Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na cukroví a zákusky

Příprava zákusků a cukroví může být pro amatérské pekaře či cukráře malá loterie, zda se výsledek opravdu podaří. Často totiž vyžaduje přesné odměřování surovin, precizní dodrržování poměrů, správné odhadování hustoty krému - ztuhne nebo neztuhne...

...

  
U nás se dozvíte, jak si připravit ke kávě dokonalé větrníky, laskonky, punčáky, kremrole a dortíky.  Máme i recepty na makronky nebo zákusky na plech, jako jsou například opilý Isidor, dunajské vlny, povidloň nebo populární "nebe v hubě". Ani při pečení vánočního cukroví vás nenecháme ve štychu! S našimi recepty upečete nejlepší linecké, pracny, vanilkové rohlíčky, Masarykovo cukroví nebo připravíte celou řadu nepečeného cukroví včetně vosích hnízd či rumových kuliček. Mezi cukrovinky, které si s námi můžete připravit, patří také ještě sušenky, cookies, pralinky, lanýže nebo domácí bonbony.

Rychlé domácí zákusky 

Aby sladké pečení mělo úspěch, musí stát na dobrých základních surovinách. Těmi je zejména kvalitní tuk, který reprezentuje máslo. Tuk nese chuť, proto i další přísady s vyšším obsahem tuku budou vždy chutnější než nízkotučné. Příkladem je (čerstvá) smetana (vždy raději ta určená ke šlehání) , čokoláda s vysokým podílem kakaa bez přidaných xotických rostlinných tuků. K lepším pekařským a cukrářským  výsledkům vám pomůže mouka s vysokým obsahem lepku, džemy s vysokým podílem ovoce, čerstvá vanilka apod. Kvalitní ingredience vás v domácích zákuscích "podrží", zvládnete to pouze s nimi bez dalších zbytečných přísad, i když vaše mistrovství má ještě rezervy. 

Sváteční a vánoční cukroví 

Vánoční a velikonoční cukroví je v Čechách opravdovým fenoménem. Každoročně se v době adventu hospodyňky předhánějí, která napeče více druhů cukroví podle léty prověřených rodinných receptů. 

Sušenky, cookies, pralinky, bonbony 

Pokud se řadíte mezi cukráře a pekaře začátečníky, doporučujeme začít se sušenkami. Těsto bývá záležitost několika minut. Pak už z něho jen válíte kuličky nebo krájíte plátky, které kladete na plech. Pohlídáte si čas v troubě a je hotovo.


Celý popis