Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýně ve všech podobách aneb nejlepší dýňové recepty

Jejich oranžová dužina si přímo říká o upečení, uvaření, zavaření – dýně už dávno nejsou odsouzeny do role kompotu s ananasovou příchutí.

Slaďoučké hrušky

Koření, ořechy, čokoláda či karamel – to všechno s jemnou chutí hrušek krásně ladí. Vybrali jsme pro vás nejlepší recepty s těmito hvězdami podzimu.

Do hodiny na stole

Rodina touží po teplé večeři a vy máte sotva čas doběhnout z práce a cestou domů sem tam něco nakoupit?

Putování za švestkovou vůní

Přecházejí od nachové přes sytě fialovou až k temně modré. Vypadají jako ojíněné ranní rosou a jejich zlatavá dužina je sladká jako med.

Snídaně v trávě

Proč jednou nezahájit den piknikem? Ať už si rozložíte deku v parku, na louce u lesa, nebo na vlastní zahradě, bude vám za ptačího zpěvu určitě chutnat.

Svačiny a svačinky

Přepadl vás malý hlad mezi hlavními jídly?

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

Jde to i bez masa (i když kousek slaniny či pár kostiček uzeného také neuškodí).

Česká kuchyně – sladká jídla

Jestli je česká kuchyně v něčem unikátní, pak jsou to sladká hlavní jídla.

Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky

Pořádně si osladit život, to opravdu umíme. Co je dobré, věděli už naši předkové a my v téhle lahodné tradici s radostí pokračujeme.

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Říká se, že když už jíme maso, měli bychom prokázat úctu poraženému zvířeti tím, že se postaráme, aby z něj nic nepřišlo nazmar.

Česká kuchyně – polévky

Poctivá polévka je základ všeho. Postaví na nohy, zahřeji i zasytí. A takové my tady opravdu umíme – pořádně husté a bohaté...

Česká kuchyně

Protože říjnové číslo Apetitu (vychází už 18.

Tajemná krása ostružin

Nechte se okouzlit sladkými svody šťavnatých temně fialových plodů, které právě dozrávají.

Česká kuchyně – maso a spol.

To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle, máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně.

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

Svíčková s karlovarským, rajská s houskovým, křenová, koprovka... Bez omáček a knedlíků bychom se v české kuchyni rozhodně neobešli.

7x maso na gril

Grilování je něco mezi národním sportem a soutěžní disciplínou. Rozehříváme gril a pokukujeme k sousedům, co budou mít dnes oni. Klobásky? Špízy?

Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty

Ať už jste si tenhle červený poklad přinesli ze zahrádky nebo z trhu, neváhejte a co nejdříve ho proměňte v oslnivý dezert.

Do skla!

Léto patří nakládání.

Zmrzlina podle Katky

Naše kolegyně Katka Kočičková umí nejlepší zmrzlinu na světě! Přísaháme. K dokonalosti vyladěná chuť, nepřeslazenost, hebká textura...

Večeře z grilu

V létě trávíme víc času na zahradě u grilu než vevnitř v kuchyni. Ugrilovat se dá téměř cokoli. Od předkrmu přes pořádný kus masa až po přílohu a dezert.

Stránky