Suroviny bohužel zdražily a v mnohých to vyvolává pochopitelnou otázku, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete...
Přijďte za námi 10. června 2023 do pražské Grébovky, vychutnejte si skvělé jídlo, letní atmosféru, oslavte s redakcí narozeniny časopisu Apetit a křest nových kuchařek, užijte si setkání s hvězdnými hosty, workshopy a zábavné show. Odnesete...
Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Chtěli byste na gril hodit něco originálního? Pavel Berky pro vás má recept, který stojí za vyzkoušení! Vietnamské závitky Bo La Lot voní po citronové trávě, koriandru a dalších asijských ingrediencí a jsou neodolatelně dobré.
...
Do regálů knihkupectví se tlačí pestrobarevné kuchařky, my vám dnes chceme doporučit jinou, skromnější, z pera Anuše Kejřové. Majitelka proslulé kuchařské školy v Hradci Králové bývala označována za novou Rettigovou, ale na rozdíl od...
Česká republika má světový unikát – restauraci Yamato Marka Hory, kde vaří hned dva mistři japonské kuchyně. Richard Tomáš letos vyhrál mistrovství světa v suši, Jakub Horák zvítězil ve světové soutěži v japonském...
Naše babičky a dědečkové většinou neholdovali exotické kuchyni a nedělali si hlavu s tím, jak jídlo na talíři vypadá. Neohrnovali nos nad vnitřnostmi a snažili se vařit skromně a s minimem odpadu. Některá taková jídla, která se vařila dříve...
Zážitky ve výjimečných restauracích za přijatelnou cenu nabídne festival Restaurant Week v Praze, jehož první ročník odstartuje 12. dubna a potrvá do 23. dubna 2023. Nejlepší pražské restaurace během festivalu nabídnou svá speciální menu,...
O tom, jak naše babičky uměly hospodařit a z několika základních surovin vařit pro celou rodinu, svědčí dobové kuchařky. V dobách nedostatku se vůně pečínky linula domem jen v neděli, ostatním dnům vévodila skromná kuchyně. Nechte se...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Maďarský buditelský spisovatel Jókai pocházel z Komárna a miloval tuhle polévku, nyní zvanou Jókai bableves, která dodnes patří mezi desítku nejoblíbenějších maďarských jídel. Pojďte si ji s námi připravit.
...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa.
...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...
Máte rádi chuť dokonale propečených špekáčků v kombinaci s řízným ležákem? Když roční období nebo aktuální počasí nepřeje opékání na ohni, připravte si oblíbenou retro klasiku z jednoho pekáčku – perfektní buřty na pivu v troubě.
...
Suroviny zdražily a někdo by si mohl říct, jestli má vůbec domácí pečení ještě cenu. Věřte, že má – když se budete řídit tím, jak se peklo dříve. Základem je používat sezónní a místní suroviny. Máslo můžete nahradit z poloviny olejem,...