Smíchem ani pláčem nešetřila, svou bezprostředností ovládla televizní show amatérských pekařů a cukrářů Peče celá země. V deseti soutěžních kolech porazila Martina Kynstlerová jedenáct soupeřů a teď...
Její jméno je nejvíce spojováno se svržením francouzské monarchie a výrokem „Ať jedí koláče“. Ten sice zřejmě nikdy nevyslovila, ale zatímco její lid živořil, ona si užívala si bujaré oslavy a milovala luxus. Co ale tato významná žena,...
Jednu z nejslavnějších českých modelek obdivují lidé po celém světě. Není tedy divu, že kromě jiného je ve středu pozornosti i její jídelníček. S jeho složením se Karolína Kurková vůbec netají. Jaká jídla se v...
V řecké kuchyni hraje hlavní roli čerstvá zelenina, ryby, olivový olej, víno, jehněčí maso, chléb pita, olivy, bylinky, sýr feta a bílý jogurt. Seznamte se s řeckými specialitami, na dovolené v Řecku to určitě zúročíte.
...
Chystáte se cestovat letadlem a nechcete se spoléhat na nabídku občerstvení na palubě? Pokud vám právě vrtá hlavou, zda si vůbec od letadla můžete vzít jídlo, máme pro vás přehledný návod, co bez obav přidat do příručního zavazadla a s čím...
Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
Šéfkuchař Jaroslav Sapík ochutnal ve světě ze zvědavosti maso nejrůznější exotických zvířat žijících v divoké přírodě, ale na českou zvěřinu nedá dopustit. Sám si ji umí ulovit, vyvrhnout i rozbourat. „Kuchař, který by neuměl rozbourat maso...
Markétu Pavleje zná u nás každý milovník dobrého jídla. Svému blogu o vaření Kitchenette.cz se věnuje mnoho let a vydala několik kuchařek. Vidět ji můžete například pravidelně na kurzech vaření Gourmet Academy!
...
Amatérští kulináři z řad čtenářů Apetitu každý rok přijíždějí na piknik s domácími dobrotami, které připravili s obrovským nadšením a láskou. Mnozí z nich pak svůj koníček přemění na svou novou profesi. A jde jim to pořád skvěle! Vybrali...
Šéfkuchař a majitel několika restaurací, Zdeněk Pohlreich, je známý především jako nekompromisní šéf z televizního pořadu Ano, šéfe. Prý už ale není tak přísný, jak býval, a tak jsme se ho zeptali, co si o současném kulinářském prostředí...
Řeč však není o jídle, ale o speciální keramické nádobě, která tvoří na počkání ty nejlepší pokrmy. Ne náhodou proto povýšilo venkovní vaření do úplně jiné dimenze. Pečení pizzy, chleba a koláčů, grilování, pomalé vaření, uzení nebo dušení....
Besky alias Veronika Dinišová (za svobodna Beskydiarová) byla od začátku v soutěži MasterChef horkou kandidátkou na výhru. Diváci i porotci obdivovali nejen její kulinářský talent, ale také schopnost koncentrace, se kterou všechna jídla ve...
Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže.
...
Plátek veky obložený rostbífem a cibulovou majonézou byl vyhlášenou pochoutkou prvorepublikové smetánky, pro kterou si zamiloval král komiků Vlasta Burian i prezident Masaryk. "Vynález" chlebíčku se připisuje lahůdkáři Janu Paukertovi,...
Princezna Diana byla miláčkem nejen Velké Británie ale celého světa. Byla módní ikonou, tváří mnoha charitativních organizací, noblesní dámou a manželkou prince Charlese. Princezna fascinuje lidi i po smrti. Ať jde o její povahu, šatník...
Když se řekne typicky turecké jídlo, mnohým se pravděpodobně vybaví oblíbený kebab. Jenže to není zdaleka všechno. Turecká kuchyně je jednou z nejrozmanitějších na světě, tak se o ní pojďte dozvědět víc.
...
Snad nic nemilují Švédové tolik jako přestávku na kávu, během které si dají něco menšího k zakousnutí, vypijí pořádný hrnek silné kávy a proberou všechno podstatné – od tipů na vítěze reality show až po plány na oslavy slunovratu.
...
Rozlohou malé Švýcarsko překvapuje pestrostí svých chutí, které nezapřou vliv sousedů. Pokrmy jsou většinou jednoduché a velmi syté. Horalé se v minulosti naučili chytře využívat nejdostupnější a současně velmi výživné suroviny –...
Charismatický britský šéfkuchař Paul Hollywood se proslavil jako porotce populární pekařské soutěže The Great British Bake Off. Vášeň k pekařství ho však provází již od dětství. Nahlédněte do života oblíbeného britského pekaře a připravte...
Dnes pro vás máme pozvánku do mléčného baru. Budapešťská pomazánka patřila v jeho nabídce ke stálicím od 50. let minulého století. Recept na ni je jednoduchý a stačí do něj jen pár surovin, které nejspíš máte doma. Paprikovou pomazánku si...
Marek Pavala své kuchařské umění poprvé ukázal v soutěži MasterChef a od té doby se věnuje gastronomii na plný úvazek. Plotnu vystřídal v roce 2018 za otevřený oheň a jeho outdoorová škola vaření Camp Fuego se těší velké popularitě. Co ho...
Začátek ramadánu připadá v roce 2022 na 1. dubna a potrvá až do konce měsíce. Jak tento důležitý měsíc muslimové prožívají? Jaká pravidla dodržují a kdy jedí?
...
I když byl šéfkuchařem luxusních restaurací, miloval jídlo od obyčejných lidí a ‚nablýskané‘ podniky nesnášel. Hubený, potetovaný a v kožené bundě žil spoustu let na hraně, než se ve čtyřiačtyřiceti letech stal spisovatelskou a televizní...
Donna Hay je přední australská food redaktorka a jedna z nejprodávanějších autorek kuchařek. Její nové recepty a moderní kabát některých již prověřených pokrmů jí vynesly řadu ocenění a oblibu nejen mezi australskými fanoušky.
...