Tipy a triky

Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?
  • Tipy a triky

Kuchyňský starter pack: Čím se vybavit pro začátek?

Chystáte se stěhovat nebo zařizovat novou domácnost? Pak by vás neměl minout náš článek, který přináší stručný přehled kuchyňské výbavy do začátku. Bez čeho se v kuchyni neobejdete a co si pořídit jako kuchyňský starter ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Výzva: Zkuste přetáhnout odpůrce červené řepy na její stranu
  • Tipy a triky

Výzva: Zkuste přetáhnout odpůrce červené řepy na její stranu

Červenou řepu můžete konzumovat syrovou, vařenou, pečenou i smaženou. Její příprava je zkrátka variabilní. Někteří ji ale nemají pro její zemitou chuť rádi. Možná ji však ještě nekonzumovali správně připravenou. Zkuste těmto odpůrcům...
Jáhly, opomíjený zázrak na talíři
  • Tipy a triky

Jáhly, opomíjený zázrak na talíři

Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu a neobsahují lepek. S rozšířením pěstování pšenice a žita jáhly z českých jídelníčků téměř úplně vymizely. Pojďme tuto trochu opomíjenou obilninu vrátit na náš stůl...
Jak na tradiční náplně do koláčů a buchet
  • Tipy a triky

Jak na tradiční náplně do koláčů a buchet

Nadýchané kynuté koláče a buchty jsou vysněnou metou a občas také obrovským strašákem každého začínajícího pekaře. Není se ovšem čeho bát. S našimi osvědčenými triky a radami je zvládnete na výbornou hned napoprvé. ...
Jak zpracovat šípky? Zkuste čaj, džem nebo omáčku
  • Tipy a triky

Jak zpracovat šípky? Zkuste čaj, džem nebo omáčku

Šípková, nebo také psí růže u nás roste planě nejčastěji podél polních cest. Že jsou šípky mimořádně cenné plody plné vitamínů, věděly nejen naše babičky, ale i naši pravěcí předkové, kteří je už tehdy sbírali. ...
Jak na dokonale vláčné čokoládové brownies?
  • Tipy a triky

Jak na dokonale vláčné čokoládové brownies?

Brownies už zná pravděpodobně úplně každý milovník čokolády. Aby byl tento moučník křupavý na povrchu a vláčný uvnitř, je potřeba dodržet pár zásad. Když se vám povede tak, jak má, věřte, že po něm nezbude ani jeden drobeček. ...
5x jablka a listové těsto
  • Tipy a triky

5x jablka a listové těsto

Nejspíš nebudeme ani trochu přehánět, když jablečný štrúdl označíme za jeden z nejoblíbenějších dezertů. Stejně jako bábovka patří ke stálicím nedělních odpolední. A není divu, šťavnatá jablka a listové těsto tvoří dokonale harmonický pár....
Jak vyrobit prvotřídní jablečný ocet?
  • Tipy a triky

Jak vyrobit prvotřídní jablečný ocet?

Všelék, který se vypořádá s nesčetnými zdravotními neduhy, nebo elixír krásy? O téměř magických účincích jablečného octu se v posledních letech mluví stále častěji. Přitom jde o recepturu, která má v našich kuchyních dlouhou historii. Jak...
Jak a čím promazat dort
  • Tipy a triky

Jak a čím promazat dort

Hledáte krém na dort? Nejdříve si ujasněte, jak by měl dort vypadat. Kolik bude mít pater, jestli ho budete dál potahovat fondánem, přelévat čokoládou, stříkat pro sametový efekt nebo zůstane „nahatý“. Protože pro každý z dortů se hodí jiný...
Jak na nejlepší ovocný koláč?
  • Tipy a triky

Jak na nejlepší ovocný koláč?

Koláčům z křehkého těsta zvaným páje sluší náplně z ovoce a efektní zdobení. S našimi recepty a podrobným návodem upečete ty nejkrásnější moučníky babího léta. ...
Neodolatelná děravá kost ossobuco
  • Tipy a triky

Neodolatelná děravá kost ossobuco

Doléhají na vás chladné dny a máte chuť se něčím zahřát a zároveň si pochutnat? Nechte se inspirovat milánskou kuchyní a uvařte si ossobuco. O Italech je přeci známo, že ženám a jídlu rozumí nejvíc. ...
5 zábavných koktejlů pro děti
  • Tipy a triky

5 zábavných koktejlů pro děti

Máte v plánu uspořádat oslavu konce prázdnin spolu s dětmi? V tomto článku vám prozradíme pět receptů na ty nejlepší a nejzábavnější nealkoholické koktejly, které si vaše ratolesti zamilují.  ...

Obchod Apetit