Kroupy jsou více než jen přísada do staročeského kuby. Díky své vysoké výživové hodnotě, snadné přípravě a univerzálnímu využití by měly být součástí každé kuchyně. Od hutných polévek a nádivek přes moderní varianty na „rizota“ až po sladké...
Linecké cukroví je tradiční symbol Vánoc, který na našich stolech nesmí chybět. Jeho příprava sice vyžaduje trochu pečlivosti, ale s našimi tipy a videonávodem to zvládne opravdu každý. Od správného výběru surovin přes triky na...
V kuchyni jste jako ryba ve vodě, vaříte „od oka“ a vše dokonale klape. Ale jakmile přijde na řadu zahušťování, polévka nebo omáčka vás umí dostat do úzkých. Kolik mouky je tak akorát? Stačí znát základní pravidla a omáčky budou přesně...
Išlské dortíčky patří mezi tradiční rakouské cukroví, které si díky své rafinované chuti našlo cestu i na české vánoční stoly. Kombinace křehkého těsta, ořechové náplně a pikantní marmelády je naprosto neodolatelná! Chcete-li letos išlské...
Chcete připravit maso, které bude křehké, šťavnaté a doslova se rozplyne na jazyku? Tajemství spočívá v šikovné technice špikování – jednoduchém triku, díky kterému získá bohatou chuť a dokonale šťavnatou texturu i méně tučné maso. Naučte...
Pracny – cukroví, které voní ořechy, skořicí a hřebíčkem, je neodmyslitelnou součástí českých Vánoc. Tyto malé kousky, pečené ve zdobených formičkách, mají nejen skvělou chuť, ale také přinášejí kousek tradice. Jejich příprava sice vyžaduje...
Turecký med je sladkost, kterou známe hlavně z poutí a jarmarků. Je to také skvělý dezert nebo sladký dárek, kterým můžete potěšit své blízké. Křupavý, plný ořechů a medu – zkrátka delikátní. Jeho příprava sice vyžaduje trochu trpělivosti,...
Vanilkové rohlíčky se pečou obvykle mezi prvními druhy cukroví. Nepotřebují ničím promazávat a při ukládání do krabic jsou už „hotové“, takže je také mezi prvními chodíme tajně ochutnávat. Možná i to je důvod, proč jsou pro mnohé z nás...
Nakládané sýry jsou přesně to, co každý ocení – elegantní jedlý dárek nebo pohotový plán na večeři. Jakmile nakládané sýry jednou vyzkoušíte, snadno se stanou vaší oblíbenou chuťovkou. Ať už jde o pikantní hermelín, jemnou mozzarellu,...
Krémová česnečka je delikátní obměnou klasické česnekové polévky, která si vás získá svou jemnou konzistencí a pikantní chutí. Dokonale zahřeje, zasytí a přitom neztratí nic ze své lehkosti. Podávejte ji ozdobenou opečenými krutony,...
Chystáte se na linecké, vanilkové rohlíčky nebo třeba perníčky? Pak se bez pořádné výbavy neobejdete! Ať už jde o váhy, formičky, vykrajovátka, nebo zdobicí sáčky, každá drobnost může rozhodnout o úspěchu vašeho pečení. Přidejte k tomu...
Domácí houstičky, křupavé tyčinky nebo vdolky – to vše může posunout obyčejnou polévku do jiné ligy. Co si připravit k vývaru, bramboračce nebo třeba k hustému zeleninovému krému? Vyberte si podle chuti a uvidíte, že polévka nikdy nebyla...
Chcete ovládnout techniku přípravy ztracených vajec a přivést své snídaně či brunch na novou úroveň? Naučíme vás krok za krokem, jak dosáhnout dokonalého výsledku – jemného bílku a lahodného tekutého žloutku, který ozdobí každý pokrm. V...
Perníčky patří mezi tradiční pečivo, které si získalo srdce malých i velkých milovníků sladkostí. Jsou typické svou vůní po skořici, hřebíčku a medu, ale i dlouhou trvanlivostí. Díky medu, který působí jako přírodní konzervant, si...
Ossobuco, dušená telecí kližka s morkovou kostí, je oblíbený italský pokrm, který si zamilujete na první sousto. Jeho příprava je překvapivě snadná – stačí dodržet pár osvědčených kroků. S naším receptem, tipy a videonávodem snadno...
Na sociálních sítích pod heslem charcuterie objevíte fantastický svět téměř umělecky vyskládaných dobrot, které přímo lákají k ochutnání. A pokud vám připomenou to, čemu se u nás odjakživa říkalo obložená mísa nebo uzenářské prkénko,...
Zvažujete pořízení rýžovaru, ale váháte, zda se vám to vyplatí? Třeba vám v rozhodování pomůže náš souhrn tipů, proč a jak rýžovar používat a jak jej maximálně využít. Připravíte v něm totiž nejen bezkonkurenční rýži, ale i zeleninu, maso...
Adventní kalendář nemusí být jen sériově vyráběný kousek z obchodu. Co takhle zapojit vlastní fantazii a naplnit ho dobrotami, které sami vytvoříte? Každé ráno tak potěšíte děti (i dospělé) originálním překvapením – od voňavého perníčku až...
Dýňové chai muffiny s drobenkou jsou vláčný podzimní dezert, který spojuje chuť dýňového pyré, voňavého koření a sladké křupavé drobenky. Tento jednoduchý recept snadno připravíte doma a muffiny budou dokonalé například ke kávě, čaji nebo...
Americké brambory jsou důkazem, že v jednoduchosti je krása. Zlatavé klínky s křupavou slupkou a vůní, která se line celou kuchyní, si získají každého. Ale pozor! Aby byly opravdu dokonalé, je potřeba trochu umu – vybrat správné...
Správné vymazání a vysypání bábovkové formy je základ každého úspěšného pečení. Nestačí jen rychlé potření máslem a ledabylé posypání moukou – příprava vyžaduje pečlivost. Ať už zvolíte klasickou mouku, kokos, nebo jiný posyp, záleží na...
Krambl se nejčastěji připravuje v létě, kdy je dostatek čerstvého zralého ovoce, ale vychutnat si ho můžete po celý rok. Na podzim a v zimě stačí sáhnout po jablkách, hruškách nebo zásobách z mrazničky. Tento rychlý, snadný a variabilní...
Chystáte se vytáhnout vykrajovátka, se kterými jste jako děti tvořili perníkové hvězdy a srdíčka? Nebo jste si právě pořídili novou sadu formiček a začínáte péct? Aby vám vykrajovátka a formičky sloužily dlouhá léta a stále vypadaly jako...
Představte si bohatou vrstvu lahodného másla rozetřenou na prkénku a posypanou nejrůznějšími pochoutkami – od mořské soli a citrusové kůry až po bylinky, ořechy či jedlé květy. Trend butter board v poslední době ovládl sociální sítě – a...