Recept na dokonalou bílkovou polevu si každá cukrářka pečlivě střeží. Ale nebojte se, my vám potřebné základy prozradíme, abyste veděli jak letos vyrobit ty nejkrásnější perníčky. Ať už se chystáte na klasické zdobení, lepení perníkové...
Parádní jídlo, pití na zahřátí, dobrá nálada a skvělá atmosféra – to všechno vás čeká v sobotu 11. listopadu v prostorách Novoměstské radnice v Praze 2 na Zimním Apetit pikniku. Oblíbený gastronomický festival podruhé představí svou zimní...
Říká se, že protiklady se přitahují. A v gastronomii to platí dvojnásob. Svíčková na smetaně se sladkými brusinkami, zvěřina se švestkovou omáčkou nebo sladkokyselé kuře patří mezi oblíbená jídla, která zdánlivě nekombinovatelné chutě...
Zážitky ve výjimečných restauracích za přijatelnou cenu letos už podruhé nabízí festival Restaurant Week, který probíhá od 25. 10. do 12. 11. Nejlepší restaurace z Prahy a českých regionů během festivalu nabídnou svá speciální tříchodová...
Vaříte a jíte rádi? U čtenářů a návštěvníků Apetitu vůbec nepochybujeme, že je odpověď jednoznačně jasná. Pokud také rádi zkoušíte nové věci, jste na správném místě. Máme pro vás nabídku uživatelského testování kořenících past Podravka...
Listopadový Apetit, který vychází už 19. 10., je plný té nejlahodnější podzimní inspirace. Zároveň je i naší pozvánkou na 2. Zimní Apetit piknik. V sobotu 11. 11. 2023 se setkáme v nádherných historických prostorách Novoměstské radnice a...
Speciál Apetitu Kalendář českých Vánoc nabízí 100 stran receptů, tipů a nápadů na celé vánoční období. Máme pro vás klasické cukroví, štědrovečerní večeři, tu nejlepší vánočku i novoroční čočku.
...
Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp.
...
Přední kuchařské hvězdy a spousta skvělého jídla. To vše přinese lednový festival hvězdných chutí Souboj na talíři live. Těšit se můžete na slavnou moderátorskou trojici, ale také na další hvězdy české gastronomické scény a...
Bez elektrické trouby už bychom si neuměli žádnou kuchyni představit. Ať už pečete sporadicky nebo často, troubě se musíte za její služby také odvděčit. Abyste předešli nánosům mastnoty a dalších...
Využijte doznívající letní úrodu a připravte si klasiku nejen italské kuchyně. Pokud máte rajčata i bazalku ze zahrádky, ušetříte spoustu peněz.
...
Pivo není jen světlý a tmavý ležák. O tom, kolik stylů existuje a jak rozmanité chutě, vůně a barvy může pivo mít, nám ukazují minipivovary. Vaří piva lehká i silná, klasická i experimentální a divoká. Desítku...
Kuchyně je srdcem každé domácnosti. Trávíme v ní dost času, přitom se o ni často staráme často jen povrchově. Začnou se v ní vyskytovat věci, které tam nemají co pohledávat. S vyklízením kuchyně nemusíte čekat až do jara, začněte hned!
...
Uznáváná foodblogerka Anna Grosmanová píše pro Apetit o tom, co si myslí o cenové tvorbě potravin. Tentorkát si vzala na paškál českou lidovou stravu. Co do ní vlastně ve 21. století vlastně patří aneb co jíme, když se nikdo nedívá?
...
Rádi jezdíte na výlety spojené s gastronomií? Máme pro vás čtyři typy na akce, které stojí za to v srpnu navštívit. Ať už se rozhodnete pro pečení chleba nebo ochutnávky toho nejlepšího z gastronomie, věříme, že si užijete den plný zábavy.
...
Fazolky na smetaně bývají nejchutnější v létě, kdy jsou k dispozici levné sezonní suroviny, nejlépe z vlastní zahrady. Stejně dobře ale poslouží i ty mražené.
...
K hranolkům, do hamburgeru, k párkům, do buřtů na pivu, do marinády na bůček či křídla, do domácí BBQ omáčky... Kečup zkrátka do ledničky patří, zvláště v létě, kdy se griluje ostošest. Pročesali jsme proto...
Rakouskou arcivévodkyni, ale také uherskou a českou královnu, asi nemusíme představovat. Její pozoruhodná vláda trvala čtyřicet let, během kterých se ze štíhlé dívky stala žena s mnoha kily navíc. Mohlo za to velké množství porodů nebo její...
V čem doma uchovávat chléb, aby si zachoval měkkou střídku, kůrku křupavou tak akorát a záhy nepodlehl plísni? Vyzkoušeli jsme šest způsobů, jak zabalit bochník, a týden pečlivě zkoumali, co s ním udělají běžné i...
Fitness zmrzlina bere už pár měsíců sociální sítě útokem a nám samozřejmě vrtalo hlavou – je opravdu tak dobrá? Je, zmizela během chvilky!
...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...