Jak na to

Mandle do vánočního cukroví i do kávy
  • Jak na to

Mandle do vánočního cukroví i do kávy

Jste zarytými milovníky mandlí, zaháníte jimi chuť na sladké nebo se zkrátka bez mandlových lahůdek neobejdete? Pak je na čase vyzkoušet naše tipy na sladké pečení i slané dobroty, výrobu mandlové mouky, marcipánu či mandlového mléka. ...
Prvorepublikový palačinkový dort podle Kristiny Šemberové
  • Jak na to

Prvorepublikový palačinkový dort podle Kristiny Šemberové

Ke gastronomii první republiky neodmyslitelně patří sladké jídlo a dezerty. Takové švestkové knedlíky jsou v českých kuchyních evergreenem, ale některé recepty z té doby upadly v zapomnění. O jejich znovuzrození se zasloužily autorka a...
Objevte devět chutí jedné krůty!
  • Jak na to

Objevte devět chutí jedné krůty!

Kombinace univerzálnosti použití, nízkého obsahu tuku a spousty zdraví prospěšných látek činí z krůtího masa ideální surovinu. Pochutnají si na něm děti a dospělí.  ...
Rillettes: Masová pomazánka, na kterou se vyplatí počkat
  • Jak na to

Rillettes: Masová pomazánka, na kterou se vyplatí počkat

Francouzská kuchyně to není jen výborné víno a vyzrálé sýry, ale také lahodné masové pomazánky. Jednou takovou je rillettes. Že jste o ní nikdy neslyšeli? Nenechte se odradit složitým názvem, ve skutečnosti k přípravě postačí jen maso,...
Připravte si dokonalou nádivku do masa i samostatně jako chuťovku
  • Jak na to

Připravte si dokonalou nádivku do masa i samostatně jako chuťovku

Chuťově vyváženou směsí, které vévodí pořádná porce čerstvých bylinek, nadíváme drůbeží maso nebo masové rolády. Po vyjmutí drobů nabízí drůbež spoustu volného prostoru pro nádivku, která získá společným pečením skvělou chuť. Nádivku si...
Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
7 tipů, jak zužitkovat přebytky hrušek
  • Jak na to

7 tipů, jak zužitkovat přebytky hrušek

Pokud nepřezrálé hrušky správně uskladníte, mohou vám čerstvé dělat radost i v průběhu zimy. Snadno je však podle našich tipů můžete zpracovat a vybavit si tak spíž až do další sezóny. Vyzkoušejte třeba příjemně sladká hrušková povidla nebo...
Jak se zahřát na podzim? Připravte si dokonalý domácí likér
  • Jak na to

Jak se zahřát na podzim? Připravte si dokonalý domácí likér

Zatímco v létě si rádi dopřejeme lehký osvěžující drink, na podzim to chce něco silnějšího na zahřátí. Připravte si lahodný domácí likér, který potěší chuťové smysly, zahřeje a když ho hezky zabalíte, poslouží i jako milý dárek. ...

Obchod Apetit