Už ve 12 letech začal Adam Dostál s akciemi na burze. Rozjel spoustu podnikatelských nápadů, některé se chytly, jiné skončily krachem. Neúspěchu se ale rozhodně nezalekl, jeho poslední projektem je úspěsná značka Grig, pod kterou prodává...
Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Úspěšná slovenská cukrářka a designérka dortů Petra Tóthová, která má své fanoušky také v Česku, je poslední měsíce v jednom kole. Ve středu 27. září 2023 jde do prodeje její nová kniha Cukrárna Petry Tóthové. V říjnu se objeví na...
Kefalonie patří k oblíbeným turistickým destinacím a ne nadarmo se jí přezdívá perla Jónského moře. Mě tato řecká ostrovní dáma uchvátila nejen antickou historií, tradičním folklórem nebo jednou z nejkrásnějších pláží na světě, ale také...
Nejnovější „Línou“ kuchařku z edice Apetit sepsala redaktorka Apetitu Darina Sieglová. Pro koho je kniha určená? A jak si sama autorka ulehčuje život v kuchyni?
...
Tak dlouho je štvalo, že místo čerstvých japonských nudlí všude narážejí na polotovary, až si založili vlastní výrobnu. Parta přátel dovezla technologii z Japonska a zaplnila nejen díru na trhu, ale také dala práci lidem...
V Reykjavíku najdete špičkové restaurace, Islanďané si ale rádi pochutnávají na fastfoodu. Dopustit nedají na hot dogy, hranolky, burgery ani fish and chips. Když však vaří doma, tak upřednostňují tradiční jídla z lokálních surovin....
Grapefruitová, hollywoodská nebo osmnáctidenní. Tak se jmenuje jedna a ta samá dieta, jejíž popularita byla na vrcholu během zlaté éry Hollywoodu, ale někdo ji dodržuje i dnes. Na jakém principu funguje a proč je v očích odborné veřejnosti...
Známá módní ikona Gabrielle „Coco“ Chanel způsobila začátkem minulého století doslova poprask v dámské konfekci. Zrušila korzety, zkrátila sukně a naučila ženy nosit kalhoty. Úspěšná návrhářka si po celý život držela štíhlou postavu a...
Patříte mezi milovníky dobrého jídla a na pravý gurmánský zážitek nedáte dopustit? Pak vás jistě nadchne dovolená do zemí, které jsou známé svou špičkovou gastronomií a kvalitními ingrediencemi. Nechte se unést chutěmi Španělska a Itálie....
Češi jsou národem houbařů, ale když už se v restauraci nějaké houby objeví, jsou to hřiby, žampiony nebo hlíva. Tím to hasne. Anně Grosmanové chybí restaurace, která by nabízela širší paletu hub a jejich různé zpracování, a také ví, kde...
Jeden z nejznámějších českých kuchařů vyrazil za dalším dodavatelem – zavítal do Černčic v Ústeckém kraji, kde zjišťoval původ vajíček pro snídaňovou nabídku a také to, jak se zachází s nosnicemi.
...
Rakousko-uherská kuchyně měla na tu naši nesporný vliv a mnoho receptů jsme přijali za vlastní. Co by byl nedělní oběd bez řízku a odpoledne bez kávy a štrúdlu! Připomeňte si s námi ta jídla, která se k nám...
Dny Marianne, které probíhaly od pátku 15. 9. do neděle 17. 9. 2023, jsme si my všechny v redakci opravdu užily. V sobotu 16. 9. jsem se sešly v Metropoli Zličín, abychom návštěvníkům obchodního centra zpříjemnily nakupování ochutnávkou...
Bakterie mléčného kvašení dodávají zelí chuť i zdraví prospěšné látky. Kysané zelí je skvělým zdrojem vitaminu C, probiotik, vlákniny a minerálů. Navíc z něj uvaříte spoustu skvělých jídel.
...
Unikátní recepty našich předků od pamětnic a pamětníků napříč Českem sbírá Petra Burianová. V rámci natáčení třetí řady pořadu Pečení na neděli se kvůli tomu vydala i za českými krajany do zahraničí.
...
V malebném kraji na břehu řeky Berounky, nedaleko hradu Karlštejn, vznikají v Zadní Třebani poctivé české koláče nejrůznějších velikostí. Už více než sedmnáct let je tady pod značkou Koláčové dobroty chystá podnikatelka Marcela Soukupová....
Vítězka soutěže MasterChef Česko Kristína Nemčková sbírá zkušenosti v zahraničí a nyní pracuje v nejlepší restauraci světa – Geranium v Dánsku. Pro Apetit píše o gastronomických trendech. Tentokrát se podělila o svou zkušenost se...
Viscerální tuk je tuk, který se hromadí v dutině břišní a obklopuje orgány. Může zvyšovat riziko chronických onemocnění, jako jsou srdeční choroby, cukrovka 2. typu a některé typy rakoviny. Naštěstí existují způsoby, jak viscerální tuk...
Dnes máme na výběr z více než dvou desítek tisíc restauračních zařízení, které nabízejí českou kuchyni, ale i velký výběr kuchyní ze všech koutů světa. Za socialismu se sem tam objevila kuchyně francouzská nebo čínská, převažovala ale...
Systém školního stravování v České republice je potřeba změnit, upozorňuje iniciativa Skutečně zdravá škola. Kvůli vyhlášce totiž musí být každému dítěti vydaná určitá gramáž porce, děti ale jídlo vyhazují. Podle průzkumu by stačilo...
Dubaj je známá svými luxusními hotely, mrakodrapy a světově proslulými podniky, ale nabízí také řadu restaurací, které překvapí svou chutí a autentičností, aniž by výrazně zatížily vaši peněženku. I s menším rozpočtem si můžete v Dubaji...
Všechno, co milujete na Big Macu, ovšem ve formě tacos? Geniální nápad, který jsme museli vyzkoušet! Big Mac tacos nebo také smash burger tacos jsou skvělá večeře i party jídlo. Budete potřebovat poměrně hodně surovin,...
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp.
...