Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,6 (8x)
8. 4. 2024
Gougères
Apetit
Sýrové bochánky gougères
Apetit


Snadné
< 90 min
4,6 (8x)

Do gougères, sýrových bochánků z odpalovaného těsta původem z Burgundska, se nejčastěji strouhá gruyère, comté nebo ementál, ale fantazii se meze nekladou. Když jsou gougères velké 3–4 cm, podávají se k aperitivu. Vyrobit ale můžete i velké koule o průměru 10 – 12 cm a naplnit je třeba podušenými žampiony, mletým masem nebo šunkou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6–8 osob

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6–8 osob

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2636 kcal
  • Bílkoviny 120 g
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 190 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(8 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit Restaurant Evropa aneb Gurmánský výlet napříč starým kontinentem

S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu doslova křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 evropských zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých částí Evropy. Najdete v ní recepty ze staré dobré Anglie (roastbeef, fish and chips, typicky anglickou snídani), ale i skotská vejce nebo irský hrnec. Kapitola Pod jižním sluncem nabídne to nejlepší z Itálie, Španělska a Portugalska, jedna celá kapitola je věnována balkánské nebo skandinávské kuchyni. Do kuchařky jsme zařadili i největší francouzské hity (lotrinský koláč, galetky, hovězí po burgundsku), ale také recepty na belgické wafle nebo švýcarské fondue. Oblíbené pokrmy maďarské, slovenské a rakouské kuchyně pak najdete kapitole c. a k. nostalgie. Kniha je rozdělena do 6 kapitol: c. a k. nostalgie Pod jižním sluncem Prostě Balkán V ráji sýrařů a labužníků Za kanálem La Manche Od moře k moři Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací a tipů.  

Související články

shutterstock_2604621423.jpeg

Domácí bylinkové máslo: Citronové, s medvědím česnekem nebo s chutí Itálie! Kterému dáte přednost?

Voňavé, lahodné, neuvěřitelně jednoduché! Domácí bylinkové máslo patří k nejvděčnějším kuchyňským trikům. Dokonale ochutí grilované maso i pečivo, během pár minut ho vykouzlíte z běžných surovin, navíc se snadno uchovává. Ukážeme vám osvědčený základní recept i tři variace, které stojí za vyzkoušení – včetně másla s chutí jako z pravé italské restaurace.