Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem

Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem
S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu doslova křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 evropských zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých částí Evropy. Najdete v ní recepty ze staré dobré Anglie (roastbeef, fish and chips, typicky anglickou snídani), ale i skotská vejce nebo irský hrnec. Kapitola Pod jižním sluncem nabídne to nejlepší z Itálie, Španělska a Portugalska, jedna celá kapitola je věnována balkánské nebo skandinávské kuchyni. Do kuchařky jsme zařadili i největší francouzské hity (lotrinský koláč, galetky, hovězí po burgundsku), ale také recepty na belgické wafle nebo švýcarské fondue. Oblíbené pokrmy maďarské, slovenské a rakouské kuchyně pak najdete kapitole c. a k. nostalgie.
Kniha je rozdělena do 6 kapitol:
- c. a k. nostalgie
- Pod jižním sluncem
- Prostě Balkán
- V ráji sýrařů a labužníků
- Za kanálem La Manche
- Od moře k moři
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací a tipů.