Zvažujete pořízení rýžovaru, ale váháte, zda se vám to vyplatí? Třeba vám v rozhodování pomůže náš souhrn tipů, proč a jak rýžovar používat a jak jej maximálně využít. Připravíte v něm totiž nejen bezkonkurenční rýži, ale i zeleninu, maso...
Banány jsou celosvětově jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. Jeden z online obchodů s potravinami je dokonce uvádí jako nejprodávanější produkt z celého svého sortimentu. Který z nich si však vybrat? Jaký je rozdíl mezi...
Milujete kečup nebo vaše děti milují kečup. Dost možná dávno máte svůj oblíbený a jiný ani nekupujete. Někdy se však vyplatí otočit lahev a číst, a až potom vložit do košíku. Víte, podle čeho můžete vybrat nejlepší kečup?
...
Potřebuje zmrzlinový základ žloutkový krém? Můžu připravit zmrzlinu jen z mléka? Potřebuji smetanu? Můžete všechno a nemusíte nic. Zmrzlin existuje víc, žádný recept na jedinou správnou není. Záleží, co máte rádi a kolik času jste ochotni...
Jen si to představte. Přepadla vás chuť na sendvič, takže si jdete přichystat všechny suroviny, které zapečete v toustovém chlebu. Pak ale zjistíte, že vaše pečivo pokryla plíseň. Rádi byste plíseň jen odkrojili? Rozumíme, ale nedělejte to....
Jaká je nejlepší rada při nákupu zmrzliny? Čtěte, co se píše na jejich obalu. Jen tam se dozvíte, jestli se v ní nachází mléko, smetana nebo jen kokosový tuk a voda. Na obchodní názvy ani na cenovku nespoléhejte. Zmrzlinu však vyrobíte i...
Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni.
...
Bílý cukr je rafinovaný produkt, který má v určitém množství konzervační schopnosti. Je ale také surovinou, která je zapovězena diabetikům. Omezit její spotřebu se snaží ze zdravotních důvodu mnoho lidí. Obejde se ale bez bílého cukru...
Milujete čokoládu a sníte o výrobě vlastních pralinek nebo bonbónů? Aby čokoládové kouzlení dopadlo podle vašich představ, je důležité nezapomenout na dvě důležité věci: kvalitní čokoládu a její temperování.
...
Francouzská kuchyně byla vždy symbolem harmonicky poskládaných chutí a vůní. Do jejích pevných kulinářských základů neodmyslitelně patří i pět mateřských omáček, které jsou základem spousty dalších pokrmů. Víte, které to jsou a jak je...
Croissanty a další pečivo z plundrového těsta se u nás těší stále větší oblibě. Vznikají řemeslné pekárny, které nabízejí skvělé pečivo a dostáváme se do fáze, kdy to jako zákazníci dokážeme ocenit. Croissanty...
Používání divokých bylin, plevelů a květů v kuchyni patří k trendu, kterým se řídí ti nejlepší šéfkuchaři i cukráři. Buďte jako a oni a vyrazte na louku pro jedlé květy, se kterými jídlo doslova rozkvete, i když je za okny pošmourno. Rychle...
Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
Nedáte dopustit na českou klasiku? Vydatné, husté polévky a sytá jídla, která zahřejí na těle i na duši. Sladké hlavní chody, které máte spojené s bezstarostným dětstvím. To všechno si můžete dát v tradičním, ale i v moderním pojetí....
Řízek patří mezi stálice české kuchyně. Na rautech mizí vždycky jako první. Žebříček popularity vedou řízek kuřecí a vepřový, existují ale i další oblíbené varianty. Vždycky by však měly všechny být dozlatova vypečené, šťavnaté, měkké a...
Kupujete pokaždé tu část kuřecího, kterou zrovna potřebujete? Tedy prsa zvlášť, paličky nebo kuřečí čtvrtky zvlášť, skelet na vývar zvlášť? Cenově výhodnější je ale koupit celé kuře a doma jej naporcovat. Umět rozdělit kuře na jednotlivé...
Většina vegetariánů bez problému konzumuje kravské, ovčí či kozí sýry. Ty ovšem nejsou z hlediska vegetariánství tak bezproblémové, jak by se mohlo zdát. V čem může být pro vegetariána zádrhel?
...
Letošní prosincové vydání Apetitu pro některé čtenáře přineslo nemilé překvapení. Recept na pařížské trubičky z kuchařky Mirky van Gils nefungoval. A my se za ni se vší pokorou omlouváme. Jak se taková věc může stát?
...
Některé jsou naplněné, jiné zase duté. Liší se svou velikostí, tvarem, délkou a šířkou. Řeč je o těstovinách, kterých údajně existuje přes pět set druhů. Při běžném vaření nám ale bohatě postačí, když se zorientujeme v těch základních.
...
Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
Papinův hrnec, papiňák neboli tlakáč umí vařit rychle, což způsobuje přetlak, který se v něm vytváří. Jde o moderního kuchyňského pomocníka, který Mnozí se však práce s tlakovým hrncem obávají. Podívejte se s námi, jak tlakový hrnec...
Až se vydáte do své oblíbené indické restaurace, objednejte si k jídlu lassí. Svěží nápoj z jogurtu a vody zmírňuje palčivost jídla a zlepšuje trávení. Snadno a levně ho přitom připravíte i v domácích podmínkách. Máme pro vás tipy, jak si...
Medvědí česnek roste často v přírodních rezervacích a památkách, kde je chráněným druhem. O lahodnou česnekovou chuť jarní bylinky se ale ochudit nemusíte, má totiž příbuzného, který chutná velmi podobně. Česnek podivný lze najít v...
V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout.
...