Přezdívá se jí španělská kouzelnice nebo také Madonna z Madridu. I před padesátkou je stejně krásná, jako když se v šestnácti letech poprvé objevila ve filmu s názvem Šunka, šunka. Je právě tenhle masný produkt oblíbené jídlo Penélope Cruz?...
Krémová, hedvábná, žádné suché cucky! Připravit dokonalá míchaná vejce není jen tak. K výsledku však vede více cest. Připravit je můžete klasickým způsobem, anebo také v kávovaru či ve vodním víru. Právě tyto varianty...
Maďarský buditelský spisovatel Jókai pocházel z Komárna a miloval tuhle polévku, nyní zvanou Jókai bableves, která dodnes patří mezi desítku nejoblíbenějších maďarských jídel. Pojďte si ji s námi připravit.
...
Co všechno nakoupíte na farmářských trzích v Maďarsku a jak moc se liší od těch českých? Lokálním tržištěm v maďarském městě Eger vás provede Michaela Romanová, zakladatelka projektu Nalok.
...
K pořádné snídani patří také nápoj. Studený pomerančový džus nemusí každému dělat dobře na žaludek, často volíme mezi kávou a čajem, případně si dáme obojí. Jaký z těchto nápojů je pro tělo prospěšnější? Pojďme se podívat na účinky kofeinu...
Gwenyth Paltrow se nedávno svěřila se svými stravovacími návyky v podcastu The Art of Being Well. Moderátorovi řekla, že si jako první věc do žaludku dává až v poledne kávu a obědvá vývar z kostí. Svým skromným jídelníčkem vzbudila vzbudila...
Na dovolenou v Turecku, Blízkém Východě nebo na Balkáně nemusíte vzpomínat jen s albem fotek. Provoňte vaši kuchyň tímto sladkým dezertem Osmanské říše a připravte si baklavu! Provedeme vás.
...
Když se řekne kuchyně devadesátých let, každému se vybaví něco jiného. Všichni se ale pravděpodobně shodneme na kuřeti s broskví. Na menu se často promítala touha dohnat západ, začaly se objevovat steaky, burgery a hranolky se podávaly snad...
Krémová, hedvábná, žádné suché cucky! Připravit dokonalá míchaná vejce není jen tak. K výsledku však vede více cest. Oslovili jsme několik osobností a zeptali se na jejich metodu. Dva nezvyklé postupy jsme také...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
V Americe běžně najdete zážitkové restaurace s různými tématikami od věznice po oblíbené seriály. Restaurace Heart Attack Grill v Las Vegas je ve stylu nemocnice, čímž už tak vzbuzuje kontroverzi. Vlnu nevole majitelé podniku zvedli hlavně...
V televizi Nova odstartoval pořad, kde soutěží nejlepší restaurace Česka. Redaktorka Darinka byla při natáčení a následně navštívila tři z postupujících. Apetit tak přináší malou ochutnávku jejich menu, protože koukat...
Systém školního stravování v České republice je potřeba změnit, upozorňuje iniciativa Skutečně zdravá škola. Kvůli vyhlášce totiž musí být každému dítěti vydaná určitá gramáž porce, děti ale jídlo vyhazují. Podle průzkumu by stačilo...
Sympaťačka Bridget Jones, vraždící tanečnice Roxie Hart z muzikálu Chicago nebo Oscarem ověnčená Judy – tyto a spoustu dalších rozmanitých postav ztvárnila hollywoodská herečka Renée Zellweger. Její život doprovázalo nezdravé řízené...
Odborníci na výživu v posledních letech sacharidy označují jako hlavního viníka nadváhy a obezity. Sacharidy jsou přitom téměř ve všem, co máte rádi, a tělo je navíc potřebuje k výrobě energie. Všechny sacharidy ale nejsou pro tělo...
Pokud se nechcete s Jevhenem Klopotenkem dostat do křížku, neříkejte mu, že boršč je jen jídlo. Polévka z řepy a masa je pro něj ztělesněním všeho, za co Ukrajina bojuje. Po roce války s Ruskem využívá ukrajinský šéfkuchař polévku jako...
Zvládne je každý začátečník, protože jsou velmi jednoduché, ale zaroveň si na nich skvěle pochutnáte. Zařaďte do svého cukrářského repretoáru sladké chlebíčky, které se vám budou hodit kdykoliv vás přepadne nečekaná chuť na sladké. Navíc do...
Zdeňek Pohlreich po právu patří k ikonám české gastronomie. Vede tři restaurace, píše a vydává kuchařky, produkuje televizní pořady a v současné době ho můžeme vidět v novém pořadu, v němž hledá nejlepší restauraci v...
Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete.
...
Francesinha, v portugalštině „malá Francouzka“, je sendvič, který vás zbaví hladu dokonale. Nepředstavujte si ovšem tradiční svačinku, s níž můžete brázdit ulice Porta. Spíš se jedná o sváteční oběd místních a gastronomický cíl mnoha...
Zdeňek Pohlreich po právu patří k ikonám české gastronomie. Vede tři restaurace, píše a vydává kuchařky, produkuje televizní pořady a v současné době natáčí nový pořad, v němž hledá nejlepší restauraci v Česku.
...
V Lucembursku se mísí kuchyně francouzská s portugalskou, italskou i belgickou. Jana se do tohoto kulinářského ráje přestěhovala před osmnácti lety. Provdala se za místního šéfkuchaře, od něhož se začala učit místní...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...