Kedlubnu můžete pěstovat celoročně – a to na polích, ve sklenících, dokonce i v truhlících. Zpracovat se dají jak bulvy, tak mladé lístky. Kedlubnu využijete nejen ve studené kuchyni, výborné je například kedlubnové zelí a skvěle...
Češi koprovou omáčku buď milují, nebo nenávidí. V každé domácnosti se připravuje trochu jinak. Obyčejná koprová omáčka se ale pod rukama Tituse Eliáše mění v opravdovou delikatesu. Lahodnou chuť podpoří předem uvařené hovězí maso, ghí...
Jak si nejlíp vychutnat léto? S Apetitem přeci! Srpnové vydání, které vychází 18. července, je plné té nejchutnější inspirace. Najdete v něm tipy na skvělé recepty z grilu i ohně, pokrmy z čerstvé sezonní zeleniny a ovoce či nápady na cesty...
Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr...
Pomoc v kuchyni se vždycky hodí. Někdy ji zastoupí další ruce, někdy ji zvládnou rozličné kuchyňské přístroje. Robot Serie 6 ze stáje Bosch z vás však udělá šéfkuchaře. Sám přístroj totiž zastane práci jako regulerní dvouruky a pracovitý...
Červencové číslo Apetitu, které vychází 20. června, je od začátku do konce plné slunce a jednoduchých receptů ze surovin, které pod ním uzrály. Najdete v něm spoustu inspirace, co vařit během letních dnů, jak naložit s letní úrodou i čím...
Tým Apetit pikniku piluje poslední detaily, všichni prodejci a kulináři balí své výrobky nebo suroviny a Grébovka se pomalu mění v dějiště oblíbeného gastronomického festivalu. Apetit piknik vás přivítá už v sobotu 15. června 2024....
Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi zkrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (a co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
Může vůbec z myčky vyjít všechno nádobí čisté? Možná se na totéž ptáte při vyklízení talířů, příborů a sklenic, když narážíte na zaschlé zbytky jídla. Máme dobré zprávy – může. Somat přišel s novými kapslemi, které účinně odstraní...
Ozdobit dort není zase tak obtížné, pokud máte po ruce krásně červené a čerstvé jahody. Vyzkoušejte růžici z jahodových plátků, fraisier dort nebo ledabylé aranžmá, které zvládnou i naprostí začátečníci. Stačí ostrý nožík, špetka...
Kuchařka Studené večeře přináší inspiraci na dny, kdy nestíháte nebo nechcete večer vařit. V knize najdete téměř stovku receptů na sendviče a pomazánky, saláty, misky hojnosti, studené polévky, tradiční jídla ze syrového masa a ryb nebo...
Pokud máte rádi palačinky a zároveň jste milovníci jídla, které lahodí oku, pak jistě oceníte našich sedm tipů, jak tento pokrm servírovat. Kromě klasického podávání ve formě ruličky existuje několik možností, jak si pohrát s vizuální...
Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, se nese v příjemně letním duchu a přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů,...
Speciální narozeninové vydání Apetitu je tu! Časopis Apetit slaví 20. výročí a dostal výjimečný dárek, kterým potěší i své čtenáře – na skládanou obálku jsme vyfotili hned tři úžasné narozeninové dezerty, které upekla cukrářka Helena...
Připravili jsme pro vás nejzajímavější tipy na dubnové akce plné jídla, kterými se můžete rozehřát spolu s námi před červnovým Apetit piknikem. Výběr je široký, od vepřových hodů po tvarůžky.
...
Hledáte způsob, jak efektivně naložit s vařenými vykoledovanými vejci? Pusťte se do přípravy svěžího vajíčkového salátu a dopřejte si jaro na talíři! Ať už vás láká vajíčkový salát s kuřetem, ředkvičkami nebo s vůní orientu, každý si najde...
Není koření jako koření. Jeho vůně a chuť se odvíjí od toho, odkud pochází, jak se skladuje a jak zpracovává. Pokud sháníte orientální koření jako římský kmín, mletý koriandr nebo indickou směs garam masala, máme pro vás tip, kde je sehnat...
Je jaro, příroda se probouzí k životu a my s ní. Dny se stávají delšími a teplejšími, což nás přirozeně láká k tomu, abychom trávili více času venku. Abychom si mohli tyto chvíle užívat naplno, je důležité najít způsoby, jak zjednodušit a...
I když v Praze pořád vznikají nové a nové kavárny, rozhodla jsem se vybrat a doporučit deset kavárenských míst, která mám úplně nejraději. Možná se vám budou hodit, až budete přemýšlet, kde se při toulkách českou metropolí zastavit,...
Chystáte se letos péct velikonočního beránka a hledáte správný recept? Máme pro vás přichystané tipy na různá těsta od klasického třeného přes tvarohové až po kynuté. Poradíme vám také, jak péct beránka, aby se vždy povedl a těšit se můžete...
Také už na Velikonoce nechcete příchozím koledníkům dávat jako výslužku jen koupené sladkosti? Připravte jim zdravou dobrotu v podobě velikonoční granoly a dopřejte sobě, svým blízkým i návštěvníkům mlsání bez výčitek.
...
Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. Čeká vás velikonoční menu, ochutnávka z nové kuchařky Slavná vejce, vaření s kopřivami, masové pečínky s nádivkami i sladké kynuté moučníky nebo jarní cupcaky...
Chcete si dát dokonalý předkrm, který se při každém soustu rozplývá na jazyku? Vyzkoušejte domácí terinu, královnu masových starterů! Poradíme vám, jak ji připravit tradičně z mletého vepřového masa, ale i z ryb nebo dokonce bez masa ve...
V edici Apetit vítáme další přírůstek – kuchařku Slavná vejce. Novinka, s níž můžete vařit od rána do večera, nadchne všechny, kteří milují ikonické recepty, jakými jsou například francouzská omeleta či crème brûlée, i ty, kteří rádi...