Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
1.5/5 Počet hodnocení: 422

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2409 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 23 g
Tuky 191 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Játrová paštika patřila ke stálicím našeho dětství, na školních výletech se v chlebnících pravidelně střídala s turistickým salámem a s taveným sýrem. Pokud na ni z té doby nemáte nejlepší vzpomínky, dejte šanci domácí verzi. Její příprava je jednodušší, než by se mohlo zdát, a výsledek předčí všechna očekávání. Jelikož se nezavařuje, je třeba ji uchovávat v lednici a spotřebovat co nejdřív. Stačí ovšem jedno posezení s přáteli a budete vařit druhou dávku! Během silvestrovských oslav s ní zaručeně sklidíte velký úspěch!

Játrová paštika patřila ke stálicím našeho dětství, na školních výletech se v chlebnících pravidelně střídala s turistickým salámem a s taveným sýrem. Pokud na ni z té doby nemáte nejlepší vzpomínky, dejte šanci domácí verzi. Její příprava je jednodušší, než by se mohlo zdát, a výsledek předčí všechna očekávání. Jelikož se nezavařuje, je třeba ji uchovávat v lednici a spotřebovat co nejdřív. Stačí ovšem jedno posezení s přáteli a budete vařit druhou dávku! Během silvestrovských oslav s ní zaručeně sklidíte velký úspěch!

Suroviny

máslo 200 g
odblaněných a očištěných
nakrájených na půlkolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 PL
lístky, nakrájených najemno
petrželka 1 PL
nakrájené najemno
nebo jiného dezertního vína
2 ks
sadelkový řez bez kostí, utřené
na zalití, rozpuštěné, podle potřeby