Před chvíli skončilo léto a na vás se jedna za druhou valí povinnosti spojené s podzimem a zimou? Chápeme! A jen vám chceme nenápadně připomenout, že se říjen blíží do své poloviny a to je nejvyšší čas objednat husu. Na svatého Martina pak...
Čištění podlah bývá zdlouhavé a náročné. Nejdříve je třeba vysát prach a nečistoty, a až pak vytírat na mokro. Moderní mopy a vysavače tento proces značně usnadňují, protože zvládnou obojí najednou. Jako třeba vysavač Bosch Unlimited 7...
Vařit pro děti je zábava, brzy vám však může dojít inspirace, protože chtějí to samé dokola. Jak obohatit nejmladším členům rodiny jídelníček a vařit zdravě tak, aby jim chutnalo? Dětský speciál Apetitu nabízí 100 stran receptů na...
Nejsou krevety jako krevety. Kromě desítek druhů lišících se barvou, velikostí nebo místem výlovu, můžete vybírat krevety čerstvé, mražené, předvařené, ve skořápce nebo již vyloupané a v mnoha dalších variantách, mezi nimiž je často obtížné...
Říjnové číslo Apetitu je inspirováno českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem.
...
„Držte se hesla ‚méně je více‘. Nemusíte mít extra spotřebič na každý úkon v kuchyni. Naopak se snažte na maximum využít nástroje, které máte a se kterými toho můžete zvládnout mnohem víc, než jste třeba doposud...
V druhé části první lekce naší nové kuchařské školy vás kreativní šéfkuchař Ambiente František Skopec ze vzdělávacího centra UM provede vybavením kuchyně, které by vám rozhodně nemělo chybět – tentokrát si vezme na mušku nože a...
Chcete se pustit do vaření a otáčet se v kuchyni jako profík, ale chybějí vám základy? Pak jste tu správně. V první části první lekce kuchařské školy vás kreativní šéfkuchař Ambiente František Skopec ze vzdělávacího centra...
Se zářijovým číslem Apetitu, které vychází 15. 8., si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. S námi návrat do běžného pracovního a školního režimu zvládnete na jedničku. S odbornicí na výživu Karolínou...
Společné vaření na ohni je způsob, jak proměnit výlet s dětmi v kulinární dobrodružství. Máloco je umí zabavit jako outdoorová příprava oběda během celodenního výšlapu. I pokud se pustíte do vaření na výletě s přáteli,...
Kedlubnu můžete pěstovat celoročně – a to na polích, ve sklenících, dokonce i v truhlících. Zpracovat se dají jak bulvy, tak mladé lístky. Kedlubnu využijete nejen ve studené kuchyni, výborné je například kedlubnové zelí a skvěle...
Češi koprovou omáčku buď milují, nebo nenávidí. V každé domácnosti se připravuje trochu jinak. Obyčejná koprová omáčka se ale pod rukama Tituse Eliáše mění v opravdovou delikatesu. Lahodnou chuť podpoří předem uvařené hovězí maso, ghí...
Jak si nejlíp vychutnat léto? S Apetitem přeci! Srpnové vydání, které vychází 18. července, je plné té nejchutnější inspirace. Najdete v něm tipy na skvělé recepty z grilu i ohně, pokrmy z čerstvé sezonní zeleniny a ovoce či nápady na cesty...
Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr...
Pomoc v kuchyni se vždycky hodí. Někdy ji zastoupí další ruce, někdy ji zvládnou rozličné kuchyňské přístroje. Robot Serie 6 ze stáje Bosch z vás však udělá šéfkuchaře. Sám přístroj totiž zastane práci jako regulerní dvouruky a pracovitý...
Červencové číslo Apetitu, které vychází 20. června, je od začátku do konce plné slunce a jednoduchých receptů ze surovin, které pod ním uzrály. Najdete v něm spoustu inspirace, co vařit během letních dnů, jak naložit s letní úrodou i čím...
Tým Apetit pikniku piluje poslední detaily, všichni prodejci a kulináři balí své výrobky nebo suroviny a Grébovka se pomalu mění v dějiště oblíbeného gastronomického festivalu. Apetit piknik vás přivítá už v sobotu 15. června 2024....
Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi zkrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (a co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
Může vůbec z myčky vyjít všechno nádobí čisté? Možná se na totéž ptáte při vyklízení talířů, příborů a sklenic, když narážíte na zaschlé zbytky jídla. Máme dobré zprávy – může. Somat přišel s novými kapslemi, které účinně odstraní...
Ozdobit dort není zase tak obtížné, pokud máte po ruce krásně červené a čerstvé jahody. Vyzkoušejte růžici z jahodových plátků, fraisier dort nebo ledabylé aranžmá, které zvládnou i naprostí začátečníci. Stačí ostrý nožík, špetka...
Kuchařka Studené večeře přináší inspiraci na dny, kdy nestíháte nebo nechcete večer vařit. V knize najdete téměř stovku receptů na sendviče a pomazánky, saláty, misky hojnosti, studené polévky, tradiční jídla ze syrového masa a ryb nebo...
Pokud máte rádi palačinky a zároveň jste milovníci jídla, které lahodí oku, pak jistě oceníte našich sedm tipů, jak tento pokrm servírovat. Kromě klasického podávání ve formě ruličky existuje několik možností, jak si pohrát s vizuální...
Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, se nese v příjemně letním duchu a přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů,...
Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena...