Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Abeceda italských sýrů

Jak se vyznat v italských sýrech, co si k nim dát a s čím je kombinovat? Pojďte se seznámit s nejpopulárnějšími sýry.

Dovolená v Itálii – kde se dobře najíst?

Trattoria, Osteria, Ristorante, Pizzeria… Kdo se v tom má vyznat? Poradíme, kde si co v Itálii dát.

Fenomén aperitivo 2 – Sám sobě barmanem neboli Naučte se namíchat si vlastní spritz

Populární Aperol spritz všichni dobře známe. Ale co ostatní typy hořkých likérů? Seznámíme vás s jejich historií a naučíme vás namíchat i další lehké letní drinky.

Italská večeře o 4 (a více) chodech

Jídlo je v Itálii vášní i potěšením. Každý, kdo se vrací z italské dovolené vzpomíná s láskou na tamní trhy, restaurace, pizzerie, osterie i trattorie a všechny báječné dobroty, které tam ochutnal. Zkuste si něco z italské radosti ze života přenést i k sobě domů!

Chuťovky aneb Co si dáte k aperitivu?

Chcete žít sladký život? Následujte Italy a dopřejte si aperitivo. V hodině mezi koncem pracovní doby a večeří se podávají lehké alkoholické nápoje a k nim pikantní chuťovky.

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Jaký olivový olej si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají označení na etiketách? Podíváme se na zdravotní prospěšnost olivového oleje, provedeme vás názvoslovím i historií.

Jak dobře znáte italská vína?

Země, která dala světu Prosecco, Chianti nebo Amarone. I tak bychom mohli mluvit o prosluněné Itálii, ke které víno patří stejně jako tiramisu, špagety nebo espresso. Zatímco ve středomořských pokrmech se s přehledem vyznáme, italská vína jsou pro mnoho z nás stále jednou velkou neznámou.

Jak na dokonalé tiramisu

Připravte si doma tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby byl váš dezert doslova božský!

Dárky jako připomínka letních dní aneb Dobroty, které musíte přivézt z dovolené v Itálii

Budete se vracet z Itálie a přemýšlíte o tom, jaké drobnosti dovézt přátelům, jaké do vlastní spíže? Z předchozí věty je jasné, že o oblečení ani oblázcích z pláže řeč nebude. My totiž věříme, že nejlepší vzpomínky jsou ty kulinární, a tak v Itálii nakupujeme místo suvenýrů lokální potraviny.

Jak na cheesecake bez pečení

Když je venku abnormální hic, nechce se nikomu zapínat troubu. A přesto můžete připravit dezert nad dezerty. Cheesecake bez pečení!

Nejlepší cheesecake

Americká klasika je s námi už sto čtyřicet let. Do Česka dorazil cheesecake zhruba před lety 20 a stal se milovanou stálicí cukráren i domácností.

Jak upéct dokonalý cheesecake: díl 2.

V první části článku jsme probrali, jaké suroviny se používají na cheesecake, aby byl korpus křehký a náplň dokonale hladká a krémová. V druhé části se podíváme na to, jak cheesecake upéct.

Jak upéct dokonalý cheesecake

Cheesecake nepatří mezi tradiční tuzemské dezerty, ale v srdci Čechů si za poslední léta vydobyl pevné místo. Poradíme vám, jak si doma připravit perfektní cheesecake. Podělíme se s vámi o recepty i tipy a triky, aby se vám lahodný, krémový dezert pokaždé povedl.

Vyznáte se v mléčných výrobcích?

Čerstvé sýry, skyr, tvaroh, ricotta… Vybrat si můžete z nabídky téměř nepřeberné. A jistotou je, že každý z produktů vaši kuchyni obohatí. Víte ale, jak a kdy kterým dotáhnout chystaný pokrm k dokonalosti?

Proč si dopřát dezerty z tvarohu? A kdy se jim vyhnout?

Buchty s tvarohem, míša řezy nebo tvarohový dort s malinami. Všichni milovníci pečení tuší, že tvaroh je pro naše chuťové pohárky nepostradatelný. Věděli jste ale, jak důležitou roli hraje pro naše zdraví?

Lahodné dezerty plné zdraví

Přemýšleli jste někdy o tom, že dezerty ze zahraničních krémových sýrů, případně jejich české varianty nejsou jen kalorickou bombou, ale také skvělým zdrojem lahodně upravených proteinů?

Znáte všechny druhy octů?

Do zálivky, při zavařování okurek nebo jako prostředek proti vodnímu kameni. Ocet hraje v našich domácnostech důležitou roli, a proto se vyplatí, když známe nejen všechny jeho druhy, ale také možnosti, jak ocet v praxi využít.

Džem či marmeláda doma a jednoduše

Kdo by neměl rád čerstvý chleba namazaný máslem a poctivým džemem či marmeládou? A jaký je mezi nimi rozdíl? Poradíme vám, jak si připravit domácí marmeládu a džem po vzoru našich babiček.

Nakládané okurky: Tipy na nejlepší dobroty

Nakládaná zelenina má u nás velkou tradici. Okurky pak pomyslný žebříček oblíbenosti vedou. Jak vytvořit dobrotu, která nebude moci chybět u žádného jídla?

Stránky