0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na nejlepší polévky

Nejlepší recepty na chutné a lahodné polévky z české kuchyně i různých koutů světa najdete tady, všechny na jednom místě. Ať už pospícháte, nebo máte času dost a můžete se polévce věnovat, nabízíme recepty na nejrozličnější polévky pro vegetariány i milovníky masa. Přesvědčit o omylu můžete i ty, kteří tvrdí, že polévka není pořádné jídlo.

...

 

Naše recepty jsou ověřené s garancí Apetit kvality. A je jedno, jestli chce vařit vývar, hustou zeleninovou, přesnídávkovou s masem, rychlou letní nebo jemnou krémovou polévku. Inspiraci máme i pro přípravu osvěžujících studených polévek. Výhodou většiny polévek je, že doplní tekutiny, jsou levné a zasytí. Navíc máte mnohdy většinu potřebných surovin stále k dispozici ve spíži.

Vývar či consommé

Důežitou kategorií polévek jsou vývary. Vývar se podává buď se zeleninou, masem a těstovinami či obilninami, případně různými knedlíčky. Skvěle chutná i jen tak nebo s minimem vložených surovin. Vývar se nejčastěji připravuje drůbeží, hovězí, zeleninový, výjimkou není ani rybí, zvěřinový či králičí. Tzv. dvojitému nebo zesílenému vývaru se říká consommmé.

Sametové krémové polévky

Krémové polévky získají dokonale jemnou konzistenci rozmixováním či propasírováním povařené zeleniny a přidáním smetany. Do mixovaných polévek můžete snadno přidat i méně oblíbenou zeleninu, která se v ní dokonale "ztratí". Když ji ozdobíte křupavými krutony, úspěch je zaručen!

Suroviny do polévky je ideální vybírat podle sezóny, nejlépe se hodí škrobnaté plodiny:

  • dýně, brambory, batáty
  • mrkev, celer, petržel
  • květák, brokolice, kapusta, kedlubna, růžičková kapusta
  • houby
  • chřest, hrášek
  • luštěniny
  • bylinky - medvědí česnek, koriandr, pažitka

Rychlé i přesnídávkové polévky

V parném létě není příliš času nazbyt a málokdo touží u sálající plotny trávit déle času, než je nutné. Jak zařídit rychlý letní chutný oběd či večeři? Inspirujte se našimi recepty na rychlé letní polévky, které tvoří hlavně zelenina, jsou navíc lehké a připravené vcukuletu.

Hutné syté polévky, často s masem, představují skvělou volbu, pokud máte hlad a nemáte příliš času nazbyt. Typickými zástupci jsou:

Polévky z ryb aneb rybí polévka nejen na Vánoce

Svou kategorii na webu Apetitu mají rybí polévky. Vyberete si jak krémové, tak vývarové rybí polévky, se zeleninou i se smetanou, ze sladkovodních ryb i mořských.

Studené polévky

Studené polévky stojí na pomezí polévky a salátu, někdy hraničí se smoothie. Jejich výhodou je nízká teplota, slouží tedy také jako osvěžení v horkých dnech. Nejpopupulárnějšími jsou pravděpodobně:


Celý popis

Obchod Apetit