Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Italská kuchyně je rozmanitá. Každý z dvaceti italských regionů se vyznačuje osobitými chutěmi, recepty, produkty a surovinami. Mezi evergreeny patří lasagne, pizza, boloňské ragú a krémové rizoto. Receptů však existují tisíce. Zkuste si...
S jedním soustem se ihned ponoříme do příjemných vzpomínek. Ať už na nedělní odpoledne u babičky nebo na víkendové pečení s maminkou. Přesně takové jsou retro dezerty. Jsou tu s námi už dlouho, ale přesto stále neztratily na atraktivitě....
Aromatické pokrmy thajské kuchyně patří mezi světové evergreeny. A není divu. Jejich příprava je rychlá – používají se do ní totiž čerstvé suroviny, které není potřeba dlouze vařit – a vynikají bohatým koktejlem chutí. Ty thajským...
Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte.
...
Při sledování některých filmů nám tečou sliny. Jídlo je častým motivem několika českých filmů a pohádek, které neodmyslitelně patří k perlám naší kinematografie. Prověřte své znalosti. Kvíz na vás dýchne příjemnou dávku nostalgie a navíc...
Tradičních vánočních jídel máme v české kuchyni velkou zásobu, některá možná známe jen z doslechu. Jestli máte rádi Vánoce stejně jako my, třeba si rádi vyzkoušíte, kolik toho o vánočním jídle víte! Připravili jsme pro vás vánoční kvíz,...
Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Guláš, to je česká klasika. Pravda je, že není tak úplně náš, inspiraci jsme si vzali z Maďarska, spíše než gulyási se ale podobá perkeltu. Ten český, kterému se také s oblibou přezdívá hospodský, má přesně daný postup, díky kterému...
Hovězí po burgundsku, suflé, tartaletky, cassoulet, poulet basquaise, ratatouille, to jsou jídla, která se zrodila ve Francii. Francie je kolébkou moderní gastronomie, a každý profesionální kuchař by měl mít tradiční francouzská jídla v...
Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
Jablečnými recepty se Apetitonline.cz jenom hemží a není divu. Jablka jsou snadno dostupnou místní surovinou, se kterou vyčarujete spoustu neskutečných dobrot. Jestli patříte mezi milovníky jablek ve všech představitelných podobách,...
Je pro vás houbaření příjemnou letní relaxací? V tom případě se určitě vyznáte v tom, jaké houby končí ve vašem košíku. U některých si ale nemusíte být jisti. Zkuste otestovat své znalosti a přesvěčte se, jaké houbařské úrovně dosahujete....
Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
Sladká látka, která přináší okamžitý prožitek a bez které si život možná ani neumíme představit: cukr. Dodává chuť dezertům, cukrovinkám i pečivu, které doma připravujeme, a skrz chuťové buňky přináší pocity blaženosti. Na druhou stranu se...
Spousta jídel a pokrmů stojí na jedné zásadní surovině, mnoho z nich je navíc proslulých po celém světě. Chcete prověřit své znalosti z kulinářského světa? Pusťte se do našeho kvízu!
...
Do Chorvatska nejezdíme jen za průzračným mořem, ale také ochutnávat nejrůznější středomořské delikatesy. Chorvatská kuchyně voní po grilovaných rybách a masu, mořských plodech, pečených paprikách a koření, kterému se říká čubrica....
Můžete umět vařit dokonale českou kuchyni, ale skvělého kuchaře z vás udělá až cesta kolem světa. Na tu se nemusíte vydat žádným dopravním prostředkem, koření a exotické ingredience vás přenesou kam jen budete chtít! Zkuste si náš kvíz, ať...
Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Čokoláda na jazyku přináší radost mnoha lidem. Nemůžeme sice mluvit za všechny, ale na mléčnou, hořkou či bílou čokoládu určitě utáhnete většinu populace. Může mít podobu tabulky – s náplní nebo s ořechy – pralinek či horkého hřejivého...
Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okolí? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Hovězí patří v našich zeměpisných šířkách k oblíbeným druhům masa. Milovníci masa nepohrdnou šťavnatým steakem či burgerem, tradiční svíčkovou na smetaně či lahodným gulášem. Hovězí maso lze využít na spoustu způsobů.
...
Kvalitní čokoláda – to je láska na první ochutnání. Lidstvo ročně zkonzumuje tuny čokolády – v podobě okoládových tyčinek, tabulek čokolády, v tekutém i tuhém stavu, i jako součást tisíců dezertů a koláčů. Bez čokolády si neumíme život...
Inspirace se vždy hodí – bez ohledu na to, zda jste v kuchyni jako doma, nebo patříte k spíše k příležitostným kuchařům. I ti nejzkušenější čas od času stojí bezradně přemýšlejí, co uvařit a čím své blízké nasytit nebo potěšit jejich...