Ikonická restaurace Alcron oslavila první výročí své nové éry. Při této příležitosti si oblíbené místo všech milovníků gastronomie připravilo nové zajímavé menu. Jeho autorem je nový šéfkuchař restaurace Alcron Richard Bielik, osobnost...
Tatarák, ve světě známý také jako steak tartare, je pokrm, který si získal srdce gurmánů po celém světě. Tento pokrm ze syrového masa má rozmanité regionální variace. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších druhů tataráku z různých...
Demi Moore letos zazářila na filmových festivalech v kontroverzním a satirickém snímku Substance, kde ztvárnila stárnoucí televizní hvězdu, která dostane příležitost stát se mladší a krásnější verzí sebe sama. A ačkoliv americká herečka i...
Srpen, to jsou prázdniny, teplo, slunce a volnost. Přesně tak jsme také přistoupili k přípravě srpnových receptů do Apetitu a vyrazili vařit na oheň do přírody. Aby to bylo zábavnější, přizvali jsme k tomu děti a psy, ačkoliv naše...
Markéta Hrubá je bez nadsázky českou lanýžovou královnou. Její e-shop Lanýže od Markéty znají všichni milovníci této vzácné houby a ti, co její produkty ještě neznali, je mohli letos v půlce června ochutnat na Apetit pikniku. Díky její...
Na Jadran jezdí Lenka Laus už odmalička. V dětství tam trávila prázdniny, po střední škole se stala delegátkou cestovní kanceláře Vítkovice Tours, dnešní Travel Family. S turisty v ní pracuje dodnes a ve volnu je ještě...
Koblihy jsou jedním z nejpopulárnějších českých dezertů. Když se spojí s tvarohem a jahodami, nemají ostatní sladké dobroty šanci. Pavel Berky si každý měsíc vybere z časopisu Apetit recept, který otestuje, a natočí k němu video.
...
Jane Seymour všichni známe jako laskavou doktorku Quinnovou ze stejnojmenného seriálu. A i když od jeho poslední řady uběhlo bezmála třicet let, britská herečka, která letos oslavila třiasedmdesáté narozeniny, vypadá stále naprosto...
Jana Florentýna Pišová v květnu letošního roku oznámila, že končí se svým populárním blogem Kuchařka pro dceru. Ze světa gastronomie ale neodchází, na Apetit pikniku všem fanouškům prozradila, co chystá do budoucna, a představila své nové...
Kanadská královna country popu, která překonala boj s lymskou boreliózou, se netají tím, že velmi dbá o své zdraví i fyzičku, díky čemuž před blížící se šedesátkou předvádí na koncertech neuvěřitelné výkony. Zjistěte, jak se Shania Twain...
Debatami o tom, proč u nás v Česku něco nejde tak jako jinde, jsem za posledních 15 let strávila hodně času. Byly to diskuse například o tom, proč nemáme v obchodech více farmářských produktů nebo jak dlouho to ještě bude...
Kristína Nemčková se zapsala do paměti všech fanoušků gastronomie jako nejmladší vítězka reality show MasterChef Česko. Díky své neuvěřitelné píli a nezměrnému talentu se po výhře vypracovala až na pozici sous chef vyhlášené dánské...
Na začátku byla touha udělat dětem dobrý, poctivý nanuk. Dnes je Lelí a Jakub Hnidákovi vyrábějí pod značkou Lunar – jejich chladivé sladkosti jsou neobvyklé, hrají barvami a chuťově vás vynesou do nebes, ať je vám pět nebo...
Na Apetit pikniku, který se konal v půlce června, vystoupil na pódiu i Vojta Vrtiška, vítěz třetí řady Peče celá země. Vojta patřil od začátku soutěže mezi naše favority, a tak jsme se nemohli dočkat, až se s ním potkáme. Rovnou jsme se ho...
Nejlepší českou výčepní v Česku pro letošní rok se stala Klára Brodecká. Na slavnostním galavečeru v Holešovické tržnici v Praze převzala titul Pilsner Urquell Master Bartender. Porotu přesvědčila svými znalostmi a dovednostmi i...
Dua Lipa je výraznou osobností současné pop music. Teprve osmadvacetiletá britsko-albánská zpěvačka už získala několik cen Grammy a je jednou z nejhranějších interpretek na Spotify. Ale jak nedávno prozradila v podcastu Dish, je taky velká...
Vyhlášený cukrář Josef Maršálek s naším časopisem často spolupracuje, a tak je jasné, že nesměl chybět v půlce června na Apetit pikniku. Ještě před tím, než vystoupil na pódiu, jsme se ho zeptali na pár otázek.
...
Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle...
Český cukrář Josef Maršálek představil svou vlastní limitovanou edici designových mís. Jsou nejen praktické pro využití při pečení a vaření, ale vynikají i svým vzhledem. Kameninové mísy s název In the Meadow Maršálkovo jsou výsledkem jeho...
Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po...
Plněné papriky v rajčatové omáčce se pro mnohé z nás staly symbolem léta. Právě papriky a také rajčata v tu dobu dozrávají, jsou plné chuti a byla by škoda toho nevyužít. Proto si pojďme představit osvědčený recept na tuto...
Projeďte se s námi světoznámým závodem. Nemusíte šlapat na kole, stačí cestovat prstem po mapě a příborem po talíři při ochutnávání toho nejlepšího z regionů, kterými závodníci pojedou. Nenechte se zmást názvem závodu, podíváme se i do...
Karlovarský filmový festival je v plném proudu. Lidé do lázeňského města přijíždějí především za kulturou, avšak najdou se i tací, kteří návštěvu chtějí spojit s gastronomickým zážitkem. Kde načerpat tipy na nejlepší podniky? V Gastromapě...
Pavel Berky je už nedílnou součástí naší redakce. Každý měsíc totiž testuje jeden z receptů Apetitu a točí o něm video. Proto nesměl chybět ani na Apetit pikniku, kde na pódiu připravoval wagyu steak. Ještě před tím jsme se ho zeptali na...