoduše dostupná v každém supermarketu, je v kontextu dějin poměrně novým vynálezem. Kdo se podílel na jejím vzniku a jak se za přibližně století své existence změnila?
...
Květy lichořeřnice můžete utrhnout a rovnou jíst. Nebo je na chvilku uschovat a přidat do salátu či jimi ozdobit jakýkoli talíř. Skvěle vypadá a ještě líp chutná! Při pohledu na tuto barvami hýřící rostlinku by málokdo tušil, jak zázračně...
Čokoláda má dlouhou tradici ve Švýcarsku a v Belgii. Za kvalitní čokoládou ale tak daleko kvůli tomu nemusíte. I v Česku je spousta malých výrobců, kteří čokoládu dělají s láskou a péčí. Které to jsou?
...
Kardamom je považovaný za krále všech koření. Ano, skutečně jde o kardamom, nikoliv o kardamon, jak se mu často říká. Po staletí se přidává do kávy, rýžových jídel i pečiva nebo omáček. Víte, co kardamom vlastně je a jaké jsou jeho...
Modré zóny jsou oblasti na naší planetě, v nichž se místní lidé statisticky dožívají nejdelšího věku na světě. A nejen to, méně trpí civilizačními chorobami a i na sklonku života jsou poměrně fit. Co mají společného lidé z Okinawy, Sardinie...