Suroviny

  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Suroviny

Jak poznáte máslo a vyznáte se v jeho druzích?

Péct, vařit a čarovat v kuchyni bez másla určitě jde, s máslem ale jídlo získává další rozměr. Mnohé pokrmy na chuti másla přímo stojí. S jakými másly se můžete setkat a která na co použít? ...

Obchod Apetit