Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoce

Zavřete oči a myslete na Vánoce... Cítíte, jak voní cukroví a punč? Představujete si, jak se plížíte ujídat bramborový salát?

Opojné vánoční likéry

Čím si zpříjemnit pečení cukroví? Kapkou domácího likéru.

Velká nádhera aneb netradiční vánoční dezerty

Lahodné dezerty opředené delikátní karamelovou krajkou, posypané jiskřivými křupavými krystalky griliáše či

Štědrý večer ze země jezer

Nejlepší na Vánocích je sejít se u jednoho stolu a užít si skvělé jídlo, pití i konverzaci.

Dýně ve všech podobách aneb nejlepší dýňové recepty

Jejich oranžová dužina si přímo říká o upečení, uvaření, zavaření – dýně už dávno nejsou odsouzeny do role kompotu s ananasovou příchutí.

Slaďoučké hrušky

Koření, ořechy, čokoláda či karamel – to všechno s jemnou chutí hrušek krásně ladí. Vybrali jsme pro vás nejlepší recepty s těmito hvězdami podzimu.

Do hodiny na stole

Rodina touží po teplé večeři a vy máte sotva čas doběhnout z práce a cestou domů sem tam něco nakoupit?

Putování za švestkovou vůní

Přecházejí od nachové přes sytě fialovou až k temně modré. Vypadají jako ojíněné ranní rosou a jejich zlatavá dužina je sladká jako med.

Snídaně v trávě

Proč jednou nezahájit den piknikem? Ať už si rozložíte deku v parku, na louce u lesa, nebo na vlastní zahradě, bude vám za ptačího zpěvu určitě chutnat.

Svačiny a svačinky

Přepadl vás malý hlad mezi hlavními jídly?

Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty

Jde to i bez masa (i když kousek slaniny či pár kostiček uzeného také neuškodí).

Česká kuchyně – sladká jídla

Jestli je česká kuchyně v něčem unikátní, pak jsou to sladká hlavní jídla.

Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky

Pořádně si osladit život, to opravdu umíme. Co je dobré, věděli už naši předkové a my v téhle lahodné tradici s radostí pokračujeme.

Česká kuchyně – zabijačka a další hody

Říká se, že když už jíme maso, měli bychom prokázat úctu poraženému zvířeti tím, že se postaráme, aby z něj nic nepřišlo nazmar.

Česká kuchyně – polévky

Poctivá polévka je základ všeho. Postaví na nohy, zahřeji i zasytí. A takové my tady opravdu umíme – pořádně husté a bohaté...

Česká kuchyně

Protože říjnové číslo Apetitu (vychází už 18.

Tajemná krása ostružin

Nechte se okouzlit sladkými svody šťavnatých temně fialových plodů, které právě dozrávají.

Česká kuchyně – maso a spol.

To je zlaté posvícení, to je zlatá neděle, máme maso a zas maso, k tomu kousek pečeně.

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

Svíčková s karlovarským, rajská s houskovým, křenová, koprovka... Bez omáček a knedlíků bychom se v české kuchyni rozhodně neobešli.

7x maso na gril

Grilování je něco mezi národním sportem a soutěžní disciplínou. Rozehříváme gril a pokukujeme k sousedům, co budou mít dnes oni. Klobásky? Špízy?

Stránky