Smíchem ani pláčem nešetřila, svou bezprostředností ovládla televizní show amatérských pekařů a cukrářů Peče celá země. V deseti soutěžních kolech porazila Martina Kynstlerová jedenáct soupeřů a teď...
Kolagen se v posledních letech stal ve světě reklamy prostředkem ke znovunabytí mládí, krásy a pružnosti. Pozitivní účinky kolagenu na pleť a klouby v doplňcích stravy prokázány nejsou, přesto je zajímavým tématem. Recenzi na hydrolyzovaný...
Je zelený, nadýchaný a fotogenický. Mechový dort je díky svému složení také zdravější alternativou mlsání. Nenechte se zmást, typickou zelenkavou barvu nezískal od potravinářského barviva, ale díky špenátu. Jeho chuť si získá i zapřisáhlé...
Uprostřed Atlantského oceánu, na jednom z Azorských ostrovů, se nachází nejstarší čajová farma v Evropě. To z ní dělá nejenom evropský unikát, ale zároveň výrobce těch nejchutnějších čajů. V 19. století se zde nacházelo šest továren na...
Její jméno je nejvíce spojováno se svržením francouzské monarchie a výrokem „Ať jedí koláče“. Ten sice zřejmě nikdy nevyslovila, ale zatímco její lid živořil, ona si užívala si bujaré oslavy a milovala luxus. Co ale tato významná žena,...
Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotických Filipín a poznejte typické suroviny a pokrmy tamní kuchyně.
...
České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
Jednu z nejslavnějších českých modelek obdivují lidé po celém světě. Není tedy divu, že kromě jiného je ve středu pozornosti i její jídelníček. S jeho složením se Karolína Kurková vůbec netají. Jaká jídla se v...
Stesk po domově, fascinace naší kulturou nebo udržování kulturního odkazu. Tři z mnoha motivů, které stojí za vznikem českých restaurací a hospod v zahraničí. Po celém světě jich...
V řecké kuchyni hraje hlavní roli čerstvá zelenina, ryby, olivový olej, víno, jehněčí maso, chléb pita, olivy, bylinky, sýr feta a bílý jogurt. Seznamte se s řeckými specialitami, na dovolené v Řecku to určitě zúročíte.
...
Tipů na rychlé večeře není nikdy dost. Tentokrát jsme se rozhodli výběr zúžit na ty, které budou do půl hodiny na stole a do celkového energetického příjmu vám přibude maximálně 400 kilokalorií. To je zhruba pětina denního energetického...
Chystáte se cestovat letadlem a nechcete se spoléhat na nabídku občerstvení na palubě? Pokud vám právě vrtá hlavou, zda si vůbec od letadla můžete vzít jídlo, máme pro vás přehledný návod, co bez obav přidat do příručního zavazadla a s čím...
Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Ve třetím dílu seriálu o vaření ovocných knedlíků se podíváme na odpalované těsto. Vysvětlíme techniku odpalování, nabídneme recepty a zmíníme i další sladká jídla s ovocem, která se podobně jako knedlíky vaří a podávají s cukrem, máslem,...
Nejdříve koronakrize, nyní rapidní zvyšování nákladů, inflace a úbytek obědových strávníků, kteří si zvykli na práci (a oběd) z domu. Problémy, se kterými se potýká mnoho českých restaurací. Vyplývá to z průzkumů, které si zadala společnost...
Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
Apetit piknik je událost, kterou v redakci připravujeme několik měsíců. Proto jsme vždy napjatí, zdali se vynaložené úsilí promění v úspěch. A co je pro nás tou největší odměnou? Návštěvníci se spokojenými chuťovými pohárky a úsměvem od...
Kdo jiný by nás měl naučit, jak připravit domácí zmrzlinu než autorka kuchařky Zmrzliny. Redaktorka Apetitu Katka Kočičková vás seznámí s typy zmrzlin, poradí, jak si jednoduše vyrobit nanuky či zmrzlinu bez stroje, ale také vysvětlí, komu...
Čerstvá data z velkého srovnávacího průzkumu FOOD, který iniciovala Evropská unie, mluví jasně. V restauracích si Češi dávají českou klasiku. Proč nesáhnou po něčem lépe stravitelném? Jak jsme na tom oproti ostatním zemím?
...
Svátek matek slaví téměř každý, ale na Den otců se často zapomíná. Přitom i tatínci si zaslouží odměnit za péči, kterou nám věnovali. A jak vyjádřit nejlépe své díky? Přece dobrým jídlem, u kterého strávíte další krásné společné chvíle...
Jídlo, pití, dobrá nálada a počasí jako z katalogu na letní dovolenou – to všechno vás i letos čeká v sobotu 18. června v pražském parku Grébovka na Apetit pikniku! Oprašte tašky a košíky, je tady další ročník gastronomického festivalu...
Šéfkuchař Jaroslav Sapík ochutnal ve světě ze zvědavosti maso nejrůznější exotických zvířat žijících v divoké přírodě, ale na českou zvěřinu nedá dopustit. Sám si ji umí ulovit, vyvrhnout i rozbourat. „Kuchař, který by neuměl rozbourat maso...