Novinky a zajímavosti

  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...
  • Novinky a zajímavosti

Cuketa: Od záhonku po kastrol

Z cukety můžete připravit nespočet slaných i sladkých pokrmů. Snadno ji vypěstujete na záhonu nebo dokonce v květináči. Nahlédněte do světa cuket a pochutnejte si na ní spolu s námi. ...
  • Novinky a zajímavosti

Koření kari, král evropských indických pokrmů

Sytá oranžová barva a exotická vůně, která vás láká při vaření přidat ještě špetku. Nebo radši dvě? Ano, řeč je o koření kari. Většina z nás má doma na poličce určitě jednu kořenku s nápisem kari nebo curry. Ale víte, co ve skutečnosti...
  • Novinky a zajímavosti

Objevte japonský sushi sendvič onigirazu

Oblíbili jste si japonskou kuchyni a mezi vaše favority patří například sushi? Pak vám nesmí uniknout ani onigiri nebo onigirazu, japonský sendvič, který se sushi chutěmi i ingrediencemi podobá.  ...
  • Novinky a zajímavosti

6 asijských omáček, které byste měli ochutnat

Jako první se vám možná vybaví sójová omáčka, která se v české kuchyni poměrně rychle adaptovala. Pokud váš výčet omáček z Asie začíná i končí právě u „sójovky“, rádi bychom vám rozšířili obzory o dalších 6 sosů, které by vám...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

Salát wakame: zelená řasa plná chuti a vitaminů

Už jste se setkali se sytě zeleným salátem s exotickým názvem? Pokud ne, salát z mořských řas by vás mohl zaujmout nejen svým netradičním vzhledem, ale také lákavou chutí a zdravím nabitým složením. Odkud se k nám wakame ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...
  • Novinky a zajímavosti

7 letních burgerů, které si zamilujete

Šťavnaté mleté maso, houska a něco svěžího křupavého – základní varianta burgeru nabízí stovky obměn, na kterých si pochutnají i ti, které maso zrovna neláká.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Lichořeřišnice: zázračné přírodní antibiotikum

Při pohledu na tuto barvami hýřící rostlinku by málokdo tušil, jak zázračně může na lidský organismus působit. Největším benefitem lichořeřišnice či řeřichy je schopnost bojovat se záněty, dopřát si ji můžete i preventivně v rámci očistné...
  • Novinky a zajímavosti

Objevte nevšední chutě olejů

Oleje v teplé a studené kuchyni Rostlinné za studena lisované oleje nabízejí široké spektrum zdraví prospěšných látek. Jejich nejlepší použití je za studena, jelikož vysokými teplotami se většina vitaminů ztrácí. I ke smažení se...
  • Novinky a zajímavosti

Správný pitný režim pro zdravý život

Naše tělo tvoří voda  v průměru z 50 až 70 %. Přesný podíl závislosti na věku, hmotnosti nebo pohlaví. Čistá voda by také měla tvořit hlavní součást pitného režimu. Sladké nápoje s cukrem či náhradními sladidly, iontové či alkoholické...
  • Novinky a zajímavosti

Čas májové brynzy

Na rozdíl od Česka, kde k brynze nemáme tak silný vztah, mají Slováci jasnou představu i předpis, co to bryndza je, a jak by měla vypadat. Jde o „specifický přírodní sýr vyráběný ze zrajícího nebo skladovaného ovčího hrudkového sýra, ke...
  • Novinky a zajímavosti

Mechový dort: hit Instagramu i milovníků zdravějších dezertů

Zelený zeleninový dezert Způsobů, jak ozvláštnit dezerty, je nespočet. Jedním z nich je přidání zeleniny, které mu dodává na barvě a přináší vlákninu. Korpus je tak neodolatelně vláčný, zdravější a sytější. Dort z mrkve se už...
  • Novinky a zajímavosti

Želatinu, nebo agar?

Příprava dezertů a cukrovinek se někdy neobejde bez želatiny nebo agaru. Vegetariáni a vegani mají volbu jasnou: agar z mořských řas. Ostatní můžou sáhnout také po želatině. Kdy je lepší použít želatinu a kdy agar? Jaký je mezi nimi rozdíl?...

Obchod Apetit