Recepty na cukroví a zákusky
Příprava zákusků a cukroví může být pro amatérské pekaře či cukráře malá loterie, zda se výsledek opravdu podaří. Často totiž vyžaduje přesné odměřování surovin, precizní dodrržování poměrů, správné odhadování hustoty krému - ztuhne nebo neztuhne...
...
U nás se dozvíte, jak si připravit ke kávě dokonalé větrníky, laskonky, punčáky, kremrole a dortíky. Máme i recepty na makronky nebo zákusky na plech, jako jsou například opilý Isidor, dunajské vlny, povidloň nebo populární "nebe v hubě". Ani při pečení vánočního cukroví vás nenecháme ve štychu! S našimi recepty upečete nejlepší linecké, pracny, vanilkové rohlíčky, Masarykovo cukroví nebo připravíte celou řadu nepečeného cukroví včetně vosích hnízd či rumových kuliček. Mezi cukrovinky, které si s námi můžete připravit, patří také ještě sušenky, cookies, pralinky, lanýže nebo domácí bonbony.
Rychlé domácí zákusky
Aby sladké pečení mělo úspěch, musí stát na dobrých základních surovinách. Těmi je zejména kvalitní tuk, který reprezentuje máslo. Tuk nese chuť, proto i další přísady s vyšším obsahem tuku budou vždy chutnější než nízkotučné. Příkladem je (čerstvá) smetana (vždy raději ta určená ke šlehání) , čokoláda s vysokým podílem kakaa bez přidaných xotických rostlinných tuků. K lepším pekařským a cukrářským výsledkům vám pomůže mouka s vysokým obsahem lepku, džemy s vysokým podílem ovoce, čerstvá vanilka apod. Kvalitní ingredience vás v domácích zákuscích "podrží", zvládnete to pouze s nimi bez dalších zbytečných přísad, i když vaše mistrovství má ještě rezervy.
- Troufnete si na kremrole jako od cukráře Skály? Nebo na koňakové špičky polévané čokoládou?
- Co třeba odpalované těsto a krém na dokonalý větrník?
- Návětěvám vytřete zrak i piškotovými indiány s banánem.
- Pokud se sladkým pečením teprve začínáte, pusťte se raději do „něčeho na plech“. Čekají na vás například nebe v hubě, čokoládové dortíčky, řezy Florida, opilý Isidor, máme i recept na jahodový kremeš!
Sváteční a vánoční cukroví
Vánoční a velikonoční cukroví je v Čechách opravdovým fenoménem. Každoročně se v době adventu hospodyňky předhánějí, která napeče více druhů cukroví podle léty prověřených rodinných receptů.
- Vykrajování perníčků a lineckého cukroví spolu s válením vanilkových rohlíčků patří k rodinné předvánoční pohodě. Rády se zapojují i děti.
- Speciální aktivitou je zdobení a plnění nejrůznějšími krémy. Které krémy jsou do vánočního cukroví nejlepší?
- Poradíme vám také, jaké polevy použít na vánoční cukroví.
Sušenky, cookies, pralinky, bonbony
Pokud se řadíte mezi cukráře a pekaře začátečníky, doporučujeme začít se sušenkami. Těsto bývá záležitost několika minut. Pak už z něho jen válíte kuličky nebo krájíte plátky, které kladete na plech. Pohlídáte si čas v troubě a je hotovo.
- Sušenky se hodí k odpolednímu čaji, na svačinu, na piknik i s mlékem k snídani. Jsou navíc suché, proto dlouho vydrží.
- Mohou být vaším prvním pokusem, vyzkoušít sušenky s mléčnou čokoládou nebo sušenky karobové?
- Zapomenout však nesmíme ani na pralinky a lanýže. Oproti sušenkám jsou vznešenější, pracnější a vyžadují správnou techniku. Můžete je bez obav uložit do ozdobné krabičky a použít jako dárek.
- Vyzkoušejte naše likérové pralinky s datlemi a rozinkami nebo třeba lanýže s tmavou a bílou čokoládou.
- V naší receptové kolekci najdete hned dvanáct receptů na domácí bonbony.
Celý popis