Pískavice řecké seno není jen léčivá bylina, ale také fantastická surovina. Pro svou jedinečnou chuť nachází široké využití v pokrmech po celém světě. Objevte její chuť a způsoby, jak ji využít i ve vaší kuchyni.
...
Pro někoho může být cuketa nezajímavá zelenina bez chuti. Ovšem ve skutečnosti se z ní dá uvařit spousta výborných jídel i upéct řadu moučníků. Třeba cuketový perník! Recept je až neuvěřitelně jednoduchý a přitom výsledná buchta je...
Pokud hledáte způsob, jak originálně zpracovat borůvky, máme pro vás tip. Borůvkový ocet dodá vašim pokrmům a nápojům nádhernou barvu a komplexní chuť. Skvěle se hodí do salátových dresinků, marinád a koktejů. Navíc jeho příprava je...
Guláš, kuře na paprice nebo třeba mexické fajitas – všechny tyto pokrmy mají jedno společné: mletou papriku. Je nepostradatelnou surovinou nejen v české kuchyni. Jak správně využít jednotlivé druhy tohoto všestranného koření?
...
Rýžový papír, seznamte se. Ve střední Evropě jej známe hlavně coby exotickou surovinu, bez které se neobejde příprava jarních závitků, v domovské Asii má ale neskutečně širokou škálu využití i způsobů výroby.
...
Asafoetida, známá též pod úsměvným názvem ločidlo čertovo lejno, je koření s nezaměnitelným nepříjemným aroma, které se po tepelné úpravě mění na příjemnou vůni. Věděli jste, že toto koření může mít blahodárné účinky na vaše zdraví a že se...
Sladké moruše patří k podceňovaným letním bobulím, přitom mají stejně široké využití jako jiné drobné plody. Možná jste je doposud míjeli, protože vás nenapadlo, že si je můžete bez obav vychutnat. Zkuste je právě teď, v prázdninové sezoně....
V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice...
Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v...
Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.
...
Pro někoho jsou symbolem léta a bezstarostného dětství, jiní se těší na třešňovou bublaninu, třešňový koláč nebo třešňovou marmeládu. Možná se najdou i tací, pro které sezóna třešní znamená zavařování kompotů. Čím se liší jednotlivé odrůdy...
Třešně jsou oblíbeným letním ovocem, jsou totiž sladké a šťavnaté. A připravíte z nich spoustu zajímavých dezertů, jako jsou bublaniny, knedlíky nebo džemy či zmrzliny. Jak třešně správně skladovat, aby vydržely co nejdéle? Správným...
Chuť čerstvého droždí je hodně specifická. Používá se však hojně nejen k nakypření těsta, ale právě pro svou jedinečnou chuť například v pomazánkách či knedlíčcích do polévky. Jako všechny výrazné chutě i ta kvasnicová dělí lidi na...
Přestože se tamarind často řadí mezi ovoce, jeho specifická chuť a vlastnosti z něj dělají i oblíbené koření. Jak může tamarind obohatit vaši kuchyni a proč byste ho měli vyzkoušet?
...
Už jste přemýšleli nad tím, co mají tyto dva lehké zákusky společného nebo v čem se liší? Na výrobu obou je potřeba vyšlehaných bílků a spojuje je lahodný krém. Proč jsou makronky taková věda? A co patří do tradičních laskonek?
...
Jahody se mohou lišit velikostí, tvarem, barvou, vůní a také chutí. To je důvodem proč vás některé svým aroma doslova omráčí, některé jsou šťavnaté a sladké, jiné pevnější a odolnější. Díky svým unikátním vlastnostem se jahody hodí i na...
Sumah je sytě červené orientální koření, které vás okouzlí kyselou chutí a nápadnou barvou. Ačkoli je toto koření nepostradatelnou součástí arabské a blízkovýchodní kuchyně, u nás přííliš známé není. Přečtěte si, proč si rozhodně zaslouží...
Taky patříte k těm kuchařům, kteří nemají při nákupu dobrý odhad na množství surovin? Využijte je pro přípravu dalšího jídla! Ušetří vám to rozhodování, co další den vařit, zpracování zbytků je ekologické i ekonomické. Jídlo ze zbytků navíc...
Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.
...
Chřest se často podává jako příloha k masu nebo rybám. Můžete ho použít i do salátů, rizota nebo do těstovin. Chřest lze skvěle použít jako hlavní součást vegetariánských jídel. Báječně chutná blanšírovaný jako předkrm s holandskou omáčkou....
Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový...
Někdo je miluje, jiný by je nepozřel. Řeč je o plísňových sýrech. Právě plísně dodávají sýrům specifickou chuť, díky které se stávají delikatesou. Jaké druhy plísňových sýrů můžete ochutnat, jak přijdou ke své ušlechtilé plísní a s čím je...
Lehkost zelených listů činí ze salátu ideální pokrm v horkých letních dnech. Jste-li příznivci listové zeleniny, podívejte se s námi na přehled salátů, na kterých si můžete pochutnat. Těšit se můžete také na tipy a recepty se...