0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Jak naložit s řapíkatým celerem
  • Suroviny

Jak naložit s řapíkatým celerem

Bulvový celer v českých kuchyních zdomácněl a společně s mrkví a petrželí nesmí chybět v žádném poctivém vývaru. Ale co jeho jasně zelený sourozenec řapíkatý celer? Důvody, proč byste se do něj měli s chutí zakousnout, najdete právě v tomto...
Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků
  • Suroviny

Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků

Milujete dokonale křupavé řízky, zatím se vám však nepovedlo přesně takové usmažit? Zkuste na jejich obalení použít panko strouhanku a uvidíte, že k té klasické se už nejspíš nevrátíte. V čem je rozdíl a jak si ji snadno a levně připravit...
Jak poznáte kvalitní čokoládu? Sáhněte po single origin
  • Suroviny

Jak poznáte kvalitní čokoládu? Sáhněte po single origin

Čokoláda je jednou z nejoblíbenějších pochoutek na světě. Koupíte ji na každém rohu a v supermarketu najdete různých druhů čokolád plné regály. Není však čokoláda, jako čokoláda. Pojďme si dnes představit tzv. single origin neboli...
Jaký je rozdíl mezi fior di latte, mozzarellou a bufalou?
  • Suroviny

Jaký je rozdíl mezi fior di latte, mozzarellou a bufalou?

Mozzarella je jedním z nejznámějších italských nezrajících sýrů. Při jejím výběru se nemusíte omezit pouze na tu v pytlíčku, kterou znáte ze supermarketu. Za ochutnání stojí ‚pravá‘ mozzarella z bůvolího mléka bufala, ale také...
Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami
  • Suroviny

Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami

Kolik různých druhů klobásek znáte? Která je nejlepší? Výrobků z mletého masa ve střívku existuje nespočet. Liší se zejména druhem masa, hrubostí mletí a zpracováním. Klobásky, ať už domácí nebo kupované, sušené, uzené či čerstvé, skvěle...
Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska
  • Suroviny

Seznamte se s chorizem, pikantní klobáskou ze Španělska

Patříte-li mezi milovníky výrazných chutí a čas od času si dopřejete prvotřídní uzeninu, zařadili jste chorizo už jistě dávno do svého jídelníčku. Jeho domovinou je Pyrenejský poloostrov, objevit ho můžete třeba v jedné z mnoha verzí...
Gigant mezi citrusy. Poznejte šťavnaté pomelo
  • Suroviny

Gigant mezi citrusy. Poznejte šťavnaté pomelo

Máte rádi citrusové plody? Pak by vaší pozornosti nemělo uniknout pomelo, které se řadí mezi ty největší z nich. Je šťavnaté a plné zdraví prospěšných látek. Poradíme vám, co si z tohoto exotického ovoce připravit! ...
Parmská šunka: Co stojí za její cenou?
  • Suroviny

Parmská šunka: Co stojí za její cenou?

Parmská šunka je jedním z typických pokrmů slunné Itálie. Její specifické slano-sladké chuti už podlehly leckteré mlsné jazýčky. Co stojí za její vyšší cenou a jak probíhá výrobní proces? ...
Přepuštěné máslo neboli ghí
  • Suroviny

Přepuštěné máslo neboli ghí

Přepuštěné máslo alias ghí je dnes označované jako superpotravina, hojně využívané v indické kuchyni, a přesto o něm věděly už naše prababičky. Čistý máselný tuk dodává pokrmům lahodnou chuť, nepřepaluje se, vydrží cestu přes Atlantik a...
Koření kari, král evropských indických pokrmů
  • Suroviny

Koření kari, král evropských indických pokrmů

Sytá oranžová barva a exotická vůně, která vás láká při vaření přidat ještě špetku. Nebo radši dvě? Ano, řeč je o koření kari. Většina z nás má doma na poličce určitě jednu kořenku s nápisem kari nebo curry. Ale víte, co ve skutečnosti...
Čím nahradit vejce v kuchyni? Inspirujte se našimi tipy
  • Suroviny

Čím nahradit vejce v kuchyni? Inspirujte se našimi tipy

Zjistili jste, že máte alergii na vejce? Nebo dodržujete zásady veganství? Ať už vejce nemůžete jíst z jakéhokoli důvodu, ale nechcete se vzdát jídel, jejichž příprava si je žádá, máme pro vás dobrou zprávu. Existuje mnoho způsobů, jak tuto...

Obchod Apetit