Když péct, tak podle nejlepší z nejlepších. Iveta Fabešová je nejen vyhlášená cukrářka, na jejíž cukroví a zákusky se stojí fronta, ale ona své sladké know how předává i dál – prostřednictvím kurzů nebo kuchařky Vše sváteční. Právě z této...
Každý, kdo peče vánoční cukroví, to zná. Těsto je připravené, tvary vykrojené a upečené, ale teprve správný krém dodá cukroví ten pravý šmrnc. Letos se můžete nechat inspirovat nejen receptem na klasický máslový krém, ale i jeho moderními...
Pečení cukroví, besídky, večírky, nákup dárků a velký úklid? To během adventu zabere dost času a to poslední, co se vám chce, je ještě čarovat v kuchyni a vymýšlet pro celou rodinu večeři, která zasytí a bude chutnat všem. Dejte prostor...
Když se řekne svatý Mikuláš, většina z nás si okamžitě vybaví příběh o hodném staříkovi s bílým plnovousem, který obdarovává děti sladkostmi a drobnými dárky. V mnoha zemích po celém světě je 6. prosinec dnem, kdy tento světec, známý...
Podobné recepty na tyčinky z jednoduchého křupavého ořechového těsta zdobené lesklou bílkovou polevou najdete téměř ve všech starších kuchařkách. Jejich příprava je opravdu rychlá, to je ale jenom příjemný bonus – nejdůležitější je, že...
Na české scéně najdete stovky foodblogů, každý s vlastním specifickým rukopisem a přidanou hodnotou. Blog Buchta v troubě, který už roky tvoří Lucie Nováková, se zaměřuje na neobyčejná jídla z obyčejných surovin – těch, které jsme trochu...
Každoročně 5. prosince je u nás na chvíli vše zahaleno do kouzelné atmosféry – přichází totiž Mikuláš a jeho pomocníci. Tento den je nejen o obdarovávání, ale také o připomenutí starých zvyků a rituálů, které se udržují po staletí....
Kristina Lund, známá jako Děvče u plotny, s lehkostí propojuje české vánoční tradice s kouzlem švédského minimalismu. Co se děje u její plotny o Vánocích? Povídaly jsme si o cukroví, tradicích a samozřejmě o jejím osvědčeném receptu na...
Co se vánočního cukroví týče, každá rodina má své stálice a osvědčené kousky. Někdy ale není od věci zkusit i něco nového. Abychom měli inspiraci, uspořádali jsme v redakci anketu. I když linecké a vanilkové rohlíčky nechybí v repertoáru...
Má bohatou chuť i historii, její příprava může být zážitkem a umí zahřát tělo i duši. Řeč je o vietnamské kávě, která dávno překročila hranice země svého původu a podobně jako vietnamská kuchyně si získala fanoušky po celém světě. Existuje...
Uhlířina je jídlo, které v jediném soustu připomene domov, tradici a českou kuchyni ve vší její poctivosti. Brambory a špek nebo klobása se s trochou péče promění ve vydatný pokrm, který si zamiluje každý. A když přidáte nočky a kysané zelí...
Oscarová herečka Halle Berry za dva roky oslaví šedesáté narozeniny a zdá se, že objevila elixír mládí. Naštěstí si své tipy a triky nenechává pro sebe. Jak se hvězda filmů Ples příšer nebo série X-Men udržuje ve...
Chcete poznat kapra jinak než jen jako součást vánoční tabule? Rozhodně to stojí za to! Zavedeme vás do historie dvou tradičních pokrmů, které se s českou kuchyní pojí po staletí. Objevte tajemství kapra načerno – pokrmu, který překvapuje...
Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...
Její jméno je ve sladkém světě české cukrařiny pojmem. Iveta Fabešová je vizionářka, žena, která propojuje tradiční a klasické recepty s trendy. Její zákusky jsou doslova uměleckými díly, její vaječný koňak chutná jako Vánoce. A návštěva...
Rozhodli jsme se v redakci vyřešit každoroční rohlíčkový spor a jednou provždy rozsoudit, které vanilkové rohlíčky jsou nejlepší: z mandlí, vlašáků nebo lískových oříšků?
...
Blogování a sdílení receptů se Romana Böhmová, alias Na skok v kuchyni, věnuje už skoro deset let. Na jejím blogu najdete recepty na rychlé večeře, slavnostní obědy, chutné a zdravé svačinky, které si oblíbí i děti, a také propracované...
Je tu další díl našeho seriálu Školní rok v kuchyni s UMEM, a tentokrát vás společně s řezníkem Františkem Kšánou ml. zasvětíme do tajů přípravy masa — od nákupu až po servírování. Dozvíte se, proč maso není potřeba před vařením umývat...
Popraskané sušenky crinkles okouzlí nejen svým vzhledem: při pečení provoní celou kuchyni neodolatelnou čokoládovou vůní a jejich přípravu zvládnou i začátečníci. Jsou jemné, vláčné, a jakmile ochutnáte první kousek, zjistíte, že jedna...
Darina Křivánková nedělá nic napůl a ví, jaké to je „nabít si hubu“. Jako novinářka psala o filmech i o jídle, měla bytovou restauraci na faře i bistro Topinka v Českém Krumlově. Říká, že dnešní padesátnice byly vychovávány jako tažné krávy...
Péct na Vánoce s Besky? Zní to nebesky, že? Populární kuchařka a vítězka soutěže MasterChef si sice užívá sladké pečení po celý rok, ale Vánoce pro ni mají speciální atmosféru, kterou dotváří pečení (a ochutnávání) cukroví. Jaký recept...
Vítěz soutěže Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou novou knihu nazvanou jednoduše Kuchařka. Kmotrou se stala cukrářka Mirka van Gils Slavíková, která o mladém cukráři prohlásila, že mnoho talentů jako on ve své praxi...
Přemýšlíte, kam na skvělé víno a dobré jídlo k tomu? Již nemusíte. Oblíbený vinný bar a restaurace Vinograf změnil koncept a s novými šéfkuchaři přišlo i nové menu, které vás ohromí. Skvěle ladí s pečlivě vybranými víny a na vás už je jen...
Při pečení cukroví a drobného pečiva nezáleží jen na receptu a troubě, ale i na plechu, který používáte – zda má vyšší či nižší okraj, je černý nebo světlý... Jeho výběr proto nepodceňte, výsledek pečení může ovlivnit víc, než byste...