Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Železo ve špenátu najdeme, existují však bohatší zdroje

Ze špenátu v jídelníčku se mohou radovat naše oči i oběhový systém. Obestírá ho pověst zdravé a chutné zeleniny, ze které bohatství živin přímo odkapává. Co od špenátu můžeme očekávat?

Rebarbora: mnoho tváří královny jarních dezertů

Známe ji jako rebarboru i jako reveň a v sezóně patří mezi oblíbené náplně buchet a koláčů. Šťavnatý kyselý řapík této výrazné rostliny přitom skrývá vedle zajímavé chuti i spoustu vitaminů a tělu prospěšných látek. Pojďte se s námi podívat na rebarboru trochu víc z blízka.

Oslaďte mamince život rychlým dezertem

Den matek, který připadá první květnovou neděli, slavili již ve staří Řekové. Ti uctívali bohyni Rhéiu, matku bohů. Dnešek je tedy skvělou příležitostí k tomu dopřát maminkám jejich božskou chvilku. Zapomeňte na řezané květiny, parfémy nebo bižuterii, připravte jí božsky dobrý dezert. Máme pro vás 4 recepty, které potěší celou rodinu.

Kandované ovoce nejen na Vánoce

Kandované ovoce je sice typické pro období Vánoc, tahle dobrota si však zaslouží svou pozornost i v jiných ročních obdobích. Jak vlastně probíhá proces proslazování, co všechno lze kandovat a jak využít kandované ovoce v kuchyni?

Jak na nejlepší jahodový džem

Sezóna jahod pro nás neodmyslitelně znamená přípravu sladkého džemu. Jak ale takový džem připravit, aby měl správnou konzistenci, byl tak sladký akorát a dlouho vydržel? Připravili jsme pro vás několik tipů, jak připravit nejlepší jahodový džem, na kterém si s chutí smlsnou děti i dospělí.

Jak na šlehačku?

Když se řeknou jahody, kdekomu se zároveň vybaví čepice z vyšlehané smetany. Šlehačkovými závějemi rádi zdobíme ovoce i dezerty. Přesto vyšlehat smetanu tak, že vypadá i chutná jako nadýchaný obláček, může být někdy práce k vzteku. Jak nezdaru předejít?

Jahodové osvěžení. Je libo zmrzlina, sorbet nebo semifreddo?

Teploty pomalu, ale jistě šplhají nahoru, a tak je ten nejvyšší čas připravit si na teplé dny nějaké osvěžení. A z čeho jiného než ze šťavnatých, osvěžujících jahod, jejichž sezóna se kvapem blíží? Přinášíme vám inspiraci na domácí jahodovou zmrzlinu, jahodový sorbet nebo mražený jahodový dezert semifreddo.

Lehkost mrazem sušených jahod

Lyofilizované ovoce je v kurzu. Je lehounké křehké a křupavé, přitom voní a zachovává si tvar i chuť původní plodiny. Co stojí za zvláštní texturou vysušeného ovoce? Jak sedne sušení mrazem jahodám?

Jahodové párování – ochutnejte 11 božských kombinací

Romeo a Julie, Tom a Jerry a také jahody a smetana – nezapomenutelné dvojice milujeme v knihách, ve filmu i na talíři. Ponořte se do neodolatelných kombinací, které znásobí jedinečnou chuť i vůni červených plodů.

Jak správně skladovat jahody?

Uchovat jahody, aby byly pořád lahodné, může být oříšek. Nejlepší jsou čerstvé, což není dlouhodobě udržitelný stav. Co když je chceme čerstvé i později? Prozradíme vám, jak na to.

Jahodové koktejly s kapkou něčeho ostřejšího

Máte rádi jahody? V parném létě si občas dopřejete osvěžující koktejl? Právě pro vás jsme tyto dvě rozkoše propojili a přinášíme tipy na jahodové koktejly, jejichž chuť si prostě zamilujete. Ale pozor, jeden nikdy nestačí.

Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat

Obliba sladkých červených jahod není pouze českou výsadou. Chutné dezerty, ve kterých hrají hlavní roli právě jahody, najdeme po celém světě. Přinášíme vám výběr několika z nich spolu s recepty, díky kterým si světové cukrářské pochoutky snadno připravíte i u vás v kuchyni.

Jahodové retro dezerty

Zakousnutí do sladké jahody nás snadno přenese do dětství, kdy jsme potají ujídali zralé plody z babiččiny zahrádky či mlsali některou z jahodových dobrot. Vraťte se do dětství také s našimi retro jahodovými dezerty, které se vyznačují skvělou chutí, klasickým vzhledem, a především jahodovou vůní.

Jahodové knedlíky 3x jinak

Jemný vláčný knedlík skrývající jeden z nejsladších a nejchutnějších druhů ovoce jednoznačně symbolizuje brzký příchod léta. Na chuť mu přijde každý, kdo rád zavzpomíná na sladké obědy u babičky nebo kdo se chystá využít jahodové sezóny. Vyberte si to pravé knedlíkové těsto a pusťte se do tvoření sladkých vzpomínek.

4 způsoby, jak snadno zmrazit jahody

Nechte se zlákat, vážení, na jahody mražený. Prozradíme, jak šťavnaté plody nejlépe uchovávat v mrazáku, aby neztratily nic ze své vůně ani chuti.

Jak na nejlepší jahodový koktejl?

Červené plody s omamnou vůní patří mezi mezi ovocné favority mnoha lidí po celém světě. Jahodové náplně, džemy, zmrzliny a příchutě vedou žebříčky popularity. Jahodový kotejl je jednou z možností, jak si je vychutnat. Máme pro vás několik tipů, jak si ho připravit.

Přerušovaný půst: dopřejte tělu čas lačnit

Trápí vás častá únava, pocit plného břicha nebo naopak neustálý hlad? Toužíte po redukci váhy a nedaří se vám dlouhodobě docílit požadovaných výsledků? Zkuste svému tělu dopřát dostatek času pro regeneraci. V přerušovaném půstu se střídá doba pro stravování s časem lačnění. Existuje několik možností, které se dají přizpůsobit individuálním potřebám. Každý si tak může najít fungující model půstu, ve kterém se cítí komfortně.

Jak předpéct těsto na křehký koláč s náplní

Předpečením křehkého těsta zabráníme tomu, že ve výsledném koláči zvlhne a nedostane se nám křehkého máslového potěšení. Předpečený korpus následně lépe udrží tekutou náplň, a koláč zůstane vespodu pěkně křupavý.

6 mýtů o pivě a jeho složení

Venku svítí sluníčko a mnoho z nás po práci či sportu občas popadne chuť na orosený půllitr. Než se vydáme „na jedno“, je dobré vyvrátit řadu mýtů, které pití piva obestírají. Co pivo skutečně obsahuje, co označují stupně a kde se bere kýžený říz, vám prozradíme v dnešním článku.

Objevte delikátní chuť kvalitní hořčice (nejen) během grilovací sezóny

Máme před sebou odpoledne a večery jako stvořené pro grilování všemožných delikates. A protože už vám možná dochází nápady, jak svůj grilovací um pozvednout zase o další úroveň, přinášíme vám inspiraci na originální leč oblíbenou přísadu do mas, salátů a dalších skvělých pokrmů tak, jak ji ještě neznáte.

Stránky