Sekaná neodmyslitelně patří do tradiční české kuchyně, ale každý ji připravuje trochu jinak. Někdo přidává pivo, houby anebo třeba zázvor a citron, právě jako František Kšána, bývalý majitel vyhlášeného pražského řeznictví Kšána & syn,...
Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie.
...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Ať už jste nějaký čas v důchodu nebo patříte k nováčkům, snažte se z nabytého volného času vytěžit maximum. Jak? Vrhněte se do kuchyně, učte se vařit nová jídla a dejte zelenou potravinám, díky kterým bude vaše tělo plné síly.
...
Krémová, hedvábná, žádné suché cucky! Připravit dokonalá míchaná vejce není jen tak. K výsledku však vede více cest. Oslovili jsme několik osobností a zeptali se na jejich metodu. Dva nezvyklé postupy jsme také...
Vstupte do nové grilovací sezony netradičně a udržitelně! Ať už si tuto příjemnou kulinářskou činnost dopřejete s přáteli na balkoně, zahradě nebo v přírodě, s rybami od Fjord Bohemia si grilování užijete naplno. Navíc bez...
Už jste slyšeli o Bubble Coffee? Zatímco čaj plný tapiokových kuliček si podmanil chuťové buňky mnohých z nás už v minulosti, káva plná na jazyku praskajících bublinek přichází na řadu právě teď. Jak si Bubble Coffee připravit v domácích...
Pokud jste někdy spařili rajčata či mandle horkou vodou a následně je pod ledovou vodou zchladili, aby šly lépe loupat, pak jste je nechali projít procesem blanšírování.
...
Cibule patří mezí základní suroviny, bez kterých se spousta pokrmu neobjede. Její správné krájení, tedy rychlé a přesné, je um, který musí ovládat každý kuchař. Ať ten michelinský či domácí. Díky...
Opulentní somlói galuska trochu připomíná pohár, který někdo připravil na talíř. V Maďarsku se podává při slavnostních příležitostech. Zároveň jde o dezert tak oblíbený, že si ho můžete kdykoli dát ve většině maďarských cukráren. Jak vypadá...
Nejvíc prospěšných látek se ukrývá v čerstvém ovoci. V létě je výběr větší, ovšem ani v zimě nemusíte strádat. Jablka i hrušky jsou k dostání celoročně, v zimně je můžete doplnit nějakou exotikou, v létě pak sezónní nabídkou. Neváhejte a...
Znáte techniku louhování pečiva? Víte, proč jsou tradiční bavorské preclíky opěvovány? Dnes často používáme do louhovacího roztoku jedlou sodu, původní ingrediencí je však pravý louh, tedy hydroxid sodný. Jak vznikla tato zvláštní kuchařská...
V dnešní době má málokdo čas na to, aby se denně věnoval mytí nádobí, proto se myčky na nádobí staly nepostradatelnými pomocníky v moderních kuchyních. Aby sloužila dlouho, je důležité ji správně používat a pravidelně ji udržovat....
Zajímavá úprava obyčejných lokálních surovin, to je přístup, kterým se ubírá moderní gastronomie už pár let. Tento koncept je blízký i Zdeňku Pohlreichovi. Ochutnejte carpaccio z červené řepy podle slavného českého šéfkuchaře v luxusním...
Nadýchané japonské lívanečky připomínají suflé lehké jako obláček a doslova se rozplynou na jazyku. Říká se jim fuwa fuwa a v Japonsku platí za oblíbený dezert. Jak je připravit a čím chutnají nejlépe?
...
Sladkou karamelovou polevu dulce de leche můžete nakapat na pečivo, použít jako náplň do dortu či polevu na brownies nebo z ní vytvořit třeba luxusní zmrzlinu. I když vám ze surovin na přípravu na dulce de leche postačí jen plechovka...
Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
Koláčky plněné hovězím, vepřovým nebo skopovým masem namísto ovoce nejsou pro Brity nic zvláštního. Naopak, ve Spojeném království jsou masové koláče snad ještě populárnější než ty sladké a jsou také naprosto nedílnou součástí slavností i...
Vydejte se s námi na průzkum sladké kuchyně našich slovenských sousedů a vyzkoušejte pravé slovan řezy, které se dají připravit nejen jako klasické kostky, ale také v podobě originálního dortu k slavnostním příležitostem.
...
Další z řady skromných receptů našich babiček je tu. Tentokrát jsme se při bádání staročeskou kuchyní vydali na sever, konkrétně do Krkonoš, odkud pochází oblíbená natřásanka. Jak vznikl název snadného moučníku, který si můžete celoročně...
Buřtguláš je oblíbená česká klasika, jejíž recept nemá striktní obrysy. Jde o rychlou a levnou variantu klasického guláše, která se často připravuje pro velkou skupinu lidí, například na čundru nebo horách. Nejlepší na něm je, že na jeho...
Banánový cheesecake je lahodnou obměnou toho klasického. Krémová struktura tradičního cheesecaku se sladkou chutí banánů tvoří dezert, který jistě potěší každý mlsný jazýček. Jak na něj?
...