0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty z masa

Masitá strava je nedílnou součástí lidského jídelníčku. Důležité je zpracovávat maso smysluplně a s respektem k surovině. Pokud máte možnost, volte vyzrálé maso z volného chovu. Ideální je pracovat a využít všechny části zvířete. Projeví se to na chuti a podpoříte udržitelné zemědělství. 

...

 

  • Z kostí a odřezků můžete připravit silný vývar, který dále použijete na polévky, omáčky a šťávy
  • Z jater lze vykouzlit dokonalou paštiku
  • Tučnější maso můžete pomlít do hamburgerů nebo karbanátků a libovější části nechat na minutkovou úpravu. 

Možností je spousta, každý druh masa se vyznačuje trochu jinou chutí, vůní i použitím. 

Vepřové maso

Vepřové maso se spolu s hovězím objevuje na našem stole nejčastěji a to v mnoha rozličných podobách. Uzeniny a šunky konzumujeme často, dokonce ve větším množství, než je zdrávo.

Hovězí maso

Hovězí maso se často objevuje na svátečním menu. Neobejde se bez něj ani česká klasika, svíčková na smetaně s brusinkami a houskovým knedlíkem.

Telecí maso

Telecí maso v našich končinách tak oblíbené není. Jedná o maso dietní, lehce stravitelné a velmi chutné.

  • Oproti hovězímu masu je jemnější, méně tučné a vhodné i pro velmi malé děti. 
  • Naprostou telecí klasikou je telecí vídeňský řízek

Králík

Králík z našeho jídelníčku tak nějak vymizel až v poslední době. Ještě naše babičky používaly králičí maso běžně, protože často bylo součástí jejich samozásobitelského systému stravování.

  • Stejně jako telecí je králičí maso vhodné při dietním stravování a v české kuchyni najdeme spoustu receptů jak ho připravit. 
  • Geniálně jednoduchý je třeba králík na hořčici

Poklad z lesa - zvěřina 

Zvěřina se na našem stole objevuje sporadicky. Jelení, dančí, srnčí, kančí nebo dokonce mufloní a další maso divokých zvířat je potřeba nechat delší dobu odležet, aby změklo. Tím pak získává svou charakteristickou vůni a chuť, která není pro každého.

Jehněčí maso

Jehněčí a skopové maso je doménou hlavně balkánské, turecké, blízkovýchodní a středoasijské kuchyně. Jehněčí a skopové mají rádi také v Anglii, Austrálii a na Novém Zélandě.

  • Má své specifické aroma, které ne každému vyhovuje. Potlačit ho lze úpravou na česneku nebo tradičními středomořskými bylinkami, jakými jsou tymián, rozmarýn či šalvěj.  

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč