Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zdraví a výživa

Úvodník šéfredaktorky Jany Kopecké: Rohlík, nebo hlad?
  • Zdraví a výživa

Úvodník šéfredaktorky Jany Kopecké: Rohlík, nebo hlad?

Sedělo nás kolem stolu sedm žen a rozhovor se časem stočil k oblíbenému tématu: (ne)zdravému jídlu. Jenže stačilo prvních pár ‚zaručených‘ rad, aby člověk začal pochybovat, jestli je pořád ještě přítomen v roce 2024, nebo se v čase přenesl...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...