V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout.
...
Ing. Hana Málková vystudovala Vysokou školu chemicko-technologickou se zaměřením na kvalitu a bezpečnost potravin, je nutriční specialistkou organizace Stob, která pomáhá lidem bojovat s obezitou a odborným garantem Vím, co jím....
V chladných měsících roku je počasí vždycky trochu nevyzpytatelné. Tu a tam ofouknete, spolucestující v autobuse na vás kýchne a problém je na světě. Co takhle zkusit si zocelit imunitu přírodní cestou nebo se prostě pořádně zahřát? Před...
Vitamin K je nezbytný pro udržení zdravého těla a nachází se v řadě potravin. Je důležitý pro srážlivost krve, cévní stěny i pevnost kostí. Chcete přirozeně, bez tabletek z lékárny, zvýšit jeho příjem? Vyzkoušejte recepty na jídla, které ho...
Žaludek na vodě, ostrá bolest hlavy, dehydratace. Tuhle situaci už asi někdy zažil každý z nás. Novoroční rána mohou být těžká obzvlášť, pokud nejste zvyklí na větší množství alkoholu, tak trochu jste se nechali unést atmosférou a jednoduše...
Svou bohatou náplní a časovou náročností přípravy se podobají spíše dortu než koláči. Odměnu za vynaložené úsilí vám poskytne dokonalé propojení chutí všech oblíbených náplní, kde se v každém soustu koláče protknou pláty lahodného těsta s...
Je mnoho příležitostí, kdy si dát pěkně vypečená a kořeněná křidélka. Ať už je to sledování sportovních zápasů, oblíbených seriálů nebo během party grilovačky, tahle pikantní chuťovka přijde vhod prostě vždycky. Pojďte si podle našich rad...
Dnes už se posvícení tolik nedrží, ale ještě před pár desítkami let to byl významný svátek, na který se lidé těšili celý rok. Pojila se s ním řada významných událostí, jako zásnuby nebo svatby. A podle toho také hody vypadaly – podával se...
Zjistěte, jak na přípravu poctivého croissantu, který bude chutnat jak z francouzské pekárny. Pozvěte si domů kousek francouzské klasiky a nechte si provonět byt vůní pravé pâtisserie. Máme pro vás užitečné rady pekařských mistrů, díky...
Syrová strava je obecně považována za zdravou, protože obsahuje spoustu prospěšných látek, které se tepelnou úpravou ztrácejí. To do značné míry platí, ale není tomu úplně pořád. Existuje celá řada potravin, které bez správné kulinářské...
Škvařené vepřové sádlo patří k základním pilířům naší kuchyně. Vylepší chuť polévky, dá se na něm smažit i péct, přitom stojí pár korun. Zjistěte, proč by nemělo chybět ani ve vaší lednici.
...
Fermentace neboli kvašení je snadný způsob, jak z čerstvou zeleninu přeměnit na pikantní křupavou dobrotu plnou zdraví. Kvasit nemusíte jenom zelí, bakterie mléčného kvašení se postarají o jakoukoli zeleninu. Zjistěte, co potřebujete...
Milujete spojení křupavého listového těsta a jemného vanilkového krému? Pak vás francouzské millefeuille i ruská klasika dort Napoleon doslova nadchnou. Staňte se mistry francouzské cukrařiny a vyzkoušejte tyto snadné a přesto dokonalé...
Ať už jste nějaký čas v důchodu nebo patříte k nováčkům, snažte se z nabytého volného času vytěžit maximum. Jak? Vrhněte se do kuchyně, učte se vařit nová jídla a dejte zelenou potravinám, díky kterým bude vaše tělo plné síly.
...
Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
Mohlo by se zdát, že v dnešní době moderních bister a fast foodů jsou klasická lahůdkářství v pozadí zájmu, ale není tomu tak. Pojďte se podívat na zoubek těm nejoblíbenějším tradičním chuťovkám, které zůstávají v oblibě českých strávníků...
Jablečný ocet je všestranný pomocník. Využít ho lze v péči o vlasy a v malých dávkách prospívá organismu. Dokáže si také poradit s mastnotou, nečistotami, plísní a vodním kamenem. Nahradit jím můžete klasické čistící přípravky z drogerie....
Blízkovýchodní shakshuka představuje jednoduchou kombinaci dušených rajčat, paprik, cibule a sázených vajec. V Izraeli toto výživné jídlo snídají, ale podávat ho můžete i jako jako brunch, oběd i rychlou večeři. Její příprava je snadná,...
Koupili jste celé kuře a nevíte, jak ho zpracovat, abyste nemuseli nic vyhazovat? Stačí kuře správně naporcovat a z jednoho kusu uvaříte hned několik plnohodnotných jídel pro dva hladové krky.
...
Saláty jsou lehké, křupavé a plné zeleniny a dají se jíst každý den. Možná jste ale právě zatoužili po změně. Máme pro vás nápady na snadná jídla, ve kterých je zelenina hlavní hvězdou. Budou vás bavit.
...
Kvásek připravený z droždí a solného roztoku, dovede těsto pěkně nakypřit a pečivu dodat nový rozměr. Může za to reakce kvasinek nebo spíš jejich boj o přežití, které stojí za skvělým výsledkem slánkového pečiva. Fenomén slánku a pečení s...
Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...
Než se pustíme do vaření, obvykle jednotlivé suroviny loupeme, čistíme a omýváme. U mrkve, cibule nebo brambor je takový postup logický. Jak je to ale v případě syrového masa? Je vhodné ho mýt?
...
Složením, přípravou i vzhledem jsou metro a dammsugare podobné. Kdo koho inspiroval a jak se vyrábí originální sladké dezerty, kterým málokdo odolá? Vydejte se s námi na cestu ze Švédska do Česka a zjistěte, jak vznikly unikátní dezerty se...