0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
Pravá neapolská pizza je jen jedna: Připravte si ji doma
  • Poradna

Pravá neapolská pizza je jen jedna: Připravte si ji doma

Recept na pizzu není jen jeden, existuje v mnoha variantách. A teď nemyslíme jen suroviny navrchu, ale i těsta. Ovšem neapolskou pizzu si s žádnou jinou na světě nespletete. Charakteristická je nejen velkými nadýchanými okraji. Jak si ji...
Cmunda po kaplicku: Kde se vzala a jak si ji připravit doma?
  • Poradna

Cmunda po kaplicku: Kde se vzala a jak si ji připravit doma?

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...
Retro okénko: Připravte si katův šleh de luxe
  • Poradna

Retro okénko: Připravte si katův šleh de luxe

Katův šleh, lidově ‚kaťák‘, patří spolu se smaženým sýrem, gulášem a řízkem Ondráš k českým hospodským klasikám. V 80. a 90. letech minulého století nesměl v menu chybět, dnes už je spíše raritou. Pojďte si ho z nostalgie...
Spirulina, matcha a pandán: přírodní barviva z východu
  • Poradna

Spirulina, matcha a pandán: přírodní barviva z východu

Sladkovodní řasa spirulina patří mezi tzv. superpotraviny. Podívejte se s námi na různé podoby této sinice původem z Asie. Máme i tipy, kam s ním v kuchyni. Všestranné využití a blahodárné účinky jsou skvělým důvodem, proč naložit...
7 důvodů, proč si zamilovat sádlo
  • Poradna

7 důvodů, proč si zamilovat sádlo

Škvařené vepřové sádlo patří k základním pilířům naší kuchyně. Vylepší chuť polévky, dá se na něm smažit i péct, přitom stojí pár korun. Zjistěte, proč by nemělo chybět ani ve vaší lednici. ...
Krevety: Jak se v nich vyznat a co z nich připravit?
  • Poradna

Krevety: Jak se v nich vyznat a co z nich připravit?

Krevety patří mezi oblíbené dary moře. Jejich příprava je rychlá a snadná, ať už je připravujete na grilu nebo v oblbeném krevetovém koktejlu. Jejich maso je jemné, dostupné v různých podobách a velikostech. Prozradíme vám, jak krevety...
Jak na to: Začátečníkův průvodce kvašením zeleniny
  • Poradna

Jak na to: Začátečníkův průvodce kvašením zeleniny

Fermentace neboli kvašení je snadný způsob, jak z čerstvou zeleninu přeměnit na pikantní křupavou dobrotu plnou zdraví. Kvasit nemusíte jenom zelí, bakterie mléčného kvašení se postarají i jakoukoli zeleninu.  Zjistěte, co potřebujete...
Nejlepší asijské polévky, které miluje celý svět
  • Poradna

Nejlepší asijské polévky, které miluje celý svět

Horký vývar s nudlemi, rajská polévka nebo bramboračka platí za klasiky českých jídelníčků. Svoje místo si mezi oblíbenými polévkami však nacházejí i ty zahraniční. Konkrétně asijské polévky dovedou učarovat snad každému, kdo je ochutná....
Rychlé silvestrovské chuťovky pro nenadálou party
  • Poradna

Rychlé silvestrovské chuťovky pro nenadálou party

Silvestrovský večírek mnohým z nás může připadat jako nucená zábava. Občas máte prostě chuť ho po tom všem vánočním přejídání a setkávání se zkrátka vypustit. Co když si to však nakonec rozmyslíte a příchod nového roku zatoužíte...

Obchod Apetit