Recepty z kuřete
Když si koupíte kuře, nejlepší, co můžete udělat, je rozporcovat ho na jednotlivé části. Ty se pak dají využít každá zvlášť k přípravám různých pokrmů. Stehna se hodí na pečení nebo dušení, prsa použijete na minutky nebo krátce povaříte ve vývaru z kostí a použijete do kuřecí polévky, tom kha nebo pho. Ze skeletu, krků, odřezků a letek připravíte lahodný a silný vývar. Na chuti a kvalitě kuřecího masa a vývaru se hodně podepisuje způsob chovu kuřat, jejich výživa a délka jejich života (a tedy také cena). Chutnější maso mají kuřata žijící ve volných výbězích v co nejpřirozenějších podmínkách s rozmanitou stravou.
...
- Kuře pečené vcelku zvládne i ten, kdo se jinak vaření a pečení vůbec nevěnuje. Přesto je výsledek zaručen.
- Celé kuře výborně hodí k nadívání. Jako součást nádivky skvěle poslouží bílé pečivo a spousta bylinek.
- Nejlepší recepty z kuřete najdete v katalogu Apetit Recepty - Drůbež - Kuře
Celý popis